Отговор: FRAM MOONSTONE ACF-MS12WIFI-GD
В интерес на истината Breezeless и Solstice са доста прилични модели,ако се изключи това че нямат еев.Но пък имат пипнат софтуер,който чрез лек тунинг ,може да ги накараш да работят комфортно в малки стаи.Но е факт,че брийзлеса е скъпичък.Примерно Tcl Fresch in 3.0 ,е с двоен топлообменник и еев и се намира за 600-650 евра.Даже не знам ,дали да съжалявам че не взех един сив Tcl Fresch in 1.0 ,пак с двоен топлобменник и еев,със яката кълчеща се клапа на 360 гр,както първия TSWF ,бях го намерил за 500 евра.Но пък там най вероятно няма да слиза под 300 в и ,за моята малка стая няма да е много добре.Ей този модел,върти си клапата на 360 гр,като първия TSWF
https://www.alleop.bg/invertoren-kli...uri-srebrist/p
Онзи ден като споделих ревюто на Midea Breezeless и първоначално имаше заглавие от сорта на "Оптимален вариант или overprice", а след това го променили на "Почти идеален климатик"...
На зима ще направя сравнение с колко гр духа Самсунга със еев при 200 в,консумация и с колко мидеата
Най-големият климатичен ентусиаст тук и единствената надежда да се вдигнат продажбите на Fram Moonstone, ако не го спрат през това време:)
1 Прикачен файл(ове)
Re: FRAM MOONSTONE ACF-MS12WIFI-GD
За малки стаи са доста добре, аз даже го предпочетох от Дайкин перфера ftxm20a, който имам на вилата, само че е в 24 квадрата. За малки и изолирани стаи breezeless S е много добър избор, но само ако му се направи настройка за по нисък минимум, било 10 12 14хз,и т.н който както иска имаш избор. Вярно е че се стреми на минимум да работи, но при мен на 7 градуса духаше с 30 градуса с 110 вата, за сега не съм забелязал липсата на еев да му оказва влияние на добрата работа.Сега ти се струва че духа хладно, но на зима ще е по различно усещането си мисля, но под 29-30 градуса ако пада струята наистина ще е неприятно. Breezeless s вътрешното има отпред 3 редов топлообемника
Прикачен файл 43789, и нагреватели на компресора и тавата.
струята не пада под 30 градуса ,има достатъчно ниски степени на турбината ... има немалко по скъпи климатици които имат склонност да веят хладно
12tswf е на същата цена, но вече е с прекалено леки тела.
Лунния камък му отне трона на TSWF
Едва ли, защото хората гледат да има много ревюта, но за Старлайта са на база включително и предишни версии:)
Тези последните версии на TSWF имат ли eev или липсва...интересно щеше да е да се видят техни измервания в Евровент, но не тестват TCL или техни клонинги, а в същото време тестват куп марки които никой не е чувал...
Цитат:
Първоначално публикувано от
casal
..интересно щеше да е да се видят техни измервания в Евровент, но не тестват TCL или техни клонинги, а в същото време тестват куп марки които никой не е чувал...
Ами то не е задължително, тестват който си плати. Носиш им машина + €€€€ и готово ;).
Китайски юани приемат ли;)
Тази сутрин пак си поиграх на отопление.От по ниския ценови клас,машините явно са особено подходящи за по малки стаи.Външна темп.ми показваше 16-17 гр,вътрешна 24.Пуснах го на 24 и автовентилатор,развъртя до 700в,и си остана на 650-700в,докато не изписа 27 на неговия дисплей и изключи.Темп на питата беше 55 гр.При следващото тръгване,при автовентилатор,тръгва много плавно от 50-60в,развъртя до 140-150 и почна да намаля,като се установи на 105 в и си свали вентилатора до първа скорост от 600 об.При тези условия ,темп.на питата беше 35 гр.Докато ,Самсунгите ми примерно,също слизат на 190 в,но след офф ,развъртат винаги почити до номинал от 700-800 в,и при по топло време,докато свали и минава в един постоянен он-оф.
по принцип и мидеите така правят ,освен ако не са на Сайлънт ? пуснал ли си Сайлънт от приложението ... а консумацията през приложението ли я гледаш или с външен уред
2 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43791&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43792&stc=1Като цяло приложението ми е орязано от функции,не е като на по новите мидеи.По скоро е като на твоя брийзлес,със тежкото външно.Нямам енергиен монитор в приложението,със външен гледам на Ledvance.Не беше на сайлънт при теста,а на автовентилатор.На сайлънт от дистанционното,даже и при първо пускане ,не развърта над 400 в.Също така,като поработи малко на 105 в и питата е на 34-35 гр,не позволява да вдигнеш над 1 ва скорост.Иначе от приложението,нямом бутон сайлънт,сомо 1 процент на вентилатора.Не ми работи оттам и изключването на дисплея и спирането на звука.
И на 160w не желае да си вдигне фактора на мощността - 0,49. Или поне според този уред.