Здравейте отварям тази тема за тези ,който са собственици на перални Аристон от серията aqualtis ,моля да споделят дали са доволни или са им създавали проблеми !!!![]()
![]()
![]()
![]()
Здравейте отварям тази тема за тези ,който са собственици на перални Аристон от серията aqualtis ,моля да споделят дали са доволни или са им създавали проблеми !!!![]()
![]()
![]()
![]()
Серията AQ или AQUALTIS са европейски а и Мерлони нямат завод в Турция както се твърдеше в по-горни постове . Заводите им са в Италия , ***** и Китай . Имат и във Великобриания ама там ги правят под други марки . Скъпотийка е AQ ама всеки знае себе си .![]()
Аз също се интересувам от AQUALTIS серията, само че ми трябва пералнята да е със сушилня (поради липса на място за два уреда)!!!
Примерно тази:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038123
Някой да има впечатления???
първата ми пералня със сушилня я купих преди 15 години-зануси 1300 марки............истината е че пресушиш ли дрехите-нямат гладене,а и гълта бая ток.имаш ли място,по-добре простирай,най-малкото заради това,че слънцето допълнително избелва и дезинфекцира дрехитеПървоначално публикувано от alien_1
Аз нямам сушилня,но от мои познати разбирам,че освен много мачкали дрехите имало възможност и да се свият,било удобно само за чаршафи и памучни хавлии и по-устойчиви неща.Ама то,ако имаш пералня с високи обороти те бързо съхнат дрехите,макар че за цветни дрехи повече от 800 или 1000 оборота не бива да се пускат,пак се мачкат...Моята пералня е самсунг много добра,ама Аристон aqualtis са ми грабнали окото,обаче съм чувал,че повече от 2 или 3 години не изкарват.Не си струва да се дадат толкова пари за толкова малка употреба,но и аз не съм сигурен самсунга колко ще ме изкара вече е на година и половина...Само времето ще покаже.
Казаха ми, че до края на 2009 година Аристон са били с 5 годишна гаранция, ако и сега някъде намеря с такава ще купувам!
Иначе сега съм с Whirlpool с горно зареждане и работи здраво вече над 8 години, обаче е доста шумна и ще я командировам на вилата.
Но ако се откажа от варианта със сушилня ще търся отново пералня с горно зареждане - за хора като мен 1,90м съм установил , че това е по-удобния тип зареждане!
Ами аз имах горение с 3 години гаранция на 2-рата се развали обаче не прибегнах към сервиза знаех,че поне 1 месец ще съм без пералня и най-много да измислят,че аз съм я развалил нещо.За мен попринцип трябва да се купи нещо качествено да ме кара поне 5 години и да купувам ново тия гаранции никога не са ми варшили работа.