Срещу Perfera https://www.youtube.com/shorts/PMBNoNbWFSM
Преглед за печат
Срещу Perfera https://www.youtube.com/shorts/PMBNoNbWFSM
И аз мисля че е грешка,но собственика като го монтира ще го сравни с Панасоника си и ще каже.То Фрама,както се развърта до половината кв ,има 720 кубика дебит и то реален,направо ще ме отвее.
клипа даже не искам да го коментирам .. кой кога е дефроствал последно ,в какво помещение работи ,на каква настройка .. като сухи данни Дайкина е доста по слабичък без да се сърдят собствениците му просто няма максимална мощност .. Дайкин забравиха как се правят климатици ,имаха седмици дето се развъртат до 6-7 кВ преди 20г
Ще кажа как духа, аз лично мисля, че дебитите не са реални, защото не виждам реална разлика във вътрешните тела и като шум м/у 12 и 18 говорим за макс шум, а такава разлика в дебита е странна, освен това там дават 4 стойности за шум и 3 стойности за дебит. Не мисля да сравнявам с Панасоника, все пак не са в един клас и парите са им много различни, ако не дава толкова малки бъгове, колкото дава Панасоника, ще е топ, а и все пак ще го подпомага. По-скоро ще го сравня с Хитачитата дето сложих там, че първите ми впечатления от тях, сравнени с МХИ, не са добри. Относно перферата, нейната цена за бр е колкото струват тия двата.
В този клип мисля че говори за Дайкина, че се намира в 60м2 и при -10гр вече не смогва. И бил по-доволен от Панасоник NZ35VKE, който изглежда е с нещо по-така във външното тяло, защото запазва много добре мощността под 0гр.
А за Мидеята някъде май пишеше, че вътрешното е с 4 реда, което също може да намали дебита.
Значи моя Панасоник от към чиста отоплителна мощ, е животно. Помещението е 73-74м2, навес с 3 външни стени само с дограма, 2 от стените по късата част са с плъзгаща ал. дограма, дългата с неотваряема. Помещението в високо 3.5м във високата и 2.5м в ниската част, тавана е изолиран с 15см стъклена вата с фолио. Дори при -15 не е замръзвал, дори при такива Т, успява да прави 18-19гр в далечната част, а помещението е близо 13м дълго. От към отопление Панасоника е уникален, има си други малки бъгове, които дразнят, а в района няма подходящи техници за подобна техника.
Твоят Панасоник на пръв поглед ми се видя със сравнително леко външно тяло за такъв капацитет - 43кг, но сигурно компенсира с як компресор и вътрешно тяло. За този модел не знам, но марката има и по-специални компресори за студен климат.
той Панасоника няма да замръзва щото под -10 размразява на всеки 50 мин ,но и животно на отопление не бих го нарекъл .. средна работа ще е ,навремето ако си бил взел Нокрия примерно ,нямаше да има нужда да и се помага
Алекси да не оспамваме темата, но ако навремето бях на сегашния ми акъл, щях да взема 2 40-ки 200V и да ги сложа една с/у друга :) Относно дефроста, не го следя, само знам, че никога не спира да духа, дали подгрява при дефрост или само върти въздуха не знам. А иначе като си отвън и прави дефрост е все едно излита самолет или поне аз предполагам, че това се случва в такъв режим, а стената на която е монтиран, вибрира цялата. Както и да е, ще видим Аристона, какво прави и дали прави :)
За на колегата не знам как запазва мощността, но тези Нордик изпълнения с по 10кг вътрешно тяло, като съм им гледал тестовете, малко климатици могат да им се опрат при ниски температури.
Значи ако Хитачи не ги бива, да не гледаме към Hisense изпълненията:)
Casal 9-ката, на 3-та степен ми идва шумна, да сравнявам я с 20zs-w, но той е чувствително по-тих, особено при турбина от 2-ра степен нагоре. Иначе бих определил 2-ра МХИ 1-ва Хитачи, 3-та МХИ 2-ра Хитачи, ест всичко е субективно на база моето усещане. Външните също като че ги усетих малко по-шумни, но нека дойде зимата за повече подробности.
Това Airhome 600 ли каза - те са с вътрешно тяло под 9кг и сигурно затова са по-шумни
Да 600, 8,6кг, МХИ 9,5, а според сервизните трябва да имат идентични показатели на 1-ва и 2-ра. Също втория път като го пусках, чух клокочене на фреон, а тръбния път е над 3м там, но в последствие за около 12-13ч не се повтори шума, но не е и правил дефрост т беше над 7-8 гр. Ще пиша след зимата в темата за AH600. Всичките са вакуумирани, тр път >=3м и защита Соно, захранени към външните тела, идеално нивелирани до мм.
И тия шумове са малко относителна работа, защото може да са на различни честоти и така да се възприемат различно от хората.
отделно шума трябва да се гледа и на какъв дебит е .. моя Хитак на първа степен е напълно безшумен но крета на 150 вата ,в стаята студено топли себе си .. аз го държа предимно на 3та ръчна да обръща добре въздуха тогава идва и най икономичен но той е и в по големичко помещение 26-7 квадрата