Нека това бъде обща тема за ТП бойлери.
Също за DYI парно от ТП бойлер.
Като за начало имам въпрос : някой знае ли кой произвежда ТП бойлери на Елдом и Атлантик?
Нека това бъде обща тема за ТП бойлери.
Също за DYI парно от ТП бойлер.
Като за начало имам въпрос : някой знае ли кой произвежда ТП бойлери на Елдом и Атлантик?
Относно Елдом, използват собствен бойлер, китайско външно тяло и българско управление.
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Елдом по спомен беше с външно на Chigo. Имам няколко монтирани, сега може и да с други. Atlantic са с външни на General.
Този пост е редактиран от Mega; 19-05-19 в 23:15.
Да, знам го клипа, чел съм и темата от нашия форум, където AC_FROM_HELL обяснява за мърлящината на двамата от клипа.
Но нищо конкретно не се споменава за самата "техника"![]()
Затова отворих нова тема. Атлантиците значи имат потенциал.
Венци , тая работа малко афиф ми се струва вземайки впредид първоначанта инвестиция а тя е много важен фактор ако се гони ефект във времето.
Един солар heatpipe може би ще е по-добре (според географското положение) на годишна база.
А не. Идеята е друга. Имам обект с баня и две малки стаи. Да се направи ТП отопление. Само трябват голяма лира, два преоразмерени радиатора, водна помпа и един Елдом или Атлантик. Въпроса ми беше колко са надеждни.
За намаляване на първоначалната инвестиция ще опитам да си намеря отоплител в Китай.
На 150 лтр бойлер ,който се ползва целодневно и извадката за сметката на ток за 12 месеца ме закова ........Не само това. Живея във Варна и водата е много варовита. с термопомпен бойлер ,където топплообмена се извършва по друг начин , замърсяването му от вътре ще се намали във времето.
За солар .......
Знам ,че има българска фирма ,която има решение ( по-точно термодинамичен бойлер) ,но подобно нещо изпълнено от друг производител с други решения е ECOTOP .ECOTOP - Energie.pdf
Този пост е редактиран от pap1918; 15-06-19 в 07:38.
Е по какъв друг начин се извършва топлообмена?
Варовик винаги ще има. независимо къде и по какъв начин се извършва топлообмена.
Този пост е редактиран от mimojef; 15-06-19 в 18:00.
Когато имаш реотан във вода прегряването на водата около реотана е много силно,докато топлообмена през метала на серпентина е по-умерен. Варовик ще има ,но не в тези количества -с кофи за година време.
За Варна защо не помислите за омекотител, пази бойлер, кафемашина, пералня, батерии(мивки) и т.н.
Водата става съвсем друга - къпане, миене,готвене....
Този пост е редактиран от ccankov73; 15-06-19 в 22:12.
не е точно тази , но е подобна :
https://pavirani.com/омекотителна_си...ogix-7063.html
Малкия филтър 10” е 50 микрона миещ, големия 20” е 5 микрона (6лв.) на 3-4 месеца.
Другото е чувал сол(на първата снимка се вижда) на около 2 месеца.
Няма котлен камък по мивки, плочки,батерии и т.н.
Като се изкъпеш кожата направо диша.
Пере се с по-малко прах.
За уредите е ясно.
И т.н.
п.с. смолата се сменя на около 10 години ~ 250лв.