Резултати от 1 до 2 от общо 2

Инфрачервена сауна / кабина за дома

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #1

    Инфрачервена сауна / кабина за дома

    Някой има ли преки впечатления от такъв домашен уред?
    В СПА съм ходил в инфрачервена, наясно съм какво да очаквам и какви са разликите спрямо традиционната.
    Като цяло - харесва ми.

    Въпросът е тези домашните някой дали ползва и дали са достатъчно смислени?

    Изглеждат компактни, стават за апартамент, приемливи на цена - колкото един телевизор са, харчат разумно - до 2 киловата, не е необходимо допълнително електрозахранване.
    За монтаж като че ли не трябва нищо, освен контакт - няма вентилация?

    Ето някои сауни:
    https://www.banizona.com/bg/catalog/cid/100.html
    https://mr-bricolage.bg/infracherven...heba/p/1008040

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #2

    Отговор: Инфрачервена сауна / кабина за дома

    Искат си ток и поддръжка - няма начин да не изгори някой реотан. Въпросът е дали се продават резервни на сносни цени. Отделно под въпрос е изработката на конкретно всяка такава сауна - производителя и дали дървото съответно е изсъхнало и обработено правилно за да не се изкривява/измята .
    Направи си сметка колко пъти, колко време и колко човека ще го ползвате. Ако е само за около 150-200, е дори 300 часа годишно, според мен не си струва. Лятото не вярвам да я ползваш в горещините :-)

    Такова има смисъл според мен само ако е комбинирано със солна стена/стая. Всички такива ги правят с по една, две или 3 стени направени изцяло от тухли/кубчета от хималайска сол. Поне на мен ми действа несравнимо добре на дихателните пътища и белите дробове в сравнение с всичко останало - обикновена сауна като горните, арома сауна с етерични масла, парна баня, руска баня и всякакви такива. Единствено според мен солна сауна си струва парите.

    С едно изречение - реотаните са като на кварцовите печки -стъклени излъчвателни. Може да ти направи кеф когато София е замръзнала и в края на работната седмица решиш да се "опечеш" в тази сауна и да ти позагрее кокалите. От друга страна и аз съм го мисли това, но честно казано предпочитам да отида на хотел и да ползвам това което ми харесва , като предварително избирам хотела преди да резервирам какво да има- за мен най-струващото си е солна сауна, донякъде арома сауна с етерични масла и горещи джакузита + басейни за плуване с по-хладка вода.

    На практика ако си купиш такава сауна с кварцови нагреватели можеш да си я правиш от време на време и арома сауна ==> купуваш етерични масла - лавандула, евкалипт, мента и каквото ти харесва още(някои слагат дори и пръчици тамян да горят- аз не го понасям) и се печеш/дишаш. Етеричните масла ги капват или върху изкуствени въглени/жарава в самата сауна и маслото се изпарява във въздуха и мирише на евкалипт или каквото си сложил или пък капват по няколко капки във една метална купа с малко вода и от нея се изпарява чрез нагряване.
    Ама и на дървената част от сауната да капнеш пак ще мирише, лошото е че се напоява дървото и може някой след теб да не иска да му мирише, но няма начин да се изчисти докато не се изпари всичко и избледнее аромата.

    Общо взето такова бих си взел ако живея на много студено място.


    Та ако ще купуваш такава виж първо най-важната част - има ли реотани за тях. Макар че по принцип: https://www.delta-elis.com/index.php...bg&cat=3&pge=3

    Принципно би могъл такава инфрачервена сауна да я направиш и подобна на солна сауна като сложиш пред някои от реотаните няколко тухли/кубчета хималайска сол, но отново няма да е като в солните сауни с по 1-2 или 3 стени направени от солни тухли хималайска сол.

    Не е за хора със сърдечни проблеми.

    П.П.
    Преди години бях пред същата дилема като теб с разликата, че освен такава сауна исках и джакузи за поне 2-ма човека.
    Като отидох 2-3 пъти на СПА и най-вече на балнеохотели и се отказах и от сауна и от джакузи.Не че сега нямам в един от апартаментите, но не го ползвам - като се замисля само колко ще ми струва водата да го напълня и да го затопля и като зная, че е чешмяна, а не минерална и предпочитам да отида на балнеохотел.

    Това е което мога да кажа. За хотели със термална минерална вода ако те интересува питай на лични - ползвам ги повече от 17 години от началото на октомври до средата на март.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Хидромасажна душ кабина или параван за баня
    От ivodor69 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 2
    Последно: 08-11-16, 19:58
  2. Инфрачервена лампа за нагревки, откъде?
    От wisent във форум Друга битова техника
    Отговори: 5
    Последно: 20-02-13, 11:49
  3. Как да си направя печка за сауна?
    От jororo1 във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 05-10-11, 19:07
  4. душ кабина
    От sladi4kia във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 14:37
  5. Онлайн инфрачервена зоологическа градина..
    От DeathKnight във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 31-08-03, 02:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе