Върти ми се една идея в главата.Живея в блок с лице към север и гръб към юг,на 1 етаж,над мен има още 6 етажа + подпокривно постранство около 1м.Кухнята ми граничи с банята, а двете общо граничат с външна стена на блока която е на 10см от другият блок.Понеже ми минават разни идеи,а сега финансите са малко кът,за да не набивам пари напразно искам да се консултирам с вас.Идеята ми е следната:Два броя слънчеви колектора горе на покрива* и дупка в стената в банята която да засече тръбите и да ги вкара в апартамента.Опция е да ги пусна във вентилационната тръба с ф 20-5 някъде-това в краен случай. В момента имам 80л бойлер със серпентина с малко мислене и идеи и от вас си мислех да закача и още един бойлер над шкафовете в кухнята и един примерно трипътен вентил да отваря когато основния бойлер се затопли и един вид да предпазва лятото от пуф от прегряване.Моля за изчерпателни отговори, става,нестава не вършат работа.Моля за по компетентно мнение,относно ефективност начин на изпълнение или каквото се сетите в тази насока,всяка идея ще ми е от полза
* евентуално регулиране на ъгъла на панелите за да не прегрее лятоска
** тръбите мислех заварявам слагам изолация спускам,еи в този ред и леко леко до долу,дали ще издържат тежеста си-за медни тръби става дума
а и ако някои напише и цифри и кои от двата вида панели беше по лошият ама греещ целогодишно
___Друг блок____________________________________
___10 см между 2 блока________________________________________
! ! Б !
! КУХНЯ ! А !
! ! Н !
! !___ Я____ !
! !
!________________ !