Избила тапа на климатик Airweel
  Здравейте, имам климатик Airweel и се появи следния проблем.В студените дни климатика започна да не топли добре и извиках хора да го видят.Тапите на крана от вън били пластмасови и от студа са изтървали и фреона на половина е изчезнал.Смениха тапите с железни , заредиха го и климатика заработи нормално. след една седмица обърнах режима на студено и пак си работеше и след няколко дена му изби тапата на големия кран и този път всичкия фреон замина.Днес пак извиках фирма и направо ме закопаха с цени. Ремонта щял да му излезе около 400 лв и трябва да свалят и двете тела и в сервиза.По тяхните думи трябвало да сменят двата крана по 40 и 45 лв някаква капилярна тръба да си платя фреона 120 лв и монаж там демонтаж ....не знам какво смята още но излязоха към 400 лв.Та въпроса ми е дали са се опитали да ме изпързалят и дали изобщо да го правя този климатик. Забравих да спомена че климатика е подов и е 18-ка .
     Отговор: Избила тапа на климатик Airweel
  Какви са тези пластмасови тапи? Ужас, това сериозно ли е?
Може ли снимка на крановете?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
  Бавареца, направи ни една снимка на крановете и ни кажи кой ги внася тия съкровища, за да го изплякат търговците на средата на мегдана, чисто гол!
  Петко,по-кротко.
Това с плякането го забрави,щото....
  Бавареца, ето къде продават кранове:
 https://apogee99.com/index.php?main_...0g16h2pm8mhgi4

Може да потърсиш някой кадърен майстор да ти ги завари и да ти напълни климатика с точното количество, но наистина външното тяло ще трябва да се свали и след това да се монтира обратно.
  Ако крановете са разглобяеми, не е нужно да се сменят. Въпроса е да попадне на читави техници които няма да го пускат по пързалката....
  Пластмасови тапи, не съм срещал.[emoji41]
Купешките кранове, никога не пасват на оригиналните извивки. В повечето случаи, смяната на кран си е приключение.
Разкапсуловане на фабричния кран и смяна на О-пръстените , решава проблема.

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
     2 Прикачен файл(ове)
  https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28092&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28093&stc=1

- - - - - - - - - -

Тука вече тапите са сменени , това е след като избиха. Ето в този кран с избитата тапа , набута вътре един шестограм и започна да го върти. Момчето ми показа че се движел без никакво усилие а трябвало да се върти със сила.

- - - - - - - - - -

Jack Krauser  Аз още преди да дойдат видях къде продават кранове и колко пари са но този като каза 40 за малкия и 45 за големия  направо ужас.
 Aleksandars да съвсем сериозно е че бяха пласмасови. 

А какъв е този капиляр ? че казаха че заради него е избила тапата.

- - - - - - - - - -

Другото което се сещам е , че един друг ми каза че тази тапа не може да избие на студено. В този ред на мисли дали не са ми сложили някаква вече тръгнала тапа за да избие така. Тапата не беше нова.
  Видно е, че крановете не са пластмасови. От НАСА още не са я разработили пластмасата за такива кранове. След като винтът не се е въртял с очакваното съпротивление, не го ли развиха, за да сменят О-пръстена?
  Капилярите са дроселиращата система на климатика. Ако са запушени, компресора вдига налягане и машината не работи коректно. Целия хладилен цикъл е нарушен. Няма да се учудя, ако са запушени, като гледам снимките и възрастта на този коптор.

dodo_pv На тази снимка вече са сменени и не са пластмасови но наистина бяха такива ...видях ги

Aleksandars  не нищо не сменя само ми показа как се върти.... Между другото компресора му е чисто нов ..... сменян е миналото лято ... докато са го сменяли дали не са сменили и този капиляр ?

Незнам дали не търся под вола теле но ....има ли смисъл да се прави това животно
  При смяна на компресор, смяната на капилярите е задължително. Сега друг е въпроса, дали е направено.

Има ли начин да се провери този капиляр дали е запушен? Да сменя тези О пръстени на крановете , да сложа нови тапи и да го напълня ?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Bavareca7778 
   dodo_pv На тази снимка вече са сменени и не са пластмасови но наистина бяха такива ...видях ги

Aleksandars  не нищо не сменя само ми показа как се върти.... Между другото компресора му е чисто нов ..... сменян е миналото лято ... докато са го сменяли дали не са сменили и този капиляр ?

Незнам дали не търся под вола теле но ....има ли смисъл да се прави това животно  
    Според мен май е най-добре този да го пенсионираш и да си вземеш един нов. Ще дадеш повече пари, но поне ще имаш 2 години гаранция, ако стане нещо. 
Да предположим, че ти сменят капилярката, уплътненията на крановете и заредят с фреон, ако след време пак се запуши, парите и усилията ще бъдат хвърлени на вятъра. 
Щом са сменяли компресор има вероятност в тръбите да има остатъци от нагар и окиси и след време може пак да запуши.
(А на стария компресор какво му стана?)

Ето един разглобен кран:

https://www.youtube.com/watch?v=oEjQ...st=WL&t=0s
  Спрях се на ето този климатик .... ще съм доволен за вашите мнение .....може и да ми предложите по добор но да е дайкин и  да не надвишава 1300 1400 лв
 https://www.climabg.com/%D0%BA%D0%BB...ikin-ftxb-35-c