здравейте ,
искам да питам знаете ли къде се гледа точния модел на телевизора за да си купя ново дистанционно защото старото претърпя удар и сега не работи?
телевизора е беко
здравейте ,
искам да питам знаете ли къде се гледа точния модел на телевизора за да си купя ново дистанционно защото старото претърпя удар и сега не работи?
телевизора е беко
Модела го гледаш отзад, на лепенката. После - Пилот /най-вероятно Филипс-ов код - от евтините шасита/ - 14-15 лв., другото - в -полиса са пуснали едни универсални китайчета, кръстени Хама - това, което е само за 1 уред /телевизор/ не беше скъпо и "подкара" /вкл. менюта и т.н./ с лекота едно близо 10 годишно ЛГ 21-ца "Голдън ай" с Филипс шаси.
Аз за моя 29" Watson (който си е правен в заводите на Беко) си купих дистанционно от "Пасат електроникс" , струваше под 10 лева. Малко по-голямо е от оригиналното и е черно на цвят но работи всичко.
погледнах на лепенката отзад и има някъкав модел номер и пуснах в роял електроникс номера но не открива такова дистанционно,но имам схемата на телевизора и там пише модела шаси с числа и букви(има съвпадение с дистанционно пилот),дали би могло да стане?
Възможно. Най-добре отиди с модела на ТВ и остатъците от старото дистанционно там, където продават Пилот, пък и др. дистанционни. stenly също предлага добро решение - виждал съм разни евтини дистанционни от турската част на Китай, като дизайн копират /някои - доста сполучливо/ оригиналите и ги заместват напълно. Изработката, естествено, е според цената, но вършат работа. А в -полиса /пък и в -маркета/, освен на Хама, има универсалки Сони, Филипс и т.н., но цената става друга, въпреки, че точно Филипс-а най-вероятно ще подкара ТВ-то с някой от кодовете, при това със 100% функционалност...
много съм ви благодарен за бързите и изчерпателни отговори![]()