Ами нали това и аз казвам, че два, три, четери нивелира поставени на големи разстояние един от друг, но на една линия, ще отчитата правилно, но ще имат различно положение един спрямо друг и всичко това се обуслява от гравитацията.
Ами нали това и аз казвам, че два, три, четери нивелира поставени на големи разстояние един от друг, но на една линия, ще отчитата правилно, но ще имат различно положение един спрямо друг и всичко това се обуслява от гравитацията.
Учуден ли си? Всеки вижда света до там, до където му позволява камбанарията в собственото му село.
Хора , аз работя всеки божи ден с нивелир и всеки ден го сверявам. Прочетете какво написах за сверката и си чешете пръстите пак.
Изобщо не казваш това, а пишеш глупости. Тези нивелири, поставени на големи разстояния един от друг, не лежат на една линия, а на една дъга! Ти приемаш малката част от тази дъга, под всеки един нивелир, за линия.
Аз съм учуден, че ти не знаеш къде се използва нивелира. А това става в селото, около камбанарията. Не му е работа на майстора да гледа толкова надалеч, а това, върху което работи. Другото е за философи, математици и некадърници в сферата на своята професия.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от dodo_pv; 10-06-21 в 22:45.
Хубаво де, меридиана или паралел ли трябваше да кажа, за да го разбереш, а те впрочем не са ли линии?
Става все по-весело! Къде се съхранява еталона за нивелири (либели)?
По определение дъгата не може да бъде права!!! Тя винаги е крива линия, част от окръжност.