Два броя тъкмо ги разделяте с Casal,400 ееро няма много за мислене.
Преглед за печат
Два броя тъкмо ги разделяте с Casal,400 ееро няма много за мислене.
Аз дори да взема нещо, то ще е заради изгодна цена в Емаг и едва ли ще го слагам сега. Иначе за под 500 евро не е такава болка да си стои, докато изтича гаранцията. Има едно ревю за Fram Moonstone, в което се твърди че е бил монтиран след изтичане на гаранцията и тогава разбрали, че има 3 спукани тръби във вътрешното тяло:)
А това за ограничената наличност невинаги е вярно. Нека първо Alexi отвори външното тяло, за да ми спести тази стъпка;)
Alexi хайде жертвай се за форума ;)
За климатиците май не може да се добави още 2г гаранция, иначе сумата в този случай щеше да е към 50E.
Направо се изкушавам да разкарам тъпото Грий Фейри 18 ,което ми е в 45 кв бунгало на село,и да сложа един Heinner/Hisense
А какво му е, високи минимуми ли
Ами доста е шумно,дори и на тих режим,но това не е голям проблем,понеже не се спи там,и го държа предимно на висок или турбовентилатор.Другото са минимумите,700 в на охлаждане и около 800 на отопление,и въпреки голямото и не добре изолирано помещение,ако навън не е над 30 гр или под 0 та е он офф.Има и предимства,винаги топла струя при отопление,огромно външно тяло 45 кила,зимата почити не заскрежава ,и при - 2-3 гр навън и 5-6 гр вътре,като се развърти на 2600 в и за нула време става 25 гр.Иначе съм моднал вътрешния датчик и не се успива и държи точно заданието,и след мода на външния температурен датчик пада до 520 в при охлаждане.
Попаднах на инфо, че в Hisense-то слагат четирипътен вентил от производител създаден съвсем скоро:)
Нейде из другите теми съм писал за Hisense с 33кг външно. Тоя змей топли във всякакви условия. Куците моменти, са че си вдига минимума, при падане на външната, иначе на +8-10 пък слиза на 170-180 вт.на отопление, не поддържа много точно заданието, и нагревателя лесно се изключва. Компресора е GMCC.
прекалено много неизвестни с тоя модел и няма да съм аз опитното зайче .. минимуми ,шумове пукания дефрости софтуерни бъгове
Компресорът е като този във Fram-а. Уж се води по-висок клас, а не слагат по-скъпи компоненти по хладилната част. Срещнах едно мнение за дефрости на всеки час, ако има висока влажност и вероятно ще трябва модване, хем да се намали и стресът върху вентила, че знае ли се кога няма да превключи посред зима:)
Има ниски класове на други бюджетни марки, в които слагат Sanhua, а тук видях Gangli и Dunan. Ама за 400 евро, плюс малко късмет си е оферта;)
Ами то и на Фрама 4 пътния е Gangli,но не мисля че това го прави лош.Ще видим на зима,но клапата насочва доста добре потока надолу,в едното положение почити се плъзга по стената а в другото духа към пода в средата на стаята.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43891&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43892&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43893&stc=1
Dunan е на Звездите.Прикачен файл 43894
Чата каза,че Dainkin Perfera Toshiba Daisekai ползват тази марка.
Първо ми излезе че Gangli са отскоро, но всъщност не са. Иначе е така - не значи автоматично, че всичко освен Sanhua е лошо, но ги водят с доказана надеждност като цяло.
Капакът на вътрешното тяло изглежда от тънка пластмаса, както и клапата, като стана дума за пукания.
На breezeless+ е Sanhua , което е добре така ли? Никога не съм гледал пък това.
Прикачен файл 43895