Отговор: COOPER AND HUNTER
На мен не ми стана ясно дали вкарва свеж въздух :) Би било чудесно да прави рекуперация, ама за тия пари толкоз, не вярвам да има. Повече си мисля, че мога да пипна тук и там и да си вкарам функцията сам. Но ще видя по-нататък.
Днес пуснах климатиците и вече денонощие работят. Е, изхарчиха повечко пари. Но ще видим нощта дали ще е комфортна.
Сравнявам тук C&H със стария Toshiba, тошито веднага загрява хола и след това не спира, а продължава да духа постоянно, но по-хладно. Докато купърът просто спира. Като е инвертор не трябва ли да си духа постоянно на някакви по-ниски ватове, колкото да поддържа температурата, вместо да чака да падне и да тръгне за да компенсира?
Няма никъде да пипаш, единствената тръба е за конденз. При мене съм замерил-ако достигне температура и я надвиши с 2 градуса изключва, турбината спира да върти и чака. После се включва като стигне 1 градус под зададената, но ако външната е ниска и съответно помещението голямо, топлозагуби и т.н. си поддържа температурата и духа по- слабо топло, но не и хладно. Лошото е,че при теб идва малко голям 12 за спалня-не знам колко ти е спалнята и до това перде в ъгъла може би топлия въздух се задържа по дълго? Но по принцип това съм измерил като разлики като имам предвид температурата не до датчика а в другия край на стаята.
На охлаждане турбината върти дори и външното тяло да спре.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Terko
На мен не ми стана ясно дали вкарва свеж въздух :)
За да ги вкарва въздух отвън освен по-голяма тръба, трябва да имаш и отделен вентилатор. Ако го има ще го чуваш, защото са с по-високи обороти и по-шумни.
Цитат:
SPSt
Че кой ще се топли с климатик, ако има възможност да използва централно парно на същите или по-ниски цени?!
Защо смяташ така?
Защото е по-скъпо и некомфортно.
На една реклама на Вимакс във ФБ ги питах защо в гаранционната карта пише, че платката и турбината не са гаранционни и те ми писаха "здравейте, най-вероятно става въпрос за някаква грешка, защото гаранцията покрива тези неща и може да бъдете спокоен. Пишете ни на лично съобщение, ако имате нужда от допълнителна информация! Поздрави, екипът на *********"
На което им писах на свой ред "Грешка, но е написана в гаранционната карта. Цитирам "На гаранационно обслужване не подлежат консумативи на климатичната система: гумени, каучукови, пластмасови изделия и др. бързоизносващи се елементи и всички отделящи се от основния корпус на уреда части, включително дистанционно управление, турбина на вътрешното тяло и платка на външното тяло". Бел. ред. - правописът е запазен. Ако е грешка мога ли да получа гаранционна карта без този текст в нея?"
Ще очаквам да ми пишат публично дали ще ми заменят гаранционната карта или да ми обяснят коя платка или турбина са визирали.
Боже какви литературни съчинения -"всички отделящи се от основния корпус на уреда части" .Aми то целият климатик може да се разглоби и сглоби наново:) Според мен нямат право да си измислят условия. Не е ли в целят ЕС 2 години минимум стандартната гаранция? Но добре, че сте ги питали-да си оправят писанията!
Цитат:
stainway
Боже какви литературни съчинения -"всички отделящи се от основния корпус на уреда части" .Aми то целият климатик може да се разглоби и сглоби наново:) Според мен нямат право да си измислят условия. Не е ли в целят ЕС 2 години минимум стандартната гаранция? Но добре, че сте ги питали-да си оправят писанията!
Гаранцията дадена от държавата посредством касовата бележка е 24 месеца. Тя е важната в случая до изтичане на този срок, до тогава магазинната хартийка(гаранция) няма никакво значение. Има значение, когато срока от две години е изтекъл, но магазинната гаранция е за по-дълъг срок. В този случай, почваш да играеш по тяхната свирка.
Sent from my Lenovo TB2-X30F using Tapatalk
Не искам да споря, сигурно е така, но според мен ако производителят дава 3 или 5 и.т.н. години гаранция, какъв е проблема? Поне тука е така-те(търговеца) си взимат парите или подмяната на уреда от производителя (или който ги внася на територията на страната). Платки, втулки, турбини- пълни глупости. Даже и касова бележка не са ми искали, последно ми оправяха миялната машина с 5 години гаранция-те си знаят серийните номера и кога са продадени, произведени и т.н.
Цитат:
stainway
"Котката" е супер!:Drinks:
Цитат:
stainway
На хартия е повече от добре. Да видим цените и как ще се справя зимата и може да изяде доста именити марки ако съвпадне с написаното.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Цитат:
stainway
Този модел изглежда супер. Ставам все повече фен на Купър и Хънтър. При отопление от 130 до 2600 вата, има и дисплейче, вътрешното е с цвят шампанско и черен.
Моя ако се скапе ще си взема един такъв, само че май го няма в България.
Брях,бря...., девятка с 44.5кг външно и се развърта до 5.5кВт, дванайската до 7.2кВт:033:.
п.с “и дисплейче”....:-memnon