Здравейте, не ме съдете строго, че не давам точна информация, но с това разполагам
Проблема ми е следният:
Телевизор плазма на pioneer, прегледах доста модели в нета, но точно такъв не намерих (ориентирам се по снимките), не зная колко инча е, на вид 42 и нагоре, може и 50 (просто нямам око за тези работи). Има оптичен изход за звук, отделно има и изход - чинчове (даже има директно за колони щипки и за събуфер) абе ... явно е било добра покупка. В него включвам няколко устройства: приемник за телевизия (hdmi), ps3 (hdmi), avchd player (hdmi), до тук добре, обаче ресийвъра (да го кажа така, че може да има и някакво по-модерно име вече ) няма нито вход, нито изход hdmi Някакъв Марантз 7.1 С което идва и пълната скръб, в момента се ползва като от телевизора по чинчовете се води аналогов стерео звук до ресийвъра и той ... свири да го кажем :rolleyes:
Рисийвъра има 2 оптични входа и още 2 коаксиални, оптичните работят ОК (като директно свържа ПС3-то или АВЦХД плеъра по оптиен кабел свири и декодира) Искам да ползвам оптичният изход от телевизора и да стане всичко както си му е реда, обаче той не свири 20 пъти прегледах опциите в менюто на телевизора и не намерих нищо за включване на тоя пусти цифров изход за звук, просто не свири и това си е (бтв не се вижда и да свети от буксата, справка - на пс3-то се вижда) Теглих инструкции за употреба на друг модел с тази функция, там пише да се влезе в системното меню, да се включи и после да се върнеш в home menu, не зная дали дистанционното е сменено, но там има само home menu и във всички секции проверих, няма такава настройка. Но и да си кажа от инструкцията снимките бяха с различен интерфейс, не като на въпросната плазма, за която става дума.
Молбата ми е ако някой има такъв или подобен телевизор или е виждал, пробвал и т. н. да каже къде може да е проблема.
За протокола, опитвал съм да извадя чуя звук докато върви телевизията (обикноен не ХД канал със стерео), докато върви филм (ДВД) и докато работи плейстешъна (с не зная какъв звук, но и в менюто и по време на игра не изгря). Изобщо този изход какво може да прави? Дали пуска многоканален или поне някакъв звук след декодиране ... или пуска пастру ...