Ще попитам тук за да не отварям нова тема.
Положил съм изолацията на пода и ми предстои полагане на тръбите.
Изолацията 2см. фибран + 3см. подложка на Kan-therm с ал. фолио и найлон.
Тръбите ще са хванати с такер скоби към изолацията. Та в този ред на мисли се чудя.
Понеже няма да хващам тръбите за мрежа, трябва ли над тръбите да сложа някаква мрежичка за заздравяване на замазката или само фибри?
Няма нужда от никаква мрежа, но нали не се каниш да слагаш тръби само по средата на стаята, където си наредил такер подложката. И по край стените да наредиш по една лента от фибрана
Такер системата не излиза ли по-скъпо?
Около 2 пъти по-евтино излиза, а може и много повече, зависи какво сравняваш, че то подложки с пъпки има на много различни цени
Аз тази я предпочетох заради алуминиевото фолио главно. Не знам дали има фаЙдЪ от него ама така реших.
Там от където я взех ми обещаха да ми дадат "Бастун" да си набия скобите.
Този пост е редактиран от mimojef; 14-03-23 в 00:33.
Да не са ти докарали газ-та или термопомпа си решил да взимаш, каква?
Боби, няма газ за жалост. Няма и да има най верлятно. Въпреки, че почти целия квартал си пуснахме заявления за пресъединяване преди 3 години.
Казаха,че ще съчетаят полагането на тръбите с изграждането на канализацията на квартала понеже предстоеше.
Канализацията я свършиха през изминалото лято. Заровиха дупките, асфалтираха ги, но газ Йок.
Монополиста Овъргаз който е при нас сметнал, че от подобен проект не може да се реализира бърза печалба. Квартала е от селски тип и ще имат повечко разходи.
Най обичали да газифицират блокове. Да опънат 100 метра тръба до блока, да вземат на 50 домакинства по 600лв. За пресъединяване и от там на сетне само да жънат. Сладка работа.
Термопомпа ще слагам. Още не съм решил каква марка, но ще е моноблок.
Или да взема да си направя един котел и да горя автомобилни гуми.
В знак на протест и напук на екологията.
Почти всички големи доставчици (за газ, тец, интернет, кабелна тв и т.н.) не обичат да изграждат инфраструктура за еднофамилни къщи. Това го изпитвам от години. Някой по-дребен ако се излъже или някой богаташ ако сам финансира всичко до дома си.
Аз исках сам да си изкопая до дома понеже на 150м.от мен има една къща с газ.
Не можело така трябвало проект а аз нямам право да копам.
Такива работи. Карай.
Ще се топлим на ток.
Нямам място за вътрешното тяло.
Помещенията са малки с обща квадратура 45м2. Спалня, всекидневна, кухня, баня с тоалетна, коридор и една малка ниша в която ще натъпча 200л. бойлер.