Резултати от 1 до 6 от общо 6

Да си ги покажем и премерим-Резачките де.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    45
    #1

    Да си ги покажем и премерим-Резачките де.

    идеята е да се похвалим кой,каква дърворезачка има ,била тя електрическа,моторна ако някой има и на педали да не се срамува.
    почвам пръв пък да ивдим какво ще стане:
    - Първата ми резачка е Урал 2 ( тая работа е създадена за изтезание на каторжниците в коми и не само,така се пести от охрана ,след цял ден работа на никой няма да му мине на ум да бяга,трудно ще го реализира).Когато има нещо много голямо и яко за рязане я паля да покажа на другите машини как се прави и до там,после с по малка ,лека и удобна.
    - Втората машина я купих с част от парите събрани на сватбата ни с жената,за разлика от нас двамата машината се предаде.Та въпросната машина е Спарки TV3840 ,а се кълнях в тая марка ама не стана на 4-тата година се спомина.Като удобство и производителност е нещо посредствено ,но почне ли се употреба с повече от 20куб.дърва годишно нещата отиват на кантар.Още на първия месец след изтичане на гаранцията от 2г. се повреди непоправимо помпичката за смазване на веригата(пластмасова с пластмасов привод и бутало),с 25лв.се уредих с нова от магазина (ей това на тая марка обичам, в сервиза има всичко и венага).След 3 мес. я закъсах с карбуратор,то не бе промивки ,продухвания,смени на мембрани ,жигльори ,филтри и маркучета от и до карбуратора,накрая почнах сам да си я правя и горе-долу я вкарах в правия път ама разхода на гориво и масло в сравнение с последната придобивка е умопомрачителен разликата е 100% ,за 10куб.дърва се изразходваха почти 5л.бензин и 2.5л.масло.като врене не съм мерил ,Анти вибационната система е добре замислена и изпълнена ама самия двигател си е недодялан и небалансиран,след по продължителна работа се усеша тръпнене , дискомфорт и несигурност (неуправляемост) в ръцете.
    -Третата машинка -Poulan micro XXV(произвежадана е само от 1979 до 1982г.) ми я подари приятел ,щото в бързината и сипали лимонада вместо бензин,след престой от 1г.пълна с лимонада ми я подари ако успея да я съжива и да си я ползвам,е с тернинга със "спаркито"за 2 дена тръгна и учудващо тая машинка на 30+г.има компресия 9 бара. и пали от 13-15 дърпания ,както си пише в инструкцията(набавих я от мрежата).Цялата е от магнезиева сплав и е изключително удобна за работа в короната на дърво.поради малките си размери и тегло само 3.4кг.(окомплектована и заредена с гориво и масло).Като неудобство мога да отбележа ,че няма никаква антивибрационна система,ама нали не режа цяк ден и по 10куб. с нея.
    -Последната придобивка и гордоста ми към момента е "Stihl MS 260",тази машина се справи с 10куб.дърва за 4 часа,изконсумира 2.5л.бензин и 0.75л.масло за веригата (ето я разликата със спарки-то 100% в гориво и не ми се смята колко % в маслото).Изключитгелно доволен от машината и за разлика от другите машини съм свеж като краставичка и не ме болят ръцете от вибрациите.

    Те това е от мен.
    Има и още за писане щото почнаха и да ми носят за ремонт разни резачки и не само, ама по-натам.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Мнения
    157
    #2

    Отговор: Да си ги покажем и премерим-Резачките де.

    Преди месец се сдобих с Stihl MS 211 C BE,за сега само съм я палил да я чуя как работи,още не мога да дам преки впечатления от рязането на дърва с нея......понеже студдд

  4. Novice
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    6
    #3

    Отговор: Да си ги покажем и премерим-Резачките де.

    Kaji ne6to za Koreiskite......Hundai......to4no taka e napisano.....plyusa e 4e ve4 ima vsyakakvi 4asti....Pozdravi...

    Кажи нещо за корейските-Хюндай,плюса е,че вече има всякакви части.Поздрави.
    Този пост е редактиран от avenger; 29-06-14 в 17:15.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    45
    #4

    Отговор: Да си ги покажем и премерим-Резачките де.

    Корейчета,китайчета -с най-различни имена като hunday,husparna ,sthil и всякакви такива ментаци стават само за инцидентна работа без силни издевателства ,разбира се има и изключения ,ама не съм намерил закономерност.Вероятно тези, правени във вторник и сряда до обяд изкарват повечко,имам клиенти с китайчета вече 4-та година си нарязват дървата и ги прибират до следващия път,но има и такива които не могат и веднъж да си нарежат дървата(10куб.м.).За китайчетата е важно да се слага повечко масло в бензина ,по програма дават 25 мл.масло на 1л.бензин, но при 35-40мл./л. живота на двигателя се увеличава доста. Имат и проблеми с мазането на шината и веригата ,отделно шините и веригите са невероятни боклуци,затова масово се подменят с маркови (излизат 50-60лв.) От страна на разход на гориво са непобедими ,за 10куб.м. дърва са необходими 5-7л.бензин и 3-3.5л.масло за веригата. Вибрациите са доста силни и при продължителна работа е кофти , двигателите не са балансирани и всяка е със собсвено мнение по въпроса с вибрациите. Вярно части има вече и за тях ,но си е жив мазохизъм да се инвестира в такава техника ,а ремонта не излиза по-евтин от на реномираните машини,евтините части не означават и евтин ремонт.
    Този пост е редактиран от avenger; 09-09-15 в 14:22.

  6. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    567
    #5

    Отговор: Да си ги покажем и премерим-Резачките де.

    Stihl и не коментирам повече

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #6

    Отговор: Да си ги покажем и премерим-Резачките де.

    1. Сакс Долмар ел. 1300 Вт от около 1990г. В ред е , мн. удобна лека зарабта с 1 ръка
    2.Гризли 1850Вт ел в прекрасна кондиция
    3. Макkъок CS 380 за да не се разтегя кабелак на 2г
    4. Разтегателна 4м ел /900 или950 Вт /от ЛИДЛ за свалян на клони. Голем проблем при неспазване напрепоръчани ъгъл зарзане. При по-вертикално рязане не можеш да бягаш бързо клона те съветва по главата - да ам си имам каска с шлемофон вече

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе