Отговор: Нов климатик Daewoo
С прискърбие ще трябва да ви съобщя, че не сте избрали климатик, подходящ за отопление.
Твърде вероятно е стария да е бил по-добър.
И аз съм на това мнение.Все пак може и проблем да има, 31 градуса на отока при тази настройка на 28 градуса е нищо.
Надуй го на 30 градуса-трябва изходящия поток да е около 50!
Вентилатор на макс,настройка на топло/не на авто/,жалюзите насочени ниско и дай инфо утре.Инак по-куча марка трудно би избрал,за толкова пари -такова качество.
Добре де, колко струва този "климатик". Толкова ли е евтин, защото има не толкова скъпи модели на Грее примерно, които топлят повече от въпросният в темата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VanDan
Добре де, колко струва този "климатик". Толкова ли е евтин, защото има не толкова скъпи модели на Грее примерно, които топлят повече от въпросният в темата.
730 лв.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Мойте CHANGOVE струват по 930лв с монтажа и на тези минус 10гр в 19кв стая държи 24 градуса с консумация от 510 вата.
И аз мисля, че трябваше по рано да проверите форума кое топли.
Купих го защото съм имал най-различни техники от марката и не съм имал никакви тъпи проблеми с качеството, а и беше на промоция - парите все пак са важни за мен. При "турбо" режим ( 31 градуса и вентилатора на макс) температурата на изхода е около 47 градуса. Консумацията тогава е около 520 Вт. За сведение при стария консумацията при 28 градуса беше около 1400 Вт, но все пак това беше преди 5-6 години, т.е технологиите напреднаха.
Цитат:
ipiperov
Купих го защото съм имал най-различни техники от марката и не съм имал никакви тъпи проблеми с качеството, а и беше на промоция - парите все пак са важни за мен. При "турбо" режим ( 31 градуса и вентилатора на макс) температурата на изхода е около 47 градуса. Консумацията тогава е около 520 Вт. За сведение при стария консумацията при 28 градуса беше около 1400 Вт, но все пак това беше преди 5-6 години, т.е технологиите напреднаха.
Това при каква външна температура?
Тези стойности които си дал за външна +20гр. може, но за днешните температури единствено много замърсени филтри са логичното обяснение.
Изчисти си филтрите на първо време!
При подобни модели, технологиите са толкова напреднали, че направо да побегнеш....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
zxc0
Това при каква външна температура?
Тези стойности които си дал за външна +20гр. може, но за днешните температури единствено много замърсени филтри са логичното обяснение.
Изчисти си филтрите на първо време!
При около +14 град. външна. Филтрите ги чистя редовно - на седмица. Сега в момента отвън е +2градуса, климатика е на 28 град., а в стаята е 22. На изхода на клапата, която е насочена надолу е 35 град.
Дали пък не се касае за някакви особености на помещението. Примерно - липса на дограма...
Я дайте малко подробности за тази "стая".
1 Прикачен файл(ове)
Изглежда,че това са му възможности.
Колегата снощи описа подобна картина,с Деу-то на сина му.Оправданието беше,че е за кухня,а в голям студ,щял да включва духалка.
И аз мойте Цепеници под -5°С,ги подпомагам с товаПрикачен файл 26429
Абсурдно е да харчи на максимал 520W, ако машината е наред. Трябва поне до киловат да качва.
Най-добре викнете специалист да го види