Здравейте, търся си за вкъщи акумулаторна отвертка, спрял съм се на Bosch IXO IV какви са вашите мнения и препоръки?
Каква е разликата м/у ел. отвертка и винтоверт?
Благодаря!
Здравейте, търся си за вкъщи акумулаторна отвертка, спрял съм се на Bosch IXO IV какви са вашите мнения и препоръки?
Каква е разликата м/у ел. отвертка и винтоверт?
Благодаря!
Този пост е редактиран от avenger; 12-07-13 в 13:00.
Ел отверката си е отверка-супер е за самонарезки.С нея свалям капаци на перални за нула време.Винтоверът е по-голям и за по -големи болтове.Като модели нямам наблюдения.На тях си пише-обороти,сила на затягане,батерия.Аз съм с една измислена/взех я импулсивно на промоция за 15лв./,но вече свикнах с нея и сега я мъкна навсякъде с мене.
ИКСО е добра машина, няма да сгрешиш.А иначе разликата е огромна - конструкция, спирачка, усилие, скоростна кутия, вида регулатор на усилието и т.н, много може да се говори, съвсем различен клас машини са.Ако искаш нещо много добро, син БОШ - GSR Mx2Drive Professional =
Няма да я използвам за професионални цели, чисто любителски.
Не разбирам от този вид техника, но усещам, че е хубаво човек да има вкъщи. До сега като по сериозно единствено ми се е налагало да слагам дюбел в тухла, с бормашина пробивам слагам и завивам - отверката може ли го или трябва по-мощно - винтоверт?
За любителски цели ИКСО е най-добрия избор.Иначе зависи от дюбела и видията.За дюбели 6 и 8 с дължина до около 50-70 ще свърши работа, но нагоре вече ти трябва машина с по-голямо усилие.Естествено най-добре е да си вземеш един по-мощен винтоверт, с него можеш да пробиваш и да завиваш, но това трябва ти да си го решиш.
Този пост е редактиран от gnf; 12-07-13 в 11:15.
Bosch - Акумулаторна отверка Bosch IXO IV 3,6V от TopInstrumenti.EU - това е IXO
Bosch - Акумулаторен винтоверт Bosch PSR 7.2 Li от TopInstrumenti.EU - а това е PSR 7.2
Кой вариант е по-добър и кой би имал по голямо КПД ?
Погледни и каталога на Баумакс.В момента имат няколко модела на промоция.За домашно ползване мисля,че все някоя ще ти хареса като показатели и като цена.
Съфорумци, ами този модел как е Bosch PSR 1080 Li (PSR-1080-Li,PSR1080Li) ?
Ще може ли да завива в дърво шрафтове примерно, и батерията добра ли е, защото няма да се използва често.
Благодаря
Виж тази в лидъл със литева батерия е http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-...ndex_25487.htm
Парксайд сравнен с бош ?
Не знам, не разбирам...
Бош съм ги чувал и сега колкото и да са се развалили пак са си на добро ниво мисля.
парксайд не съм ги чувал.
Парксайд-а е 80лв, пък боша, е 150, все си мисля, че има разлика в качеството и всичко.
Не е ли както с колите, и мерцедес и форд могат да развият 200км, но по различни начини и различно усещане на шофьора...
Дайте съвет, бош ли да взема друго ли?
Кое си заслужава, като пак казвам, ще се ползва доста рядко и искам да е сравнително мощен, веднъж да ми потрябва но да знам, че мога да разчитам на него и ще ми свърши работа.
Обикновенно лидъл си ги поръчват в някоя фирма но със това търговско име. Колегата Мега от форума ползва такъв и е много доволен а и има доста дълга гаранция 3 години. Виж на видеото как завива с лекота а и има и сертефикат тюф.
Този пост е редактиран от pilot; 15-07-13 в 23:05.