Резултати от 1 до 1 от общо 1

Монтаж на климатик с външно тяло през една стая без достатъчен наклон за естествен дренаж. Възможно ли е за апартамент?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Sep 2022
    Мнения
    1
    #1

    Question Монтаж на климатик с външно тяло през една стая без достатъчен наклон за естествен дренаж. Възможно ли е за апартамент?

    Здравейте.
    Искам да попитам дали е възможно да се монтира климатик в стая, която няма достъп до тераса, а външното тяло да бъде оставено на терасата. Тръбите трябва да преминат през друга стая. Прилагам снимка на плана на апартамента:

    Идеята ми е червените правоъгълници да бъдат вътрешните тела (1 и 2) и външното (3) на терасата, тъй като нямам възможност да го поставя отвън на фасадата под прозорците.
    (1) е вътрешното тяло, което ми е по важно, а (2) е евентуална опция, за да се сложи и в другата стая едновременно, въпреки че там може да се използва и външната стена към терасата.
    - Двете стаи (спалня и кабинет) са вече направени и обзаведени, подовете са с ламинат, а таваните са окачени, та евентуално искам да се разбива стената само от страната на Кабинет и вече не знам дали е по-добре тръбите да минат под ламината в Кабинета или евентуално по тавана (да бъдат открити и скрити с пластмасова кутия).
    - Подът на терасата е на около 2-3см по-високо от този на стаята Кабинет и затова няма как да се направи наклон, за да се оттича водата. Стената, на която ще е външното тяло пък почти сигурно е бетон. Това е причината фирма, която ми прави профилактика на друг климатик в апартамента да ми кажат, че нямало как да стане. Според тях вариант с дренажна помпа не бил добър, защото била много шумна.
    - Планирам да използвам климатика и за отопление и за охлаждане, като не очаквам да се използва нощно време, докато се спи в двете стаи. Прекалено шумни ли са наистина тези дренажни помпи за използване в апартамент според вас?
    - Избрал съм следния модел климатик или климатици за двете стаи, но не са ми топ приоритет да са точно такива - Mitsubishi-MSZ-AP25VG-MUZ-AP25VG. Просто и другият климатик в апартамента ми е на Mitsubishi electric и съм доволен и го използвам с приложение и затова предпочитам евентуално да сложа още един или два клиематика от същия вид.

    Апартаментът се намира в град София, квартал Люлин. Ще съм благодарен да споделите дали намирате идеята за добра или има по-добър вариант според вас. Приемам и конкретни предложения за монтаж, ако е възможно, искам преди зимата да го направя.

    Поздрави и благодаря предварително!
    Николай Гавраилов
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Място за монтаж на външно тяло
    От My7h във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 28
    Последно: 07-07-22, 00:01
  2. Варианти за монтаж на външно тяло
    От goshe във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 22-04-17, 12:46
  3. Монтаж на нагревател на външно тяло - как ?
    От nqmapa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 07-01-16, 01:20
  4. Монтаж на външно тяло в мазе ?
    От zzz във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 16
    Последно: 09-10-11, 22:33
  5. Вертикален монтаж на външно тяло?
    От alex12 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 24
    Последно: 14-04-08, 20:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе