Здравейте. Следващите две седници трябва да направя финален избор за ТП,бойлер и солари.Много ще се радвам на съвети и мнения на специалистите тука, като Lazar и други.
Та къща във Варна, отопляема площ около 200м2 (2 етажа). Навсякъде подовото е положено. Предвидени са по проект и желание: отопление на подово, 300лтр бойлер, 2 солара за топлата вода и 6 броя стенни конвентора за охлаждане +2 лири в баните. Та човекът който ми изгради подовото и който би трабвало да доизгради и завърши системата ми предлага следното:
2 броя ТП GT-SKR020(ВТОРАТА В ТАБЛИЦАТА ДОЛУ). Идеята му е едната ТП да е основна, втората да е спомагателна на първата при нужда и да отговаря за бойлера, същевременно ще има и резервен вариянт в случай че откаже едната. Ще има и малък разширителен съд заради конверторите. Интересува ме-някакви отзиви за тези ТП? Други предложения(със съответните доводи)? Двете ТП в момента са под 10000 лв общо. Общият им капацитет надхвърля този сметнат по ОВК проект (12,9 за охлаждане и 11 за отопление).
За бойлер ми предложи Теси или Елдом-предполагам че са същите за който Lazar говори и препоръчва, но ще видим какво е сложил в офертата.
За конвертори тези (има и в бял вариянт):
За соларите-чакам офертата, така че всякакви препоръки са добре дошли.
Като приоритети - надежност, комфорт, елементарно управление че съм с 3 моми в къщи и жена ми е скарана с техника с повече от 2 копчета или функции (и винаги техниката е виновна!).
Имам монофазен ток (отказаха ми 3-фазен).
Знам че ТП са китайски, но то кое не е в днешно време.
Като лимит-да кажем че не е определящ, но се опитвам да се събера в 20000 лв за всичко.
Много благодаря на отзовалите се с предложения и мнения. Изчел съм почти всичко във форума, но нещата в тази област се менят толкова бързо че публикации от преди 6-10 месеца вече са остарели