Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27
Like Tree4Одобрявам

FRAM MOONSTONE ACF-MS12WIFI-GD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Отговор: FRAM MOONSTONE ACF-MS12WIFI-GD

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    При този климатик чува ли се шум от моторчетата на клапите и мести ли ги при он оф?
    Сравнително шумни са,особено това на голямата клапа,на страничните са малко по Тихи.Ефекта се засилва когато е на ниска турбина,понеже няма звук от нея и жуженето на моторчетата е ясно чуващо се.На 50% турбина не се чуват.При оф на охлаждане,не мърда клапа и турбината върти постоянно на ниската си скорост.При отопление имам съвсем кратки впечатления, но като чели ,мърда голямата клапа.Но реално,когато е насочена надолу,тя има само две позиции,и ако е настроена на едната я мърда съвсем леко само до другата,не я върти на 180 гр. нагоре,така че не мисля че ще дразни.

Иначе и двата ми останали Самсунга са със двойнороторни компресори по 1200 в,двойни топлобменници вън,и тройни вътре и естествено са със eev.Сервизните им са каша,не ги гледай много.Единия е AR09HSSFAWKNEU,а другия е Jungfrau f,AR12FSSKABEN.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Щом си го видял това eev на 9ката Самсунг, добре. Да не издребняваме за едно eev - каза Мидея

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Щом си го видял това eev на 9ката Самсунг, добре. Да не издребняваме за едно eev - каза Мидея
    Да,и трите съм ги отварял.Дори този който свалих беше най слабия модел,но пак беше със двоен топлообменник,и EEV ,и 33 кг,само че той беше с еднороторен 850 вата компресор.Samsung AQV09VBC е модела.Не мога да разбера защо на модели от среден клас,като Брийзлес слагат капилярки вместо еев.Но в интерес на истината ,засега на охлаждане Фрама ми харесва ,повече как работи отколкото Самсунгите.А и при потдържане на температура,при минимума си от 80 в и 20 процента вентилатор,държи около 15 гр на вътрешния топлобменник,което мисля е нормално и явно не му пречи капилярката.Как ще е на отопление,предстои да разберем

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

зимата ще е на ниво .. Солстиса е с капилярка и още по леко тяло ,топлеше добре и с нисък разход .. по интересното е кой алгоритъм на дефрост ти се е паднал
    ^Rokera^ одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Ами не знам, но наистина пишат capilarry за другата 9ка Самсунг, а компресорът му се намира отделно на цена по-висока от този Fram
    Сигурно външното тяло е MOX230 и ако при теб има висока влажност през зимата, няма да е лошо да го моднеш, но по-леко със затоплянето на датчика, за да не се претоплят нещата в много горещи дни на охлаждане

7. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Samsunga си беше скъп,струваше 2000 лв ,преди 11 г,в климамаркета.Отделен въпрос е ,че аз го взех за 1120 от Емаг тогава,прежалвайки гаранцията .Досега проблем не ми е правил,топли си чудесно ,единствено от 4 г,му свистят лагерите на турбината но е при децата и затова не ги пипам.Иначе мислех Фрама ,да го модвам още преди да го монтирам ,но ще му дам шанс да видя първо ,как ще се държи и ако има нужда после ще е ,достъпа ми до него е добър .

- - - - - - - - - -

Може ли някой да ме ориентира,как да качвам снимки,за да се виждат директно във темата а да не трябва да се цъка първо върху тях.
    Този пост е редактиран от ^Rokera^; Вчера в 17:55.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Дори да не са много чести дефростите, винаги е добре дошло да се разредят още. Може и с някакво превключване да се направи, хем за сравнение, хем може да се изключва през лятото модът.

- - - - - - - - - -

Над полето за писане има едни икони, за изображение, за видео се ползват те, за да се визуализират.
    Обаче е възможно и да не работят от мобилно устройство и ако е така ще трябва да ползваш външна услуга за снимки.
    Този пост е редактиран от casal; Вчера в 18:41.
    ^Rokera^ одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Навън заваля дъжд видях нови рекорди в минимума ������
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е то 600мА не са 60 вата ... пак казвам при 10 херца минимума е около 100-120 вата

12. Member
    Тук е от
    Dec 2024

То това са почти като показанията на mystikalrs. Остава само да ги потвърдите с електромер
    И според мен е възможно, щом в Евровент ги мерят подобни, което пък би потвърдило нисък PF.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Има някакъв бъг във меренето.По сервизно беше на 9 хц.Но е факт,че по същия ватметър обичайно е на 80-90в а ,одеве беше на 60.Също така,забелязвам ,че както е на около 150 вата и показва около 1000 ма,изведнъж с падането на валовете,скачат и милиамперите,нещо се бъгва.

- - - - - - - - - -

Но пък в сайта на мидея е написано минимум при охлаждане, 130в/600 ма.

- - - - - - - - - -

А при Самсунг примерно дават,минимум при охлаждане 170 в ,или 1500 ма.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе