Здравейте отварям тази тема за тези ,който са собственици на перални Аристон от серията aqualtis ,моля да споделят дали са доволни или са им създавали проблеми !!!
Здравейте отварям тази тема за тези ,който са собственици на перални Аристон от серията aqualtis ,моля да споделят дали са доволни или са им създавали проблеми !!!
Серията AQ или AQUALTIS са европейски а и Мерлони нямат завод в Турция както се твърдеше в по-горни постове . Заводите им са в Италия , ***** и Китай . Имат и във Великобриания ама там ги правят под други марки . Скъпотийка е AQ ама всеки знае себе си .
Аз също се интересувам от AQUALTIS серията, само че ми трябва пералнята да е със сушилня (поради липса на място за два уреда)!!!
Примерно тази:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038123
Някой да има впечатления???
първата ми пералня със сушилня я купих преди 15 години-зануси 1300 марки............истината е че пресушиш ли дрехите-нямат гладене,а и гълта бая ток.имаш ли място,по-добре простирай,най-малкото заради това,че слънцето допълнително избелва и дезинфекцира дрехитеПървоначално публикувано от alien_1
Аз нямам сушилня,но от мои познати разбирам,че освен много мачкали дрехите имало възможност и да се свият,било удобно само за чаршафи и памучни хавлии и по-устойчиви неща.Ама то,ако имаш пералня с високи обороти те бързо съхнат дрехите,макар че за цветни дрехи повече от 800 или 1000 оборота не бива да се пускат,пак се мачкат...Моята пералня е самсунг много добра,ама Аристон aqualtis са ми грабнали окото,обаче съм чувал,че повече от 2 или 3 години не изкарват.Не си струва да се дадат толкова пари за толкова малка употреба,но и аз не съм сигурен самсунга колко ще ме изкара вече е на година и половина...Само времето ще покаже.
Казаха ми, че до края на 2009 година Аристон са били с 5 годишна гаранция, ако и сега някъде намеря с такава ще купувам!
Иначе сега съм с Whirlpool с горно зареждане и работи здраво вече над 8 години, обаче е доста шумна и ще я командировам на вилата.
Но ако се откажа от варианта със сушилня ще търся отново пералня с горно зареждане - за хора като мен 1,90м съм установил , че това е по-удобния тип зареждане!
Ами аз имах горение с 3 години гаранция на 2-рата се развали обаче не прибегнах към сервиза знаех,че поне 1 месец ще съм без пералня и най-много да измислят,че аз съм я развалил нещо.За мен попринцип трябва да се купи нещо качествено да ме кара поне 5 години и да купувам ново тия гаранции никога не са ми варшили работа.