Резултати от 1 до 2 от общо 2
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By fbr

как да поправя изолация на тръбен път

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2019

как да поправя изолация на тръбен път

Здравейте,
    Става въпрос за отдавна извършен монтаж, тръбите бяха вкарани в ПВЦ канал, но на завоя точно изолацията е нарушена. Предполагам е заради греене на слънце, поради неизползване на ъгли за ПВЦ канал, а просто допиране на двете части канал почти перпендикулярно.

Въпросът ми е как най-добре да поправя изолацията без да се налага някаква по-сериозна интервенция.
    Видях в един-два онлайн магазина за материали за климатици някаква изолационна лента, но не съм сигурен дали ще е подходяща точно за тази цел, т.е. дали тези ленти имат същите изолационни свойства като тръбната изолация, или са просто за фиксиране в краищата. Или може би има някакви други по-подходящи материали за подобна дейност.
    Оголеното е малко, но все пак не искам там да ми прави конденз и да стои така. Мисля да сложа нови канали без отворени места.
    Прилагам снимка.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: как да поправя изолация на тръбен път

Оголеното може да покриеш с тръбна изолация, като я разрежеш по дължина, слагаш на оголеното място, и после подлепяш с лента. След това за дългосрочна защита, може да увиеш цялата изолация с алуминиево подлепящо фолио.
    frick одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Изолация на тръбен път!?
    От joro_vk във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 7
    Последно: 20-10-15, 20:21
  2. Къс тръбен път
    От taralion във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 6
    Последно: 11-10-13, 09:34
  3. програма да "поправя" CD-RW
    От helios1 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 03-03-07, 13:58
  4. Отговори: 3
    Последно: 08-01-07, 19:43
  5. Как да поправя USB-то?
    От blue във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 15-09-03, 20:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе