Отговор: Свободна тема за цепеници...
Японките не брадясват! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Да бе... :)
Явно и покритието от неръждавейка не помага...
お掃除機能付きエアコンクリーニング 日立製 RAS-S40C2-W 2012年製|おそうじ本舗三郷南店
Цитат:
Kasap
Ти не си мий редовно климатика, па го чакай да не брадяса! След време може да засадиш картофи в него.
https://www.youtube.com/watch?v=sX-t...ex=15&t=0s
Цитат:
Jack Krauser
Ти не си мий редовно климатика, па го чакай да не брадяса! След време може да засадиш картофи в него.
Да бяха изчакали още някоя друга година.
Цитат:
Jack Krauser
Как ще го чистиш?
Утре ще има разглабяне,както всяка година.
Цитат:
Genadi80
Утре ще има разглабяне,както всяка година.
А ще замериш ли изходящата температура, след като е темперирал помещението, например след 2 часа работа, дали я покачва и на колко градуса?
Свободна тема за цепеници...
Цитат:
the inquirer
А ще замериш ли изходящата температура, след като е темперирал помещението, например след 2 часа работа, дали я покачва и на колко градуса?
Това е много относително. Не зная защо си се притеснил. Много зависи и от помещението. Една и съща машина, в помещение с по-високи загуби, ще изразходва различно количество енергия/отдава въздух с различна температура, дори и след като темперира, спрямо помещение с по-ниски загуби.
Цитат:
rosswen
Не зная защо си се притеснил. Много зависи и от помещението. Една и съща машина, в помещение с по-високи загуби, ще изразходва различно количество енергия/отдава въздух с различна температура, дори и след като темперира, спрямо помещение с по-ниски загуби.
Е как защо?! Едната машина му е счупена - духа по-топло от другата при еднакви зададени градуси. А хардуерът е същият.:)И ти на негово място щеше да се притесниш.
Еми ще духа, като са по-малки загубите, нормално да духа по-топло. Нищо, че заданието и вентилатора са еднакви.
Цитат:
Jack Krauser
Е как защо?! Едната машина му е счупена - духа по-топло от другата при еднакви зададени градуси. А хардуерът е същият.:)И ти на негово място щеше да се притесниш.
Не съм се притеснил за тази която духа по-топло, а за тази която духа по-студено.
- - - - - - - - - -
Цитат:
rosswen
Еми ще духа, като са по-малки загубите, нормално да духа по-топло. Нищо, че заданието и вентилатора са еднакви.
И двете стаи са еднакво напечени...
Цитат:
the inquirer
Не съм се притеснил за тази която духа по-топло, а за тази която духа по-студено.
- - - - - - - - - -
И двете стаи са еднакво напечени...
Пак е много субективно.
При леко мръсни филтри съм наблюдавал разлика от 2гр. спрямо чисти.
Отделно дебитите на двете машини са различни. При 150м3/h разлика в дебита води до разлика с 5 гр. на изх. температура.
Брадясването зависи от ползването в режим охлаждане. Тази година съм го пускал 6-7 пъти за по час -два - три. Ма той за една цигара време от включване е спрял вече и чака да се стопли.
Цитат:
zxc0
При леко мръсни филтри съм наблюдавал разлика от 2гр. спрямо чисти.
Отделно дебитите на двете машини са различни. При 150м3/h разлика в дебита води до разлика с 5 гр. на изх. температура.
Филтрите се чистят на 2 седмици - отпада. Освен това замерването е направено на чисти филтри при двете машини.
Разликата в дебита на 1-ва степен на турбината е 20м3/h, за какви 150м3/h става дума?
Просто казвам какво съм измерил при 150м3/h разлика.
Друго което казвам, че при настроена 1-ва скорост, климатика ми духа като за втора скорост, при охлаждане само.
Цитат:
zxc0
Просто казвам какво съм измерил при 150м3/h разлика.
Да де, ама аз не правя замерването при такава разлика в дебита, за да получавам такава разлика в температурата...Освен това настроен на първа степен си духа, като за първа степен...