Re:Конвекционален климатик Kelon - не работи вентилатора
;w;fk, замислял ли си се, че щом мотора тръгва, макар и за малко, може да има проблем в управлението му от електрониката?! Колкото до пренавиването, не знам откъде си, но фирма занимаващ се с електродвигатели, няма да ти откаже да пренавие мотора, ако ще той да е и от стенен модел. Всичко е въпрос до преценка. Скоро имах случай, при Goldstar (днешното LG, сещай се колко е стар модела), 24-ка, мотора на турбината тръгваше и както ти описваш, спираше. Проблема се оказа от електрониката, а след поправката и, не мина и някой друг ден и самия мотор изпуши. Пренавиването му, заедно със смяната на лагерите, излезна на човека, около 100 лв, но пък мотора стана като нов. Нещата трябваше да се оправят, защото машината е в магазин за шоколадови изделия. Сещаш се, че август месец, вътре шоколада ставаше течен....
Вентилатор не можах да намеря и в сервиза не можаха да намерят какво му е изгоряло, но взех от друг вентилатор платката и я смених, вече работи.Клиентите са доволни и аз съм доволен поръчаха си daikin ftxs 35g за хола.Излезе че климатика от както е купен не е работил, но синът им бил студент в друг град и са го пускали много рядко, а от фирмата когато са идвали за профилактика са ги смотвали нещо, последния път доливали фреон.Благодаря за саветите .
Климатика ми е Келон.Трябва ли вентилатора да работи постоянно докато климатика е включен?
Цитат:
Първоначално публикувано от barzia
Климатика ми е Келон.Трябва ли вентилатора да работи постоянно докато климатика е включен?
Я обясни малко по-подробно..
Цитат:
Първоначално публикувано от barzia
Да.