Резултати от 1 до 9 от общо 9

Автоаларма Maxshield 3F

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    147
    #1

    Автоаларма Maxshield 3F

    Монтираха ми една автоаларма Maxshield 3F. Обаче информацията за нея е много оскъдна. На книжката към нея пише само най общи неща. Интересувам се от описание на всички режими на работа, начин на програмиране, схема на свързване към автомобила, информация за начина на кодиране и защита - възможно ли е докато си гледам телевизия някой от блока отсреща да ми сканира алармата докато открие как се кодира сигналът. В Гугъла намирам само кухи линкове, предимно на немски. Ще бъда благодарен ако някой може да ми даде малко повече информация или линкове.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2

    Re: Автоаларма Maxshield 3F

    Това, което търсиш, едва ли ще го намериш (по понятни причини). Може да се намери вероятно оскъдна информация в руските сайтове, ако този модел е попадал въобще там. Колкото до сканирането - не се притеснявай. Информация от дистанционното към колата се предава само в моментите на активиране и дезактивиране на алармата за много кратко време и в кодиран вид. Съвременните аларми работят със скачащ код и да се запишат всички комбинации трябва дълго да те дебнат... Не ми се вярва да караш Майбах или Ролс Ройс, та да си струва труда.
    Само се замисли над едни други въпроси:
    1. Винаги ли чуваш алармата?
    2. Ако задейства и има наистина опит за кражба как ще действаш?
    3. Обръщаш ли внимание, когато някоя чужда аларма се разпищи на улицата?
    И едно лично наблюдение - ако една кола трябва да бъде открадната, тя се краде въпреки всички аларми....

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007
    Мнения
    26
    #3

    Re: Автоаларма Maxshield 3F

    Да, гепардите наистина се справят добре. Вероятно добре и им плащат. Наскоро чувам лоши неща за едно застрахователно дружество... Щяло да фалира, май(като вестникар се изказах). И веднага взеха да им гепят колите.
    Обаче:
    Има имобилайзери към алармите. Има заключванки на волана. Скриваш диода и си вземаш аларма, която ти праща SMS-и - 1 - мина камион 3 - някой отври багажника. 5 - колата тръгна. Има и други неща. Има GPS - и със защитна кутия.
    Не е толкова проста простата работа. За мен тея, кито крадат колите имат вътрешна информация - какво точно се случва, какво има в колата и как да се спре. Нищо чудно и ченгетата да са вътре.
    Така че ако те е страх, за да ти е мирна главата, едно каскенце в някоя голяма ЗК и никой няма да те пипне даже и отключена да с иоставиш колата. Иначе в гениализма на крадците и готовността за всякаква ситуация и всяка защита в колата аз просто не вярвам...

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    147
    #4

    Re: Автоаларма Maxshield 3F

    Ами колата не е нещо особенно - Фиат. Имала е някаква оригинална аларма за модела обаче като я купих алармата я нямаше. По принцип на фиатите има някакъв предавател във ключа и колата проверява по радиоканал кода който е в ключа. Това го наричат Fiat Code. И да я отвори някой малко трудно ще му е да я запали без ключ. Ако някой се навърта около колата може да го разракам като активирам Паник бутона на алармата. Да си знае че го гледам от някъде. И по принцип нямам намерение да го гоня. Просто отивам при колата и от 10 метра го снимам със видеокамерата как се мотае около колата ми. А пък после със снимките ще правя каквото си искам. Даже така може да се постъпи ако видиш че се навъртат около колата на съседите. Ако те подгонят - бягаш. Това със GSM сигнализацията е добра идея, гледах че ги предлагат около 50 лева - само алармата. Понеже това може да действа дори и когато си далеч от колата. Даже и ако дойде да я вземе паяка. Някой знае ли какво става ако паяка вдига някоя кола и се разпищи алармата. Или такива с аларми не ги вдигат. А, още нещо - има ли аларма която може да лае като куче. Бих си сложил такава - ха-ха-ха.

