Re:Климатици Saunier Duval
Правени в франция колкото аз съм французин.
Като гледам дизаина и данните на мидея.
Имам всички сервизни спецификации на тази марка климатици и най-вече се интересувах какви компресори ползват - след проучване, установих, че използват модели компресори на Toshiba и Sanyo - като се има предвид, че тези два концерна са едни от най-големите производители на компресори за климатични системи. Интересното е, че едния модел компресор на Toshiba се използва и в модел на Midea - при серията MSX (като се има предвид, че Midea използват и софтуер на Toshiba) и от още един производител - Sakura (в интерес на истината, неизвестен до сега японки производител на климатична техника), а компресора на Sanyo установих, че се ползва от други производители, за които не бях чувал - словенската фирма Hunter специализирана в производството на охлаждащи климатични системи за телекомуникационни базови станции и комерсиални климатични системи. Използват ги и китайския концерн за климатична техника V-COOL - отново неизвестна за мен.
Като им гледам дистанционните,са си Чиго,мен ако питате.
Кризата вади странни марки на пазара. Може и да има нещо добро, но аз бих заложил на доказалото се.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Правени в франция колкото аз съм французин.
Като гледам дизаина и данните на мидея.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Като им гледам дистанционните,са си Чиго,мен ако питате.
Хах, аз пък си мислех, че на пазара се е появило нещо различно от китайските сувенири, които закачаме по стените, нещо "европейско". Колко наивно от моя страна. :016:
Да си призная,не съм виждал истинска европейска марка.Знам,че има дори АЕГ и Филипс,но не са масови и силно се съмнявам,че са правени в Европата.Дори на гиганта Стибел Елтрон климите са правени в Китай.
Скоро ми предложиха климатици Сингер и Рено.
Имах честа да монтирам едно Рено - баси дървото....
То е толкова Рено,колкото циганска каруца с лепенка Рено.
Ванко, ама то не е Renalt, а Reno...жив та....к!!!
Adibas,Panasoanic,Reno....И за бай мангал трябва да има радост от марковите стоки :))
Питах фирмата за тази нова марка ,тъй като им ползвам услуггите.Казват ,че са китайски ,но поръчани за европейския пазар.Знаете,че китайците са на принципа"За колкото пари ми дадеш,за толкова ще ти направя ".Удобрени са дори по програмата "Кредит енергиайна ефективност".Явно имат нещо в повече при сглобката.
Цитат:
Явно имат нещо в повече при сглобката
да, лепенката им е различна.
Китайците слагат нещо по-различно само ако има го занесеш, като други платки.Иначе избора е между различни пластмаси, различно лого, и при някой различна решетка на външния вентилатор, както са мидеите с лого Йорк
Обаче едно им признавам на китайците - колкото и оплювани да са им стоките, колкото и проблеми с качеството да имат, пак ще се намери кой да ги купи. Ето затова до няколко години ще гледаме с удивление как Китай се е превърнал в първа икономическа сила в света. :yikes