Отговор: COOPER AND HUNTER
Цитат:
Първоначално публикувано от
stainway
Заклинанията продължават :) Не знам дали са под средния клас-сигурно щом така се казва в този форум, но както вече беше показано се представят много добре според Финландците :
Editor’s Choice: CH-12FTXHV-B – the best heat pump in terms of price / quality.
http://cooperandhunter.us/news/testi...-pump-systems/
И оригинала:
http://cooperandhunter.us/old_site/w...08/Binder1.pdf
Или се разровете из руски-украински форуми и четете за марката от 2012...
Блажени кротките, защото те ще наследят земята.Матей 5 глава
- - - - - - - - - -
Мидея оставиха "Земята" на Грий за наследство, но едва ли виденията на Матей имат нещо общо. По-скоро цената и качеството на "човешкия материал", както се беше изразил на времето един друг ясновидец :) Повече подробности ще дойдат след около 2 зими. Украинците и руснаците не са критерий, защото се отопляват по малко по-различен начин.
Цитат:
dodo_pv
Украинците и руснаците не са критерий, защото се отопляват по малко по-различен начин.
Например по този начин https://youtu.be/ViQ_fjupdKc
Аз имам скромни наблюдения от 4 броя C&H ,които съм инсталирал и ги споделям без дори за миг да си помисля да убеждавам някой да си купува. Обменяме информация и всеки да си прави сметката, какво му е изгодно. Нямам никакъв личен интерес. Малко търпение и като мине зимата ще видим. В крайна сметка е просто уред за ползване-ако върши работа и ми е изгодно го купувам ,ако се развали-има гаранция или купувам друг. Винаги ще има нови марки на пазара, някои ще са на стара слава,други ще се мъчат да вземат дял, трети ще се съюзяват...Толкова е просто.
Цитат:
stainway
Например по този начин
https://youtu.be/ViQ_fjupdKc
Аз имам скромни наблюдения от 4 броя C&H ,които съм инсталирал и ги споделям без дори за миг да си помисля да убеждавам някой да си купува. Обменяме информация и всеки да си прави сметката, какво му е изгодно. Нямам никакъв личен интерес. Малко търпение и като мине зимата ще видим. В крайна сметка е просто уред за ползване-ако върши работа и ми е изгодно го купувам ,ако се развали-има гаранция или купувам друг. Винаги ще има нови марки на пазара, някои ще са на стара слава,други ще се мъчат да вземат дял, трети ще се съюзяват...Толкова е просто.
Скоро се вънах от твоя край .
Върших си работата и междо другото огледах и какво има като клими .( нещо като хоби )
Белгия освен Fujitsu друго не Видях !!!!!
За Холандия видях тук там клими и бяха C&H и Митсу Електрик .
Малко и до Германия бях там само Митсубишита Електрик имаше и тук там някой Дайкин .
Това което съм видял не е офисиална извадка .
Това което ми е направило впечатление е ,че НИКЪДЕ НЕ ВИДЯХ ТОШИБА ?
Може да е просто съвпадение .
Предимно Mitsubishi ,Daikin и Panasonic ,има и много Maxicool (Midea) и Qlima. А иначе големите кантори и магазини обикновено Lennox. Но така или иначе в Холандия няма да видиш климатик на фасадата на къща или блок-забранено е. Променя се архитектурния вид на сградата.
Цитат:
Rafailiev
... НИКЪДЕ НЕ ВИДЯХ ТОШИБА ?
... .
Поне един дайсейкай не видя ли?:)
:offtopic:
Руснаците не се топлят с климатици. Не и основно.Самия им климат,както и изобилието и цените на вътрешния пазар на ток,газ,въглища,дърва и развитото централно отопление ги правят безсмислени и неефективни за отопление! stainway колко пъти сте казвал, че при вас под нула рядко пада.Освен това средната класа в ***** е слабо представена,та тези които са с възможности и си слагат климатик(или термопомпа за подово) винаги слагат най , най.., което определено не е C&H.Не че ги няма там,но по-скоро са екзотика за отопление в преходен сезон и охлаждане.По-бедните(голямата част от населението) климатик може само да сънуват, те се топлят на дърва и водка.И не вярвайте толкова на това колко машини са продали написано в техия официален сайт.
П.С. Това за отоплението го знам от много мои приятели руснаци, а не от новините или Wiki.В Беларусия например в старите им блокове парното е вградено в стените:).
Че кой ще се топли с климатик, ако има възможност да използва централно парно на същите или по-ниски цени?!
Сигурно е така. Аз съм търсил да прочета мнението на хора закупили C&H има руски -украински форуми, магазини с ревюта и т. н.
А тази на дърва не ме интересуват, те не пишат и по Интернет предполагам. Както да е, който иска да чете и да си прави сам изводите.
Здравейте.Според вас, кой от двата моделаNordic EVO II CH-S12FTXN-E2WF WiFi или Arctic Inverter CH-S12FTXLA WiFi е по добър(икономичен и топлещ). Климатикът ще се ползва в стая (хол с кух.бокс) 17.4 кв. със стандартна вис.
Арктика го дават до 5.2 така че на хартия ще топли повече.
За икономия са май еднакви
Като хардуер дали имат нещо общо, тъй като нордика е нов модел.
Малко по-назад бях качил инфо. Nordic е нов модел ползват друг компресор ,има безстепенно управление на турбината...Разгледай този линк има и снимки.
http://www.cooperhunter.org/index.ph...&product_id=73
Арктика на Грии ли ползва компресор.
- - - - - - - - - -
Арктика на Грии ли ползва компресор.
Да някъде бях качил видео ...