Проблема е следния, след като работи известно време на отопление изписва грешка E1 и спира да работи.
След като натисна on/off и тръгва отново.
Какъв може да е проблема не знам...?
Моля за съвет.
Проблема е следния, след като работи известно време на отопление изписва грешка E1 и спира да работи.
След като натисна on/off и тръгва отново.
Какъв може да е проблема не знам...?
Моля за съвет.
Модела изписан на колоната е KFR-120LW/CDYX.
Проблема е от скоро, може би откакто се затопли в началото на месеца/края на предния.
По принцип, тази грешка означава прекъснал или окъсил датчик, но е възможно и проблема да баде от окъсяване във вътрешната платка. Провери тези неща, но почни от датчиците.
Благодаря за отговора
Аз само го ползвам този на работа, ще търсим някой да го
погледне.
Защо и какъв е смисълът да се задава въпрос в търсене проблема на климатика като предварително се знае, че ще се вика майстор. Ами нали като дойде майстора той ще си го оправи.
Сега с тази информация акъл ли ще му дава какъв е проблемът и как да го оправи? Ами то като ще е така не е ли по добре сам да си го оправиш. После и пари няма да ти се дават, защото всичко си му казал и показал, а той наглеца на всичко отгоре и пари иска.
Вален по добре да знае човека отколкото да бъде излъган от някой майстор може да му каже,че няма фреон и да му одере кожата( и не само това ) ... пък и нали се сещаш,че безплатен обяд няма .
Защото последния ремонт на същия климатик струваше 300 лева,
така се мъча да се ориентирам за какво става на въпрос относно ремонта
и колко може да ми струва.
Надявам се, че не съм попречил много с въпроса и пак благодаря за отговора.
Е1.... Грешката означава защита външно тяло и обхваща;пресостат,защита контактор,биметалната защита за прегряване на нагнетателната тръба на компресора.Всички са вързани в обща верига и при разпад на някой от нормално затворените контакти тя се разпада и дава Е1 . Също показва и разменени, отпаднали фази.
НО....аз имам проблем с двойник на този FISHER с марката IKEDA понеже съм отхвърлил всички горепосочени възможности и съм шах... остава вътрешна платка да не разчита правилно информацията, припоил съм я цялата. Някои идеи..?
Освен ако липса на фреон , не се отчита чрез пресостата , и не я бях предизвикал умишлено . Освен това работих 4 години за вносителя на FISNER и информацията ми е от първа ръка. Само дето съм написал F a Гешката е Е1Първоначално публикувано от valen1
поправям го