Отговор: COOPER AND HUNTER
В Китай copyright се разбира като right to copy :) Разбира се, че са почти еднакви, но Грии не е известна марка тук, предполагам, че е въпрос на маркетинг, дистрибуция и т.н. Cooper and Hunter имат от началото на годината собствен завод, може и да се еманципират след време, ще видим... Технологично не предлагат нищо ново, но всеки е почнал от някъде.
За втория климатик ходих до вносителя, просто бях наблизо и стана приказка, те са внасяли Midea,но са имали проблеми и са спрели.Cooper and Hunter имали много добри гаранционни условия -за тях предполагам и са много доволни от партньорството. 3 години пълна гаранция независимо от монтаж и профилактика и 15 години достъпни резервни части. В моята ситуация това ме устройва напълно :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Ето още една интересна статистика :)
https://climateservice.com.ua/articl...sionerov-2013/
" ...За 11 лет продаж на территории Украины было установлено более 130 000 кондиционеров Cooper&Hunter, при этом количество брака не превысило 0,1%, что подтверждает статистику, заявленную производителем. Эта величина на порядок лучше средней статистики отказов других брендов и все время сокращается. Например, в 2012 году в Украине было продано настенных сплит-систем и полупромышленных кондиционеров С&H 20000шт., и только в одном случае компрессор вышел из строя!..."
Този процент на брак, за колко време е? 6 месеца, 5 години...?
Цитат:
Rumb@ta
Този процент на брак, за колко време е? 6 месеца, 5 години...?
Как за колко - за 100 годишната им история...
Имам две стаи с два еднакви климатика C&H. И двата са настроени на 24 градуса. Еднакви настройки. Влизам в едната - лъхва ме топло. Влизам в другата, усещането е по към студено. Не мога да разбера защо се получава тази разлика. Тази стая в която ми е по-топло е по-студената от двете стаи. Там без отопление е доста по-студено от другата. Дали има някаква зависимост?
Колко време е минало от както са пуснати на 24°? Не им барай дистанционните ден два и виж дали ще има осезаема разлика.
Също пробвайте с I feel ако намерите място за ДУ да има контакт с климатизатора. Може датчика да отчита по висока температура, споменахте, че отдолу има телевизор... Или го настройте да духа малко по на високо...Малко настройване на хоризонталните жалузи може също да помогне.
Цитат:
dramli
На хартия изглежда добре.
За тия пари 100% ще има доста хора които ще си го вземат.
Въпроса е колко от тях ще напишат отзиви в форума.
Тук се препоръчват както знаеш няколко марки , а пазара е голям от към марки и модели.
Arctic Inverter? И колко такива има монтирани в Арктика?
Пуснати са по едно и също време. Както казах, стаята на детето е по-студената, но там лъха на топло. Докато в другата, която по принцип е по-студена, сякаш не е така положението. Там обаче тръбите към външното тяло са почти 2.5 метра. Подминават по пътя си и друг климатик, Тошиба, като минават зад него. Изолирани са. Да не би инсталацията на този климатик да е била направена леко през пръсти и да липсва фреон? Лятото охлаждаше добре.