1-техник срещу заплащане,или Направи сам
2-виж горното
3-ТЪРГОВЕЦА доставя компресора,клиента се оправя по т.1
4-разходите ще на клиента
1-техник срещу заплащане,или Направи сам
2-виж горното
3-ТЪРГОВЕЦА доставя компресора,клиента се оправя по т.1
4-разходите ще на клиента
Много интересно наистина. Значи всеки един клиент може по време на пълната гаранция да се обърне към търговец продал му климатик и да изиска части като компресор, електроника и прочие, а търговеца няма право по никакъв начин да възрази и оспори.
При друга техника на уреда се слагат разни гаранционни стикери с цел да се покаже, че само оторизираните сервизни техници имат право да го отварят и ако се отвори от друг няма гаранция, но след като при климатиците нещата стоят по този начин предполагам, че това със стикерите не е правилно, а може би незаконно.
Значи всеки може да отваря уреда, който си е купил и да се опита да го ремонтира, ако не се справи с тази задача досчупвайки и доизгаряйки уреда да си изиска съответната част или ако пораженията са по-големи направо нов уред.
1-Да,аз вече патих според закона точно по тая линия...Не е логично,но е законно.
2-на климатиците няма никакви гаранционни лепенки,пломби и т.н. от ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ,така че щом той няма подобно искане,сам си помисли.В ръководството за монтаж към всеки климатик няма никакво изискване от производителя монтажа да е от оторизирана фирма или сервиз
3 - Последния ти абзац не е написам с акъл. Търговеца винаги ще докаже,че пораженията са умишлени,а не по вина на уреда.
Имам едногодишни наблюдения на 3бр.-ASW-H09A4.
Работят сравнително тихо и за това време шума не се е увеличил.
На единия му сменях четирипътния вентил .
За мен дистанционното е приятно и лесно за употреба.
Но за мен тази марка е компромис при избора на климатик.
Този климатик е пълна боза, имам два такива монтирани 12 ки с марка волтел, компресор матсушита управление самсунг изпълнение
турция(може и китай) най важното няма чек винтил и удължение на капилярката от което и идва слабото му отопление според мен е
направен за по топъл климат.
Има ги под марка волтел вестел нео хиундаи и други но за мен има много по добри за същите пари които ще отопляват и зимно време.