Резултати от 1 до 10 от общо 10

антирадари

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    508
    #1

    антирадари

    Здравейте!

    Не съм сигурен дали точно тук е мястото на тази тема, ако бъркам, моля поправете ме.
    Потърсих за вече публикувани подобни теми, но не открих нищо такова.
    Та така... от доста време се замислям да си купя антирадар (пасивен). На пазара има прилично разнообразие от модели (съответно и цени - от 30 до над 400 лв.). Бих се радвал, ако някой сподели мнение, впечатления за определени марки и модели.

    Едно време беше лесно, на въоръжение бяха два модела радари, и двата ги бяха разработили в лабораторията на МЕИ-то (при доц. Лишков, ако не се лъжа) и тогава и обикновено руско антирадарче за 10$ от битака вършеше работа... но сега времената са други.

    Предварително благодаря на отзовалите се

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #2

    Re: антирадари



    "ден, година, век, епоха
    личност, власт, държава, строй
    дума, мисъл, философия
    стачка, бунт, война, застой"

    ..хмм.."Ер Малък" ?

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    508
    #3

    Re: антирадари

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost


    ..хмм.."Ер Малък" ?
    мдаа... Любо Малковски!

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #4

    Re: антирадари



    П.П.

    Жалко, че нищо не разбирам от антирадари, та ще трябва да изчакаш друг да ти помогне.

  6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #5

    Re: антирадари

    Един съвет - не взимай руски! Един съсед си взе такова чудо, обикаляли сме половин ден да минаваме покрай куки с радар, е не лови нищо. Два пъти го сменяхме - не хващат. Продавачът твърдеше, че работели... ясно е до късмет.

    Пробвай с нещо на Cobra, Whistler или друг реномиран производител (то май друг няма). Гледай да е нов модел, защото често вкарват нови честоти и старите антирадари спират да бачкат. Има лазерни радари, които ловят в трафик, но се засичат много трудно, защото лъча е тесен. Някои антирадари твърдят, че ги ловят.

    В общи линии това е

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    192
    #6

    Re: антирадари

    Не знам да ли има смисъл да си купуваш такова устройство. Радарите на КАТ не са активни постоянно (както бяха преди години),а излъчват сигнал само в момента на измерване на скоростта на даден автомобил. Ако този автомобил е твоя, и да ти сигнализира антирадара , вече ще е късно. По-добре си спазвай ограниченията.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна
    Мнения
    164
    #7

    Re: антирадари

    Ползвам стара кобра от 6 -7 години само градско карам върши работа ,но има едно но - куките и те са хитри, антирадара засича от около 1 километър( пак зависи на какво място са кукуте) че е пуснат срещу него полицеиски радар и сигнализираче има радар срещу теб и е време да намалиш,( моя като засече радар светва един диод на радара и почва да писука бавно колкото повече се приближавам към радаратолкова по силно пусука и почва да свети) .Но понеже кукуте са хитри те си пускат и спират рада постояно някои път радара не реагира и като тои реагира е вече късно,там се крие хватката на кукуте да ти пуснат гювеч че нямат радар и ти да си спокоен и като се приближиш ти го пускат и те засичат и гориш, затова и стар и нов модел радар все ще ти върши работа работа та е горе долу да знаеш къде застават куките и да имаш едно на ум.Новите радари кобра са към 180 лв .

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #8

    Re: антирадари

    Полза никаква освен,ако не караш над ограничението до 20 км и можеш веднага да заковеш.
    Стрелят те в последният момент и , ако регираш моментално си ОК . Но пак е според зависи - можа да е бил този преди теб., а ако си "надежден" го захапва този след теб
    Всичко е според зависи.По добре да имаш някой резервен лев / х 20/ но зависи от региона за да не се минеш
    Вече поне 2-3 пъти сами правили опити за спиране на Шумен Варна около Невша ама трудна работа - как от х 200 и малко отгоре да взема да спра Повече от 225 все така се случва не мога да вдигна . Отвявам им фуражките
    Имам познат дето им е хванал цаката - според региона и парата - "като ме спрат и съм подготвен - през отвореният прозорец пускам долу /' 10-15-20лв/ преди да кажат нещо. Ако решат да кажат нещо изревавам по GSM а ,че ме изнудват човека е с към 15-16 точки

  11. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #9

    Re: антирадари

    oio

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    508
    #10

    Re: антирадари

    Попрочетох насам натам отзиви и разбрах следното:
    Руските работят железно само при старите модели радари, които са все още преобладаващата част от "въоръжението" на катаджиите. Те работят на 10.525 G5Hz (Х band). За импулсните и лазерните модели не стават, но за сметка на това за Х band са надеждни.
    Повечето модели на Cobra работят на няколко обхвата едновременно, покриват X, K, Ka обхватите и даже новата европейска честота (Ku - 13.450Ghz). Някои твърдят, че чувствителността в Х - обхвата им била по-малка, тъй-като в САЩ всички автоматични врати работели на същата честота и даже в режим "CITY" изобщо не реагирали на тези вълни. Затова и като се минело покрай бензиностанция на ШЕЛ и ОМВ, писукали....
    Имало и някакви модели с две антени, но цените им били..... доста височки... от 400$ нагоре.
    Но май Cobra е по-доброто решение, въпреки по-високата си цена, все пак сме европейци и оборудването ще се подмени постепенно...
    А що се отнася за това човек да си "хване негърче", да внимава, да кара бавно... това е ясно. Не става въпрос да караш като идиот, като ниско прелитащ самолет или да караш по малките улички със 100... Това не го приемам и не го правя.
    Но има много случаи, в които кукките просто са се заложили да изкарат някой лев, а аз по принцип не давам пари на ръка на катаджия!
    Последните години съм обжалвал всички актове (почти всички за скорост) и съм спечелил всички дела, освен едно... но на него сам си бях виновен, не си доведох свидетел
    Но е голяма разправия... между 1 и 2 години трае целия процес.
    Ще се радвам да чуя още мнения по тази тема...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Антирадари ?
    От AMOK във форум Коментирай новина
    Отговори: 34
    Последно: 26-12-07, 18:35
  2. ПРЕМЕСТЕНО: Антирадари ?
    От Lupus във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 16-12-07, 10:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе