Няколко модела аспиратор.. Кой да избера обаче?
Ще бъда много благодарна, на всички, които препоръчат мощен аспиратор за голямо помещение, което ще служи за хол-дневна, кухня и спалня за съжаление... Аспираторът всъщност ще бъде монтиран в бокса на това помещение, но в него няма прегради и ужасно се страхувам от вмирисване.. :help
Какво бихте казали за този примерно и какво да гледам като избирам, че нищо не разбирам..
http://www.volta.bg/index.php?page=i...ID=&itemID=905
Re:Моля за перпоръка на мощен аспиратор..
Това не става с аспиратор, а с цялостна вентилация. Не можеш да сложиш мощен аспиратор и да чакаш да се случи нещо. Трябва и да се вкарва въздух. Само тогава ще се осъществи циркулация на въздуха. Аспираторите, които гледаш са кухненски и са само за една стая дори и да са доста мощни.
Вентилация в прилежащото помещение, в което ще спим ли? :yikes
И все пак какво да гледам на аспиратора?
Как да разбера, че е досаттъчно мощен и каква марка препоръчвате?
Ще се радвам ако някой изкаже мнение за тези два модела:
http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=15369
http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=11999
На Тека-та има много характеристики, които не разбирам, но се водя по размера (60 см.) и мощността "Максимален капацитет на засмукване 700 м³/ч."
Чудя се каква е разликата с характеристиката на Еуролукса - "HIP мотор с мощност 800 м³/ч."
Има ли нещо завързано, което аз не разбирам, защото видимо Еуролукса е по-добър.. :help
Re:Няколко модела аспиратор.. Кой да избера обаче?
Умножаваш квадратурата на помещението по височината и получаваш кубатурата."HIP мотор с мощност 800 м³/ч."
означава че този аспиратор ще обнови напълно въздуха в помещение с размер 800 кубични метра за един час.това ще се случи разбира се при свободен достъп на чист въздух .леко отворен прозорец възможно най далеч от аспиратора ще свърши работа.
[img width=800 height=444]http://img19.imageshack.us/img19/7357/55701437.jpg[/img]
Значи, до колкото съм разбрала за помещение от 100 м3, като това на "чертежа", аспиратор с мощност от 800 м3/ч би трябвало да ми освежава въздуха за 10-тина минути, при отворен прозорец в другия край на помещението (който е на приблизително 8 метра)..
Благодаря за разяснението!
Има ли друга особеност (примерно при монтажа), която да способства или поне да не осуети нормалната работа на аспиратора и да се избегне загуба на тези 800 м3/ч.?
Здравей и от мен! Аз съм обикновен потребител, а не специалист и затова ще дам потребителското си мнение. За стая с бокс, която е с размер 20 м2 използвам подобен на един от гледаните от теб аспиратори, на Eurolux с подобен мотор, но с по-малка мощност 700 м3/ ч. Справя се прилично с изсмукването на миризмите, но не винаги. Така че според мен за твоето по-голямо помещение ти трябва по-голям аспиратор-поне 1000 м3/ч. Спроред рекламните брошури, които прочетох на различни марки най-добри ми се сториха Faber (Eurolux са обединени с Faber). Друго, което искам да кажа е-задължително при включен аспиратор оставяй открехнат някой прозорец, за да има откъде да се обновява въздуха.
Ivan19, много благодаря за мнението..
Зная, че аспиратор 1000 м3/ч ще ми върши най-добра работа, но вече ми идва много скъпо и заради това съм посочила тези няколко модела..
Мисля, че все пак ще се спрем на Еуролукса, защото цената ми се струва много прилична за 800 м3/ч. (а и сег аразбирам, че Еуролукс са обединени с Фабер, което е просто чудесно, защото от много ровене установих, че най-препоръчвани аспиратори са именно Фабер...)
Благодаря на всички!
За да изчислите капацитета на аспиратора умножавате кубатурата на помещението по 10. Eurolux не са се обединили с Faber. Eurolux е измислена марка на вносителят за България на Фабер. Под същата марка продават и някои пълни боклуци така че внимавайте какво взимате от там. Освен това с тези кубици много се спекулира, а тези малко ме съмняват да са по 800 кубика. НАЙ-важната екстра която трябва да търсите е ПЕРИМЕТРАЛНА АСПИРАЦИЯ. Образува нещо като въздушна завеса и много по ефективно улавя парите. Иначе в България се внасят няколко модела които наистина са 1000 куб. 2-3 на елика и фабер ползващи мотори за американския пазар но не се нахвърляите защото се получават често ситуации в които започва да дърпа миризмите на съседите или да ври канала (дърпа въздух от там) Само ако имате наистина голямо помещение иначе антиналягането и всичките му последствия са ви гарантирани освен ако не си сложите компенсаторни клапи по прозорците.
Мойте две стинки:
1. Тези с фунията може да изглеждат по-готино, но тези за вграждане са много по удачни от гледна точка на пространството в кухнята, което никога не стига.
2. Ако можете да си го позволите (финансово и позиционно), вземете си с ширина 90 см, а не 60 см.
3. Гледайте не "турбо" функциите, а нивото на шума - иначе има да се надвиквате със себе си.
4. Ако някой ви рекламира "филтриращите функции" на модела, такъв модел не ви трябва - имате си комин!
5. Задължително сложете възвратна клапа.
Tougi, по точка 1. за аспираторите за вграждане първо, че са по-шумни плюс, че обикновенно се получава и резонанс при тях понеже са затворени в шкафа, освен това си плащаш и един шкаф в които трябва не само аспиратора но и тръбата му да вкараш и накрая вътре не остава почти никакво място. Наистина ако искаш максимално да употребиш пространството няма къде да ходиш. По точка 4. - филтрирането на мазните пари има отношение към дълголетието на мотора на аспиратора, всички сме виждали какво представляват отлаганията по аспираторите.
mitiu: конусът обикновено e от неръждаема стомана (also known as "алпака"), което го прави ефектен, но нефункционално скъп. Според моите наблюдения, това че вградените аспиратори са в шкафа ги прави по-безшумни. Що се отнася до филтрите, аз говорех за активния въглен, а не за металните решетки които са предназначени да улавят парите от мазнините и които са задължителни както за аспираторите така и за абсорбаторите.
Да, активния въглен е само ако не се връзва към отдушник, но има и така наречения бафъл филтър, който е патент на елика но вече се ползва и от фабер и другите производители, които е доста по ефективен от обикновенната метална решетка мислех, че него визираш :) Иначе ако е някои разтракан боклук в каквото и да го сложиш ще си трака ;) Просто хубавите аспиратори за вграждане се броят на пръсти, при свободно стоящите са повечко.
Благодаря на всички! :ole