Резултати от 1 до 5 от общо 5
Like Tree7Одобрявам
  • 3 Post By Rakeem
  • 3 Post By Lazar
  • 1 Post By Lazar

Избор на термопомпа за двуетажна къща

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2024

Избор на термопомпа за двуетажна къща

Здравейте,
    Искам да помоля за съвети и мнения относно отопление и охлаждан с термопомпа на двуетажна къща в гр.Варна с РЗП 193кв.м.. Като изключа стълбищната клетка която е отворена към двата коридора на етажите площта за отопление е около 155-160кв.м. Къщата е с 10см изолация и скатен покрив, вторият етаж е с плоча и мад него е подпокривното пространство. Дограма рехау, но с двоен стъклопакет. Желанието ми е за подово отопление, БГВ и охлаждане с конвектори.
    Чакам оферта от фирма като консултанта ми каза, че с климатици ще излезе по-евтино за охлаждане вместо конвектори. И ще предложат две решения с конвектори и климатици.
    Разни "майстори" идват на оглед и почват да обесняват как охлаждане с конвектори не било добре, щяло да има конденз, само подово трябвало. Дори бойлер на ток да съм си вземел "щото било по-добре ще видиш". Друг даже каза че само за единия етаж подово да се направи, бойлер на ток на всеки етаж защото "така било добре" и втория етаж на климатици. Досега ползваме бойлер в апартамент 80лтр и не мисля, че примерно 180-200лтр бойлер ще ни дойде недостатъчен. Като цяло никой не даде някаква основателна техническа причина защо не трябва да бъде както го искам цялостното решение за къщата.
    Бихте ли ме посъветвали за цялостното решение, за кое трябва да се внимава и как да се изпълни за да няма проблеми в бъдеще. Предполагам дори и да не се обитават някои стаи, кръгът за подовото на тази стая може да се изключи и няма да се налага да отоплявам всички помещения?

П.С.
    Къщата ще разполага с трифазен ток
    Този пост е редактиран от VarnaDP; 25-08-24 в 08:10.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Избор на термопомпа за двуетажна къща

Свържи се с Lazar, след като си от Варна и направо да ти прави нещата, ако има възможност.
    Една камара глупости са ти наговорили.
    Lazar, bobivg и HRS9 харесват това.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Най-малкото ще получиш адекватна оферта и ще си прецениш
    VanDan, ccankov73 и Rakeem харесват това.

5. Novice
    Тук е от
    Aug 2024

Благодаря.
    Бих искал хора ползващи конвектори за охлаждане да споделят какви са минусите или често срещани проблеми с конденза и отвеждането му.

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Отвеждането на конденза при конвектора не е по-различно отколкото при климатика, но охлаждането с конвектор е много по-комфортно, отколкото с климатик, тъй като имаш възможност да регулираш температурата на водата в питата, за да избегнеш неприятното мразовито духане
    estqwerty одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на термопомпа за еднофамилна къща
    От Cronos във форум Други начини за отопление
    Отговори: 34
    Последно: 28-02-23, 21:03
  2. Отопление на къща с термопомпа и радиатори
    От Rakeem във форум Други начини за отопление
    Отговори: 75
    Последно: 28-07-22, 12:05
  3. Отговори: 1
    Последно: 26-07-21, 22:08
  4. Отговори: 31
    Последно: 05-01-21, 13:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе