Здравейте!
Предстои ми таванен монтаж на климатик. Кое според вас е по-добро – шпилки или таванни стойки? Кое по-добре изолира шума и вибрациите? Споделете, ако имате лични наблюдения...
Преглед за печат
Здравейте!
Предстои ми таванен монтаж на климатик. Кое според вас е по-добро – шпилки или таванни стойки? Кое по-добре изолира шума и вибрациите? Споделете, ако имате лични наблюдения...
Благодаря, най-ценна е информацията от първа ръка. Мислех за шпилки заради голямата им стабилност. Стойките са конзолна конструкция и с времето провисват. При това несиметрично, повече от страната на компресора. От което климатикът се дениверлира. При шпилките това е невъзможно.
Онова, което обаче ме интересува най-много, са вибрациите и шума. Щом стойките не предават шума, може би ще се спра на стойки – надали ще намеря фирма, която да изпълни нещо различно от стандартния монтаж.
аз не съм казал, че таванните стойки не предават шума и вибрациите,
просто при мен климатикът не произвежда такива,
за други модели не знам, нека професионалистите кажат...
Шпилките ще държат много по-стабилно и надеждно тялото от тези п-образни стойки.
За вибрациите са нужни тампони, така че ако могат да сложат тампони и шпилки е оптимума, но дори и да не могат, пак съм за шпилки.
Имам Фуджитсу монтирано 2006г на шпилки, още си е на тях без вибрации и без тампони.
Благодаря, това потвърждава предположенията ми. Какъв е диаметърът на шпилките и как са закрепени при Вас - с анкерни болтове?
моя е така
https://i.ibb.co/S75h0JJt/lg.jpg
П - образните таванни стойки са по-здрави, по-стабилни и предават по-малко вибрации от шпилките. Недостатък при ползването на стойките е това, че агрегаът не може да се монтира на сантиметър от тавана, а с около 5 сантиметра по-ниско. Стойките са винаги за предпочитане, ако има място. Провисват боклуците от тенекия за по левче трите бройки.