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #5

    Re: Автоаларма Maxshield 3F

    Цитат Първоначално публикувано от Riki888
    ........
    Това със GSM сигнализацията е добра идея, гледах че ги предлагат около 50 лева - само алармата. Понеже това може да действа дори и когато си далеч от колата. Даже и ако дойде да я вземе паяка. Някой знае ли какво става ако паяка вдига някоя кола и се разпищи алармата. Или такива с аларми не ги вдигат. А, още нещо - има ли аларма която може да лае като куче. Бих си сложил такава - ха-ха-ха.
    Това със GSM сигнализацията наистина е добро, но не това за 50лв, на което после трябва да търсиш и апарат, за който никак не е сигурно как се държи в екстремалните условия под капака, в жега и студ. професионалните решения струват 5х50лв, но са с гарантирана надежност и възможности за управление: например можеш да си направиш дистанционно пускане и спиране на двигателя, активиране и деактивиране на алармата и всичко, което се сетиш.
    А това за кучешкия лай и аз съм си го мислил като лекарство срещу нагло ходещи по платното пред теб бабички и тинейджърки, които са на принципа: "Аз ще си ходя където искам, а на теб ако ти стиска, сгази ме".

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    147
    #6

    Re: Автоаларма Maxshield 3F

    Това за професионалните аларми тип 5х50 ... сигурно е добро обаче не бих си сложил такова нещо. Защото управлението започва да зависи и от допълнителен компонент - GSM системата. Например ако нямаш покритие на село в балкана или пък телефона за нещастие е останал в колата. Пак си отключваш със обикновен ключ. Идеята е по-проста - GSM сигнализацията се активира от истинската аларма на колата и само набира 1,2 или 3 телефонни номера. Ти като видиш от кой номер е повикването знаеш че това е алармата. И GSM схемата не управлява нищо по колата - само се обажда като се активира алармата. И да се повреди при жеги или студ това няма да пречи на колата, просто можеш да я изключиш. Дори не се набутваш понеже не ти изпраща SMS ами само повикване на което не отговаряш. А пък ти ще видиш какъв е проблемът. Недостатъкът е че трябва да има в колата монтирана аларма към която се свързва GSM сигнализацията.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    963
    #7

    Re: Автоаларма Maxshield 3F

    Цитат Първоначално публикувано от bambi
    ...едно каскенце в някоя голяма ЗК и никой няма да те пипне...
    Малко offtopic, ама това далеч не е така - който пипа си пипа!
    Има малка разлика в полза на ИНС-овете, но не толкова съществена - просто и останалите работят по тяхната схема.

  10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #8

    Re: Автоаларма Maxshield 3F

    Никакъв смисъл няма от поставянето на аларма ако няма възможност да бъде спрян двигателя дистанционно. Да приемем, че има всичко, и те оповести, ама ти си на 3-4- километра и какво? Какво правиш? Просто ти вдига кръвното информирайки те че колата ти заминава

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #9

    Re: Автоаларма Maxshield 3F

    Има още много съображения срещу ползването на "евтинийката":
    1. Слагаш някак апарат, който не е предназначен за работа нито на тези температурни диапазони, нито на постоятнни удари и вибрации. В резултат имаш нещо повече от ненадеждно, на което разчиташ да те пази.
    2. Това с набирането на номер при задействана аларма не ти дава никаква информация какво точно се случва. А алармите имат свойството да се самозадействат от много неща и най-вече от вибрации или силен шум сработва шок датчика. Ако оставиш колата на някоя улица с интензивно движение и често преминаващи тежки камиони направо ще ти писне.
    3. Липса на възможност да спреш двигателя, да блокираш отключването на вратите или да вземеш други мерки (активна защита )
    Абе както се казва - ТНТМ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Автоаларма VIPER 500HF, моля за съдействие.
    От laptop7788 във форум Автомобили
    Отговори: 5
    Последно: 01-04-14, 20:27
  2. Автоаларма К-9
    От bbb1 във форум Друга битова техника
    Отговори: 6
    Последно: 12-10-07, 18:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе