Резултати от 1 до 15 от общо 15

Стационарни телефони / FAQ избор ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  34,456
  #1

  Стационарни телефони / FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  Стационарни телефони

  Препоръката ми е да се ориентирате към DECT телефоните
  Основен плюс на DECТ (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) телефоните е осигуряването на висококачествена връзка. В зоната на устойчив сигнал чуваемостта е идеална. Второ достойнство е високата защитеност - всеки сам се е сблъсквал или е чувал от познати за случаи, в които се е налагало да се плащат огромни сметки за непроведени разговори. При DECT това е изключено, тъй като вградената в апарата защита от неоторизиран достъп е достатъчно надеждна. Най-интересното качество е, че към базовата станция (майката) можете да регистрирате слушалки от различни производители. Телефоните, поддържащи стандартите и работещи с оборудването от различни компании, се наричат GAP (Generic Access Profile) или DECT/GAP. Предимство е също така и значителното поевтиняване на тези апарати - днес можете да купите доста приличен модел на цена под 100 долара.
  Следователно при избора на радиотелефон за дома или малкия офис DECT безусловно е най-доброто решение. Разбира се, съществуват и някои ограничения, като малкия радиус на действие (300 м на открито и 50 м в сгради) и все още сравнително високата цена. Противоречието при разглеждането на цената едновременно като предимство и недостатък е напълно обективно - за повечето апарати от този клас цена от 100 долара е съвсем приемлива, но в същото време става дума за доста сериозна сума, предвид доходите на населението, голяма част от което още използва обикновени жични апарати или аналогови безжични телефони.
  За разлика от последните, DECT е цифрова безжична технология, която се очаква да направи този тип апарати още по-популярни както в бизнеса, така и в дома. По-рано стандартът се е наричал Digital European Cordless Telecommunications поради това, че е разработен от европейски компании. Новото значение на DECT отразява световното му популяризиране. Подобно на друг важен безжичен стандарт - Global System for Mobile (GSM), DECT също използва TDMA (Time Division Multiple Access) за предаване на радиосигнала. Но докато GSM е оптимизиран за мобилност при пътувания на големи разстояния, DECT е създаден специално за малки райони с голям брой потребители, корпоративни комплекси, центрове за изложения, офиси, складови бази и др. Вече се предлагат и GSM апарати, поддържащи стандарта DECT и наречени dual-mode телефони. Това позволява едновременно използване и на двете мрежи, което дава възможност на потребителя да оптимизира разходите си за телефонни разговори. Например, ако ви се налага да проведете градски разговор, с помощта на мобилния си телефон и локалната DECT мрежа той ще ви струва много по-малко в сравнение със същия, проведен през GSM мрежата.


  Аlkatel http://www.myhometelephone.com/en/alcatel/home/corded
  General Electric http://www.gephones.com/
  Grundig http://www.grundig-dect.com/
  Hagenuk http://www.hagenuk-germany.de/en/pro...ones-dect.html
  Panasonic http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/%...#anker_4740378
  Philips http://www.philips.bg/c/phones/29101/cat/
  Privileg http://privileg.bg/bg/shop/category/...%BD%D0%B8.html
  Мотorola http://www.motorola.com/Consumers/XW-EN/Home
  Sagem http://www.sagemcom.com/EN/products/...telephony.html
  Simens http://gigaset.com/hq/en/cms/PageCordlessPhones.html

 2.  
 3. Junior Member
  Тук е от
  Apr 2009
  Мнения
  43
  #2

  Re:Стационарни телефони:FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  Няма нищо по-хубаво и безопасно от класическия аналогов телефон, кабелите са бял кахър и лесни за монтаж, и скриване - важно е здравето!

  ПС: Телефони не правят само Panasonic, да не говорим и в кой гаражец ги насипват... angel

 4. Banned
  Тук е от
  Nov 2009
  Мнения
  872
  #3

  Re:Стационарни телефони:FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  ....Ама,че коментар!...........................

  1.Коментарът ти не е по темата и няма нищо общо със съдържанието й!
  2.Обиди не се толерират!!!

 5. Senior Member Аватара на kalcheff1
  Тук е от
  Aug 2011
  Живее в
  Варна
  Мнения
  1,067
  #4

  Re:Стационарни телефони:FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  Ползвам един безжичен тел, дето ги раздават безплатно от една известна фирма. Качеството - чат - пат, нали е харизан, няма да хленча ...
  Взех си Филипс за 50 -тачка от Техното,уж нещо по добро. Бачка към по-малко известен оператор. Аз ли нещо съм го скапал, тел. оператор ли е скапан, обаче се чува страшно тихо от тоя Филипс. Търсех от къде да усиля звука - не сполучих да намеря. Та като цяло вече не съм фен на безжичните телефони.
  Като стана дума за здраве - познавах един човечец, учен, изобретател, върл противник на безжичните технологии. За него хендс фрий, безжичен или GSM бяха табу. Представи ми по научно му колко са вредни тези вълни, какви болести причинявали и т.н. Аха- аха и аз щях да изхвърля GSM-a , да не хвана рак на мозъка или в най - лекия случай да не оглупея. Можех да го намеря само след 8 часа у тях на стационара. Хубаво ама мина се не мина половин година от както се запознах с него и взе че си отиде. Някаква болест му разказа играта за дни...

 6. Novice
  Тук е от
  Oct 2011
  Мнения
  5
  #5

  Re:Стационарни телефони:FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  Здравейте, Hristoslav2!
  С голямо недоумение прочетох следния пасаж : "За съжаление има 2 типа цифрови централи у нас - Siemens и някакви евтини китайски централи които БТК масово купува и поставя поради по-низката цена и сроковете за цифровизация които трябва да спази. Някои марки телефони предлагани на нашият пазар са несъвместими с китайските централи-имам в предвид че някои от функциите на телефоните не сработват."И още:" Затова ви препоръчвам да купувате телефони Panasonic - съвместими са със всички централи у нас."?!?!?
  Тук личи, че не сте "в час" с цифровите телефонни централи, още повече не сте запознат със световните лидери в това производство и техните иновации и разработки в DECT системите,както и с фирмите, представящи ги в България.
  Направете си труда да прочетете в Интернет за фирми като AASTRA, CISCO, AVAYA,/респ.техните представители "Теленова","Солитрон","Телелинк" и т.н./ запознайте се с цифровите телефонни централи и DECT продуктите им и тогава седнете и напишете нещо смислено, а не тази псевдорекламна статийка за Panasonic.
  Поздрави!

 7.  
 8. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  34,456
  #6

  Re:Стационарни телефони:FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  Djack1
  Премахнал съм дрезнещите те редове...
  Написаното е на база опита ми с 3 различни марки телефони отпреди 5 години. Ако нещата са се развили и променили - мога само да се радвам. Напиши в подробности всичко което знаеш.
  Друг е въпроса, че БТК не си правят труда да активират в мрежата си всички екстри на стационарните телефони. Например SMS.....

 9. Senior Member Аватара на jonov
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Лом
  Мнения
  1,201
  #7

  Re:Стационарни телефони:FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  hristoslav2 - Не се коси , каквото си можал си направил и то безплатно , а за SMS - че кой използва вече телефон - бабичките не знаят да изпращат SMS

 10. Super Moderator Аватара на FearMe
  Тук е от
  Jan 2001
  Мнения
  16,378
  #8

  Re:Стационарни телефони:FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  ще коментирам дектовете, които са около мен, защото няма особена полза да се коментират по-старите

  3 модела панасоници на 2 различни централи - всичко навсякъде е наред, напълно съвместими и взаимно заменяеми и разменяеми

  1 модел моторола - не знам каква е разликата между различните централи, но доколкото съм подочул, има напълно цифрови, има и някакви хибридни. не ме интересува каква е разликата, но там, където панасониците работят, моторолата си подбира

  дори го бях обявил тук за продажба, взе го Lazar, върна ми го. после го дадох на stenly, и той ми го върна
  закачам го при себе си - всичко върви перфектно

 11. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  34,456
  #9

  Re:Стационарни телефони:FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  Това имах и аз в предвид, че при някои централи моделите от някои марки не работят- визирам Филипс.

 12. Senior Member Аватара на ivodivo
  Тук е от
  Dec 2009
  Живее в
  Варна
  Мнения
  5,094
  #10

  Re:Стационарни телефони:FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  При нас сме с централи Siemens и телефонни апарати Siemens Gigaset SL100 - доста на брой и издържаха над 6 години на всекидневен тормоз, SL370 - около 2 години - никакви грижи и SL400 - все още са на няма година но изглеждат надежни и те!

 13. KTT
  KTT е офлайн
  Member
  Тук е от
  Aug 2002
  Мнения
  528
  #11

  Re:Стационарни телефони:FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  Цитат Първоначално публикувано от Djack1
  Здравейте, Hristoslav2!
  С голямо недоумение прочетох следния пасаж : "За съжаление има 2 типа цифрови централи у нас - Siemens и някакви евтини китайски централи които БТК масово купува и поставя поради по-низката цена и сроковете за цифровизация които трябва да спази.
  "Китайските" не се ли казваха Ериксон и не се ли ползват в цяла южна България? А не китайските Сименс - в цяла северна?
  Че нещо съм изостанал с материала.

 14. Member
  Тук е от
  Nov 2009
  Живее в
  Попово
  Мнения
  490
  #12

  Re:Стационарни телефони / FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  Здравейте,имам телефон Panasonic KX-TCD 340 FX .
  Проблем се оказа ,когато започнах да си търся допълнителна слушалка ,която в момента ми е крайно необходима.
  В големите вериги нямат GAP съвместими слушалки,а само телефони ,които са на цена над 120 лв
  Моля насочете ме към модел/марка такава слушалка,и ако някой знае ,как да я включа към сегашния си телефон.
  Благодаря предварително

 15. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  34,456
  #13

  Re:Стационарни телефони / FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  Проблема е, че рядко зареждат с допълнитени слушалки и като ти се наложи да ги купуваш - вече са свършили. Или са спрени от производство или предлаганите не пасват за твоят модел.
  За това е добре, още при покупката на базата да си вземеш и допълнителни слушалки. Друг вариант е да попиташ за доставка в магазина или направо в представителството.

  Ето ти сайтовете на които може да видиш техническите характеристики включително и съвместимитие допълнителни слушалки.

  http://www.philips.ie/c/phones/19057/cat/

  Аlkatel http://www.myhometelephone.com/en/alcatel/home/corded
  General Electric http://www.gephones.com/
  Grundig http://www.grundig-dect.com/
  Hagenuk http://www.hagenuk-germany.de/en/pro...ones-dect.html
  Panasonic http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/%...#anker_4740378
  Philips http://www.philips.bg/c/phones/29101/cat/
  Privileg http://privileg.bg/bg/shop/category/...%BD%D0%B8.html
  Мотorola http://www.motorola.com/Consumers/XW-EN/Home
  Sagem http://www.sagemcom.com/EN/products/...telephony.html
  Simens http://gigaset.com/hq/en/cms/PageCordlessPhones.html

 16. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  34,456
  #14

  Отговор: Стационарни телефони / FAQ избор ,обсъждане ,мнения


 17.  
 18. Moderator Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  34,456
  #15

  Отговор: Стационарни телефони / FAQ избор ,обсъждане ,мнения

  Panasonic KX-PRX150 home/smartphone
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
  От hristoslav2 във форум Хладилна техника
  Отговори: 50
  Последно: 02-06-20, 21:20
 2. Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
  От eye_contact във форум Малки домакински уреди
  Отговори: 912
  Последно: 02-06-20, 20:08
 3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
  От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
  Отговори: 99
  Последно: 09-01-20, 19:46
 4. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
  От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
  Отговори: 8
  Последно: 06-09-15, 17:20
 5. Говорете без пари със стационарни телефони
  От mikk във форум Коментирай новина
  Отговори: 5
  Последно: 25-07-06, 00:18
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Този форум се задвижва, благодарение на Persy Сървър
Следвай ни
Горе