Девятката хардуерно същата ли е?На мен така ми излиза.
И компресора ако е KTM140D78UFZ3 не е двойно роторен.
Преглед за печат
Девятката хардуерно същата ли е?На мен така ми излиза.
И компресора ако е KTM140D78UFZ3 не е двойно роторен.
От това, което аз имам и от тези, които се пуснаха тук, изглежда 1:1, но аз чаках 12-ки, заради квадратурите в които ще бъдат сложени, защото според ЕМАГ 9-ка е до 18кв и не знам ако я сложите в 25кв примерно, дали не биха могли директно да откажат гаранция.
KTN, KTM са twin rotary.
KSN, KSK - single
KTN, KTM, KTK - twin
Сега гледах в Еуровент БГ версията на Оазис QRE3 за да изкара SCOP 5.1 са я писали Пдизайн 2.1кв, докато тази QRE1 изкарва SCOP 5.1 с Пдизайн 3кв, демек при -10 този спокойно може да отдава 3кв и да има SCOP 5.1, а БГ версията трябва да отдава 2.1кв за да постигне същия СКОП.
БГ версията е с еднороторен компресор като на Ал Изи Про ,9.6 кубика
В румънски магазини се намира 9ка за 530 евро и 12ка за 780 евро, а на emag.ro 9ката е 480 евро. Тук пак са надули някои цени.
всъщност ако тука го включат в Smart Deals -16% както е при тях ,цената ще дойде горе долу пак толкова ..
Пак е далече цената за 9ката, тук му искат 715 евро, а и 25/35 май са еднакви. Още надолу може, ако някой е решил да купува, само да не свършат:BigGrin
то винаги може още надолу .. макар че и моментната цена е добра за такъв клас климатик
Тук намалиха повече 12-ката, а 18 е със същата цена и тук и там. Проблема, е че пуснаха по цели 2 бройки :)
Пак е добра цена сравнено с нашата действителност, спор няма:)
От всичко, дискутирано до момента, какво излиза, че най-достъпната машина с двойнороторен компресор е Alpin Hyper Max, което е по-скоро Haier, така ли?
Според сервизното, което имах, а и според това, което пусна тук Magiaconatus, би следвало и този да е с двойнороторен и е 700€, не знам колко е Алпина, но Хайера под 1000€ с монтаж, не съм го виждал в Полиса. Някой спомена и Самсунг Авант, който също редовно го пускат около 700€, но за 9-ка, 12-ката не съм я виждал под 730-40.