А дано!!!Първоначално публикувано от Eddie
За сведение на интересуващите се от марката.Наскоро си купих Хюндай ACH1209 за 455 лв. Устройството ако може така да го нарека няма нищо общо с хюндай.Климатика е китайски - AUX ,оборудван е с компресор тип "Тошиба".На кашоните бяха залепени от продавача едни лепенки на които пишеше че климатика е произведен по лиценз на хюндай,както и че притежава прекрасни характеристики - 30 % по нисък разход на ел.енергия от останалите климатици от този тип , работа при напрежение от 160 до 260 волта ,нисък шум, аа и да не забравя възможност за избор на три скорости на вътрене на вентилатора на вътрешното тяло както и дистанционно управление съоръжението може да послужи като образец в жанра "как се прави климатик с най-малко разходи и труд".Вентилатора на външното тяло е с пластмасова втулка,датчик във външното тяло няма ,притежава и интелигентна система за размразяване/каквото и да означава това/и вградена защита на компресора. Съдеики по изработката и детайлите в никакъв случай няма да покрие обявените от продавача характеристики според които е клас "А".Вътрешното тяло пука мощно в режим отопление ,иначе е тихо при максимални обороти на вентилатора защото дебита му е скромен.Ребрата за хоризонталния поток са без задвижка и се настроиват ръчно.Иначе при външна Т 21 градуса , разхлажда и позатопля леко в стаята .
Климатика е пълно менте и няма нищо общо с хюндай освен лепенките.Обявените от продавача данни са:
Енергиен клас А
Отдавана мощност:
Охлаждане: 3.52 kW
Отопление: 3.87 kW
Консумация:
Охлаждане: 1.09 kW
Отопление: 1.07 kW
Toshiba компресор
Вижда се от пръв поглед един приличен СОР които обаче едва ли е реален.
Аз че съм се прекарал това е ясно,нека поне другите мераклии за корейски климатик с японски компресор ,корейска сглобка,китайска сглобка с японски и корейски части,компресор тошиба и всякакви такива да си имат едно на ум при избора.
pizo, За парите, които си дал за този климатик има ли нещо по-хубаво което може да се купи и което би си купил, ако сега трябваше да избираш?
valen1 ,ако сега трябваше да избирам щях да взема Midea MSR3-12HRN2 .
-ОТДАВАНА МОЩНОСТ
ОХЛАЖДАНЕ - 3.2 Kw
ОТОПЛЕНИЕ - 3.95 Kw
-КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ
ОХЛАЖДАНЕ - 1.3Kw
ОТОПЛЕНИЕ - 1.2 Kw
-LCD ДИСПЛЕЙ
-ТАЙМЕР
-УЛТРА ФИЛТЪР
-ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
-ЕНЕРГИЕН КЛАС - В
-ФРЕОН R407С
-НИВО НА ШУМ-40DB
402 лв., 36 месеца гаранция
Както и да е ,магарето вече изяде буквара Четох,говорих с познати и всички ми казаха - чичо пизо ако ще е евтинджос вземи си мидея.ама......
нищо де .Сега поне си имам пластмасова кутия с красив надпис "хюндай" в хола . Вечер току поглеждам към нея ,въздишам и бавно отпивам от ракийката дистанционното съм го скрил да не го гледам щото е много грозно и допълнително ме натоварва психически
Вчера му замерих изходящата ,при външна 15 и 25 в стаята изходящата на максимални обороти беше 52 градуса.При 28 на входящия въздух изключва компресора и сваля оборотите на вътрешното тяло ,при 24 на входящия тръгва отново .Това при 25 зададени.Като доидат жегите ако още работи ще го мерна пак на охлаждане.
Търсих, но не намерих нищичко писано за Hyundai HAC R 9, който е на промоция в момента 299.00лв с ДДС.
Някой, нещичко да е чул/видял?
Защо смяташ, че като е на промоция и е 299 лв. си заслужава инвестицията?!
Нужен ми е климатик, предимно за хладно и то в кухнята, където ще поеме всякакви "вкусотии".
Досега беше с прозоръчен 7-ца, но ми се ще малко по-красиво тяло.
Ти заради красотата на лампичките дето примигват по него ли го взимаш?Първоначално публикувано от john3v
не.
по-скоро заради по-добрия вид и значително по-ниския шум.
Със сигурност ще е по добре от прозоречния - взимай не се чуди ...пък и за 300 лева какво да му мислиш толкова- само гледай монтажа да е нормален а не с някой оправен комшия,който има перфоратор и е гледал как се монтира и не е сложно.
За монтажа - аз ще си го направя. Едва ли ще се справя по-зле от монтажниците на Haier клима примерно - те не носят вакуум помпа (а аз имам). Те не били поставяли кабелни канали (аз имам и поставям). Те нямали корона за пробиване на Ф40 (ще си наема от бош). И някой и друг манометър ще намеря, че и бутилка фреон, ако трябва.
А отностно колегите от форума, които само "утвърдени" марки препоръчват - благодаря, но в нашата държава, думите "маркова" и "техника" не бива да се използват в едно и също изречение. Ще си купя тоя кютук, и ще си му ползвам гаранцията за физически лица от 24 месеца.
Замислял ли си се защо google не е чувал този модел? Hyundai надали знаят, че правят климатици за нас.
Иначе хубаво, че сам ще си го монтираш, то за 300 лв климатик да дадеш 150 лв за монтаж е грехота. Нито ще е тих, нито икономичен, но все за вентилатор ще става. Успех.
Гаранция няма да имаш, защото не ти го монтира оторизирана фирма, но парите му са малко така, че гаранция не ти е и нужна.Първоначално публикувано от john3v
Според данните от табелката му:
EER - 2,04 клас G
COP - 2,12 клас G
Външното тяло на една 9-ка трябва да тежи минимум 30 килограма, вътрешното минимум 9 килограма.
Valen,още ли не си разбрал,че гаранцията НЯМА НИЩО ОБЩО с това кой ти монтира климатика и дали е оторизиран. Търговеца си носи цялата гаранционна отговорност за всичко.В закона няма никъде упоменат подобен текст за оторизации,гаранционни сервизи и т.н.
Това за гаранцията към момента не го бях чувал. Значи всеки един клиент може сам да си монтира купеният от него климатик по неговият си начин без значение как е направен монтажа. Продължава да си има пълна гаранция за целия уред от 2 години.Първоначално публикувано от vanko68
Да допуснем, че климатика изведнъж спре да работи:
1. Кой трябва да дойде на място, за да установи какъв е проблемът?
2. Кой трябва да плати разходите на този дошъл да диагностицира проблема?
3. Ако например е изгорял компресор, как се процедира? На търговеца продал климатика и който дава гаранцията на уреда дава ли му се право да изрази съмнение, че причината за проблема е в монтажа или монтажа не оказва влияние върху работата на машината и не може да предизвика проблем?
4. Друг пример: Ако поради причини в монтажа или поради заводски такива фреонът е по-малко, как трябва да се процедира и за чия сметка са разходите? И още веднъж в този случай на търговецът продал го дава ли му се възможност за отказ той да плаща разходите?