2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Свободна тема за цепеници...
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32359&stc=1
- - - - - - - - - -
[QUOTE = bobivg; 939189] Som urazený elektrinou, takže ak sa mýlim, niekto ma opraví.
Myslím, že e 1 * 230 = 230 W -> 1,2 * 230 = 276W
Pri nižšej vonkajšej teplote, ak udržiava 10 Hz kompresor, by mala klesnúť o niečo pod 1 A, ale uvidíme, či sa to stane. Z toho, čo inzerujú, je LG 10 Hz minimom týchto kompresorov.
Pokiaľ ide o iné značky, neviem, koľko to je, ak niekto vie, ako zdieľať. [/ QUOTE]
surfi, какъв е модела на климатика?
Bobivg , нямаше ли ватметър ?
Ватметър имам само на селския. На домашния нямам и там го гледам само с вградения, но той закръгля на 0,2 - 0,3 - 0,4kW и си е само ориентировъчно.
п.п Вързан е на твърда връзка и понеже ще го ползвам лятото и само в преходните периоди реших, че може да мина и без ватметър.
Е как така без ват метър? Не си модерен във форума така.
Цитат:
Първоначално публикувано от
surfi
Daikin ftxz25NV1B
Благодаря за отговора, май нямам повече въпроси към теб. :))
поздравления
ако имате въпроси пишете, ако знам отговора с удоволствие ще ви отговоря
не се колебайте да питате:)
Съжалявам правописа съм от Словакия
Bobivg, с колегата от Словакия развалихте съвсем хубават тема. Твоята машина по-може да мине за цепеница (въпреки че не е), но колегата направо влезна с бутонките отзад. :BigGrin
Къде го бута Уруруто при цепениците?? [emoji23][emoji23]
На мен ми е интересно как чичо Гугъл му е превел заглавието на темата! :thumbsup: Как ли е цепеница на словашки? :-memnon И какъв ли смисъл влага колегата в тази дума? Не му се впрягайте, защото със сигурност Гугъл го е подвел.
Не се впрягаме. Просто стана забавно с Уруруто при цепениците. Чакаме някой да се включи и с heatcharger и ще пускаме кепенците. :BigGrin
Човека просто реши да отговори на въпроса, който зададох, а нямаше нито един отговор.
"При другите марки не знам колко е, ако някой знае да сподели."
Значи гугъла се справя добре щом без "?" го е превел като въпрос.
За минималната честота ли питаш , тя за какво ти е при различните марки , то си е до компресор и решение на производителя ?
Променя се според външната темп. (при някои модели) на това му викаме покачване на минимума тука старомодните с ватметрите ;)
1 Прикачен файл(ове)
Ясно ми е, че всички си вдигат оборотите според външната температура, но разликата в поведението на една машина, а може би и ефективността зависи именно от това.
При равни други условия компресора, който може да намали оборотите си до по-ниска стойност ще работи много по-комфортно и по всяка вероятност и по-икономично от другия. Това е особено важно, когато машините са оборудвани с по-голям компресор (флагмани).
За пример се сещам тестовете на финландците където сравняваха амбъра, урурото и още един (забравих кой беше). Там обаче ги сравняваха при високо натоварване и ниски температури. Амбара не изглеждаше зле погледнато от тази гледна точка. Знаете обаче как работи при малко натоварване и от какво се оплакват потребителите. Причината се крие именно в оборотите на компресора. Не съм го ровил урурото да видя каталожно колко му е минимума, но от скриншота се виждат 6Hz, а амбара е с близо 3 пъти по-високи минимални обороти и ще бичи он/офф каквото и да го правиш освен ако не си го сложил в ламаринена къща.
https://man.kievclimate.com/man/Gree...2017.05.16.pdf
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32377&stc=1
Това е старо нещо пускано в темата, което засяга именно този аспект от работата на климатиците. "The RAC having the lowest minimum compressor frequency exhibited the highest COP associated with the load decrease."