Резултати от 1 до 7 от общо 7

Локално отопление с Аtmos Kombi

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    24
    #1

    Локално отопление с Аtmos Kombi

    Привет отново! Започвам нова темата с надеждата отново да ми помогнете!

    Имаме котел Atmos kombi C18-S. Топлим 110 кв.м. само на дърва(или еко брикети) и до тук всичко ОК. Единственият проблем, заради който решихме да се откажем от неговите услуги е, че трябва да га палим всеки ден. Имам предвид, че вечер го зареждаме последно към 23,00 -23,30 и сутрин е загаснал напълно.

    Мислим да сложим трипътен вентил. Моля, ако някой знае или има опит, да сподели имали възможност да направим така, че котела да не угасва, т.е. сутрин в 8,00ч. да има жар, за да може отново да се разгори. ( Дано сте ме разбрали). Благодаря предварително за отговорите!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,781
    #2

    Отговор: Локално отопление с Аtmos Kombi

    Диди,и в другата тема ти предложих-за да си автоматизираш отоплението си бучни една пелетна горелка на горната врата.За момента най-тънки като цена са Фероли и Бисолид на Ерато,а и една Дупнишка горелка.Трипътния вентил помага на котела,но не слага дърва в него

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    24
    #3

    Отговор: Локално отопление с Аtmos Kombi

    Vlado, благодаря за насоките. Свързахме се с Ерато и за жалост се оказа, че пелетна горелка на нашия котел не може да се сложи поради ниска ефективност. Така, че за тази зима ще сложим трипътен вентил и ще направим още малко подобрения, а другата година живот и здраве ще се насочим към нов пелетен котел.:rolleyes:

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,781
    #4

    Отговор: Локално отопление с Аtmos Kombi

    Забравих да ти кажа че Ерато не монтират горелките си на всички видове котли а само на определени.Дежурното обяснение е това което са ти дали.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    24
    #5

    Отговор: Локално отопление с Аtmos Kombi

    Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Забравих да ти кажа че Ерато не монтират горелките си на всички видове котли а само на определени.Дежурното обяснение е това което са ти дали.
    Не само те го казаха. Всъщност пратих запитване до тях след, като идваха на място специалости от две фирми. И двамата ни обясниха, че на нашия модел неможе да се монтира такава горелка. За да съм сигурна или защото все още имах минимална надежда пуснах запитване до Ерато. Така или иначе всичко е ясно-или по старому или нов котел. Но наистина ти благодаря от сърце за компетентните отговори и в двете теми.

  7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #6

    Отговор: Локално отопление с Аtmos Kombi

    Наистина е така и това си има просто обяснение - топлообменникът на пиролизния котел е сметнат да работи при висока температура - 80-90*С, а пелетната горелка по принцип работи на по-ниска температура. Точно поради тази причина при създаването на новия си котел 3FERA, Ерато са добавили допълнителна секция димогарни тръби за подобряване на топлообмена при работа на пелети. Това е един обикновен пиролизен котел, пригоден да работи на пелети без допълнителна горелка, а изгаряйки ги в собствената си горивна камера

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    May 2015
    Мнения
    3
    #7

    Отговор: Локално отопление с Аtmos Kombi

    Стара тема, но все пак ако още не сте сменили котела, мога да Ви кажа как се справяме ние с този проблем. На вилата (3-етажна, 400кв.м, с. Маджаре) имаме такъв котел Atmos Combi C40-S и винаги някой дежуреше около 5 сутринта да му бутне някое дръвце преди да изгасне последната жар. Тази зима си поиграх малко и се оказа много просто решението: вечерта котела се зарежда яко и за около 10 минути му се пуска вентилатора на максимум да разгори леко новите дърва, след това се спира изцяло котела (от копчето в горния ляв ъгъл на управлението) и се отваря клапата, която от атмос твърдят че трябва да седи затворена по време на работа (имам предвид железния лост в горен десен ъгъл на котела се издърпва напред). По този начин колкото пъти го пробвах на сутринта си имаше доста жар останала в горивната камера.
    Важни пояснения, които трябва да дам от гледна точка на безопасност, преди да ме нападнат: "управлението" на котела управлява единствено вентилатора и при цялостно спиране на котела спира само вентилатора. За всеки етаж сме с отделна циркулационна помпа с UPS, без термоглави на радиаторите. Също така системата е с отворен разширителен съд, така, че се чувствам спокоен докато спя

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отопление на локално парно,моля за съвет!
    От borisvelkov във форум Други начини за отопление
    Отговори: 2
    Последно: 19-01-15, 08:41
  2. Отговори: 12
    Последно: 22-11-13, 09:09
  3. Майстор за локално парно из Пловдивско
    От Jumbalaya във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-11-13, 16:46
  4. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 15:22
  5. Локално парно с бойлер
    От nakt17 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 19-03-08, 10:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе