Ако заложиш 18-ка в антрето,докато задуха ще е претоплила и следователно изключила. За да стигне нещо от стопления въздушен поток до стаите климатика трябва да духа по дълго време. Заложи 12-ка,която си харесаш.
Преглед за печат
Тези двете 18ки изглежда са с подобно тегло, а с какви компресори са кой знае, в смисъл дали там има разлика.
splendor май е писал че има едната 18ка, ще е интересно до какви ватове се развърта и не може да не са сложили там над 10 кубиков компресор, те щом на по-малките капацитети слагат 9,8.
GMCC големи са. Не са като на 9/12.
То се предполага че са пак на този производител, но ми стана интересно какви са - 11/12/14 и до колко вата стигат като за 18ка, предполагам не са двойнороторни за тази цена и оттам минимумите няма да са от ниските, но според приложението в крайна сметка
Не гледайте параметрите в Емаг, защото не се актуализират.Май Сашо беше изровил преди време една таблица кои модели с какви компресори са и колко фреон имат, а и други данни, които не помня.Някой ако се разрови по чуждите сайтове, може и да намери нещо актуално, въпреки че ме съмнява, защото с всяка партида пристигат все по орязани.
Ами честа практика като с хранителните продукти например - държиш една цена, с която са свикнали хората и са настроени психически да платят толкова и само режеш суровините/намаляш грамажа, което е скрито увеличение на цената. Но нормално понеже и материалите скочиха.
18-ка съм избрал, защото преди беше монтиран на същото място Hitachi RAK35RXE/ RAC35WXE, обаче сдаде багажа компресора (само на 4 години!) и не ми се инвестира пак в скъп климатик, та се насочих за 18-ка, защото ще е г/д мощен, колкото стария.
Това Хитачи което си посочил е 12-ка. Ако не искаш после да пишеш как си се наиграл с китайска цепеница,която не топли ме послушай,визирам 18-та. Климатик се избира по помещението в което ще бъде монтиран,а не по вратите които ще му отваряме. И двете 18ки ще топлят помещения над 40кв,но по този начин затворени ще са в продължителен ОФ и няма как да разгърнат потенциала си.
п.п. Не се притеснявай,че 12-та няма да стопли. Имам ги всичките модели от цепениците и съм наясно с какво могат да се справят.
18-ка TSWF, развърта до 2.6kw.
Добре, ако 18-ка е твърде голяма за моят случай, тогава заслужава ли си от новите 12-ки TSWF, имайки предвид , че са орязани и вече не са с двоен топлообменник или направо по-евтиният EAWF?
Аз съм противно, на това, че 18 е много. Тя може да слиза и доста ниско. Не е казано, че ще върти на 2.6.
В момента съм я ограничил на 50% на работата на компресора и след дефрост повече от 1.2kw не качва.
2,6 на мен ми звучи прилично, и ако е по-голям компресор и за тази цена и тегло на външното, няма място за оплакване, там където има нужда имам предвид.