Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...
  Никой не казва, че след 3 години ще се развали климатика. Същото важи и автомобилите и домакинските уреди.
Не може да се поставят нещата така, но ако се развали-най вероятно се заменя а не ремонтира. 
И със сигурност не трябва да се купуват боклуци, но нещата се развалят дори и ако платиш много повече:)

А света си го обикалят хората със или без 10 годишни уреди:)

Парите са да се печелят и харчат и то по възможност в големи обеми. :BigGrin
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Aleksandars 
   Поредния пост без смисъл и отгоре на всичко, с грешна информация...

Е как ще е грешна информация...:)

https://s8.postimg.cc/sq80p8ws5/Untitled_cr.jpg

https://www.holiday-weather.com/tokyo/averages/

Че те японските климатици ни зима са виждали, ни дефрости, нашите фуражомелки тук са принудени да бичат в ледове и снежни преспи, после защо им бил по-нисък коп-а...:BigGrin
   Цитат:

Jack Krauser 

Е как ще не е... 
 https://www.holiday-weather.com/varna/averages/
  Сега ще ти извадят информация за някой връх на север или Сапоро, където средно е -2 през зимата:)
Това го писах миналата година в темата за C&H, но който е ходил в Япония ще ме разбере....
Гледайте финландския форум или украински, руски, че дори и македонски има...ако искате да разберете как се държат цепениците в студа:)
  И какво общо има графиката с вътрешната изолация на жилищата?

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
   Цитат:

dodo_pv 
   И какво общо има графиката с вътрешната изолация на жилищата?

Допълвам въпроса-която не съществува в Япония:)
   Цитат:

Kasap 

А, добре че ме подсети да снимам по-надолу страницата.:BigGrin

https://s8.postimg.cc/40sa56r2d/Untitled1_cr.jpg

Значи когато при мен е било -10°/-15° при японеца минималните температури са били средно +3°/+6°, и като са се опаковали отвътре с вата и гипсокартон, познай дали няма да имат по-висок коп.:BigGrin
  Колкото до 10-те години... Погледнете Финландския форум-Уруру с напукани пластмаси  (не единичен случай), лагери, в холандския форум сменят външни платки.
Не казвам, че е цепеница-напротив-може би най-доброто, което се предлага на европейския пазар, но може и да не изкара 10 години. Може и да може...При всички случаи комфорта е голям, а колко ще изкара-Божа работа.:)
 Daikin Ururu Sarara sisäyksikön muovit murtuu/haurastuu
Просто не имайте прекалени очаквания към така наречените в България "инвестиции" . Това си е уред за всекидневно ползване и ако нещо му стане-просто се купува нов.(или се поправя, ако е в гаранция)
   Цитат:

dodo_pv 
   Удоволствието да си харчиш парите не е да къртиш и теглиш тръби на всеки 3 години, давайки по 1500 лева и мислейки си, че получаваш нещо повече, подлъган от рекламите. Удоволствието е да дадеш 3000 лева за 10 години напред, а с останалите 2000 лева да обикаляш и гледаш свят :)

Кой те наплаши така? Да знаеш не ти мисли доброто.:BigGrin 
Дайкинчето в къщи е набор 2007, прощъпулника у нас беше през 2012г. Значи по твоят стандарт вече кара втора пенсия. Цената му беше наполовина на 1500 и ако знаеш за другите пари до тази сума колко пъти сме го "поливали"......... то сигурно и затова не е разбрал от теб, че трябва да живее 3г., пък и явно не му пука. :lol:
  Не си играй с късмета, всяка годинка отгоре ти е бонус! Принципната разлика между високия и ниския клас техника е дълговечността и комфорта, разбира се. При К2У, заради огромното търсене на високия клас, цената му е силно завишена. Затова се купува среден или нисък, по-изгодно е. По-изгодно е да си купиш нов японец от високия клас. Това съм написал.

Цитат:

Jack Krauser 
   А, добре че ме подсети да снимам по-надолу страницата.:BigGrin

Значи когато при мен е било -10°/-15° при японеца минималните температури са били средно +3°/+6°, и като са се опаковали отвътре с вата и гипсокартон, познай дали няма да имат по-висок коп.:BigGrin

Така... Първо, не споделям убедеността ти, че всички японци живеят в Осака. Но ако настояваш на това, можеш да ползваш за сравнение температурите в Петрич или Сандански. В допълнение на това, изобщо не разбирам, какво се опитваш да докажеш, освен че можеш от 9 кладенеца вода да донесеш... Което пък е широко известен факт във форума. 

П.С. Разбирам, че се опитваш да пишеш по темата, за да не си офтопик.
П.П.С. Можеш ли да дадеш формула за зависимостта на COP от изолацията/топлозагубите, за да те включим в списъка на номинираните лауреати?
  Точно помислих, че се отказваме от напъни за нобелова награда за физика и преминаваме на такава за икономика....:)
  Малко по-нагоре го написах ама айде пак - в районите на Токио, Нагоя и Осака живее 90% от населението на Япония. И в трите града отрицателните температури са рядкост. Вярно е, че в Токио средните температури през Декември и Януари са близки до тези в южна България, но там няма големи разлики между ден и нощ и също така няма един ден +15, следващият -15. Просто там отрицателните температури са изключение. Сравнението с Петрич и Сандански е уместно до колкото и в Сапоро живее под 1% от населението. Съмнявам се тук да дойде климатик баш от Сапоро. Аз там не съм бил и не знам дали въобще са на климатици в тази част.
  Факт е, че японските климатизатори са по-добри от продаваните на нашия пазар, както е и факт, че никога няма да се продават с такова качество в Европа.

Продължавам да не разбирам в какво се опитате да ни убедите - че европейски клим, ще работи по-добре в Осака, откколкото японски - в София? Или какво...