Предложете уред за измерване на консумираната ел. енергия- има ги различни от 20-50 лв., но не знам кой е точен?
Предложете уред за измерване на консумираната ел. енергия- има ги различни от 20-50 лв., но не знам кой е точен?
може да видиш това:Амперметър и ватметър - Hugo Brennenstuhl GmbH - 1509710 или това:Електромер еднотарифен - Elmark - 50214 .такъв електромер съм сложил на климатика, но на доверие т.е. не съм го изпробвал колко е точен.
уредчетата в CONRAD електроникс ги похвалиха в темите с климатиците, че отчитат правилно активна и реактивна енергия.
Аз ползвам едно такова The OWL | OWL Micro+, но то мери точно само подходящи консуматори с реотани. Климатика в загасено състояние го дава грешно 500вата а той е по-скоро 5Вата. Като запали климата показва праилно. 1.5Квата. Уреди с нагреватели не бърка - там ютии, сешоари печки и т.н.
тези в карефур ги прескочи - нямат батерия и се губи всичко когато спре тока или го изключиш ти. иначе мери точно.
Искам да си купя един sonoff, за мониторинг на климатик. Въпросът ми е дали е подхидящ този. Дават го до 2200вата,10ампера. Климатика до колкото знам, максимум развърта до 1920вата (Mitsubishi ge25va).
Другият въпрос е. Устройствата на sonoff, освен че могат да се командват от разстояние. Дали всички имат опция мониторинг в реално време?
Това е само ключ On-Off. Той не мери енергия и няма опция за запис на измерванията.
Тук го дават че има
https://youtu.be/k6O8Rn82k2g
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ей това ти трябва - www.stbbg.com | product_single , но не може да се управлява дистанционно.
Имам такова. Четох из форума,че колеги си ги ползват подобно на ватметъра тези sonoff, само че си го гледаш през приложение и архива за изразходената енергия си го пази по месеци на някакъв облак
Да извинявам се. Уредчето е друго, което ми трябва. Сега видях че е sonoff pow
Ето какво бих могъл да Ви предложа, но не работят самостоятелно, а в комплект с gateway: https://www.olx.bg/ad/smart-home-xia...t-ID7gF2N.html, ползвам три такива и попаднах на някои ужасяващи цифри - най-вече от Adax-a в спалнята.
Аз ползвам Broadlink Sp3..