Резултати от 1 до 14 от общо 14

NEO 2100 TXK проблем с цветовете

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. neo
    neo е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    5
    #1

    NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Здравейте. Имам следното запитване. Притежавам телевизор НЕО 2100 ТХК и в последно време забелязвам, че черното не е вече черно, а с лек синкав оттенък и понякога в образа се появяват червени или синкави оттенъци след фигурите или след логото на съответната телевизия. Има ли тримери за до настройка на тези дефекти - както в телевизор електрон например или тук всичко е сведено до замяна на кондензатори резистори или чип за отстраняването на тези проблеми. Благодаря и надявам се да съм се изразил достатъчно разбрано.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,408
    #2

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Синкавият отенък на черното е нормален за повечето LCD-та.

    Пробвай първо да си настроиш картината.
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,58036.0.html

    Червените или синкави оттенъци след фигурите кога ги забелязваш ? При движение на тъмен фон ?

  4. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #3

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Христослав , телевизора е с кинескоп . Автора какво очаква от телевизор сбирщайн за 4/5 години работа . Всякакви настройки се правят вече от сервизното меню , но няма да постигнеш никакъв ефект - явно кинескопа си е издъхнал .

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,408
    #4

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Сори не направих справка, а помислих че говори за LCD...

  6. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #5

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Колегата е абсолютно прав crt-to е сбирщаин направо си е заминал кинескопа и според мен.

  7. neo
    neo е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    5
    #6

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Извинявам се за питанката,но нещо не ми е ясно.Какво значи сервизно меню.Ако с електрона на времето успявах да постигна някаква настройка ,то за този телевизор какво ще ми трябва.Нещата уж изглеждат по опростени ,а се оказва друго.Съгласен съм ,че съвременните телевизори ,а въобще и съвременната техника се прави да работи нормално до изтичането на гаранцията ,но пък да няма ресурс в кинескопа -малко пресилено ми се вижда.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #7

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Ами сервизно меню - самото име го подсказва - е за хора които разбират какво пипат .
    Обаче на последно време , всеки пишлегар закупил ТВ веднага почва да рови в сервизното меню и да сменя фирма - защото така е модерно .
    На твоя тв предполагам е скрит бутон в дистанционното , но там няма да успееш да се справиш - има дори да се регулират напрежения които могат да доведат до последици . Най добре е да посетиш сервиз да го погледнат и ако е за кино го хвърляш . Няма вече отвертки - вече с процесор се управлява ТВто

  10. neo
    neo е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    5
    #8

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Благодаря за отговора jonov. Аз не съм техник .Моите практики се свеждаха до любителско ниво главно с телевизор електрон както споменах вече.Нямам и претенциите да се развивам в тази област задълбочено, по простата причина ,че производителите от отдавна вече успешно решават този проблем да елиминират техниците.Създавайки продукт умишлено направен да работи с определен брой цикли и заменяйки го със следващ на сравнително достъпна цена. Това което ме дразни в цялата история е ,че телевизора работи и според мен се касае за проста настройка за която аз трябва да си загубя времето да търся или замъкна тв. на сервиз със съмнителни техници -който не е от леките и накрая ти казват не става.Ако няма форуми като този ,може би щеше да има само една марка телевизори сега.Прост пример.На скоро познат си замъкна уредбата в оторизиран софийски сервиз.Там веднага -ще ти струва 100 лева.Добре казва познатият ми почвайте ремонта.И когато да си вземе уредбата казват -ами частта я няма в България вече и не се произвежда от отдавна -хвърляй. Поне бяха познали развалената част.След което отивам в първия магазин за части питам за частта и какво излиза -има я и на цена 6 лева.Извода -мързи ги и да работят.Ако се касае както си мисля за една настройка ще питам и ако не получа отговор отново питане.Спокойно мога да си позволя нов телевизор с кинескоп ,ако разбира се се продават все още, защото те са класиката за мен, а и също според мен все още телевизията не е стигнала на такова ниво ,че да си заслужава инвестицията -скъп телевизор.И не на последно място уважавам си старите техники и ако могат да възкръснат ще им помогна. Електрона го бяха отписа ли многоооо преди да приключи кариерата му.И дистанционно му бях сложил .Кинескопа беше СССР шегувахме се ,че не е правен в петък можех и теле текст да му сложа - тогава беше модерен и непознат все още ,нооо кинескопа се раз херметизира в един прекрасен ден и всичко свърши иначе да си го гледам още

  11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,562
    #9

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Като погледаш малко ЕвроспорХД /например закриването на Олимпиадата в момента/ на подходящ ТВ и ще си промениш мнението .
    На тия Нео-та им заминават елементи и изчезва някой от цветовете /аз имам един 14" без червено/ - в повечето случаи се оправя /даже май скоро имаше тема за подобен проблем/ ,но няма голям смисъл от наливането на средства в ремонта на тоя тип тв.

  12. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #10

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    neo . това е положението , абсолютно всичко вече се прави да изкара гаранцията , всякакъв вид техника и автомобили .
    Така са преценили капиталистите А и това е тенденцията на хората , омръзва и за 3/5 години уреда и го сменят , пък и не може да се отречем от темповете на развитие , от година на година все по хубава опаковка а качество - кой му е еня че това трябва да работи 20 години като собственика ще го изхвърли на 5тата и производителя не влага вече толкова старание да оскъпява продукцията си защото конкуренцията му диша във врата . А НЕО е търговска марка на Техномаркет , сяда китаеца на масата и каквото шаси намери под ръка почва да лепи и го слага в някаква кутия , така че е от марките с най ниско качество . Дори се правят и във Турция на ишлеме .
    И последно - техниката вече не се оправя само с мултицет и 2/3 лампи в джоба даже виждаш че и автомобилите минават на диагностика през компютър . Аз също не съм техник а любител от време оно

  13. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #11

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    НЕО 2100 TXK беше възможно най евтината 21-ца кинескоп приближаваше се до цената на 14 инчовите и по този случай китайците дори не бяха затворили кутиите добре на някои бройки.Друг въпрос бе какво има вътре понеже и кинескопите им бяха различни.Така,че наистина не си струва да се обсъжда или носи на ремонт -дори в сервиза няма да имат схемата му.Най-добрият вариант е ново тв.

  14.  
     
  15. neo
    neo е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    5
    #12

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Благодаря Ви за отговорите.Доста негативно мнение за нео то. Вероятно сте прави.Все още не съм разбрал как се отваря това сервизно меню-не съм се и интересувал за момента -просто време не ми остава.Не знам точно по какво се отличават марките телевизори ,но принципа на работа си е един и същ при всички според мен.Вярно е и това някой се гледат под лупа преди да излязат от завода други не.В моята работа фирмата предлага Марков продукт (Няма да изпадам в подробности какво) който продукт по мое мнение не защитава качеството на марката което носи. Доста дефекти виждам -разбира се не пречат на работата му в повечето случай , но при продукти от по нисък ценови клас тези дефекти не ги забелязвам. И друг абсурд -клиента го купува и не му прави впечатление , а някой от дефектите са видими или се чуват примерно.Е защо трябва да робувам на марка.Почти всичко произхожда от една държава Китай .Преди да го изхвърля това нео ще си направя удоволствието да го скапя поне.А докато работи става за фон .Или да си купя друг телевизор понеже предлаганите програми са супер?

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    1,601
    #13

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    Да не се е намагнитил кинескопа. - На баща ми е същия и от време на време се налага изключване от контакта за половин, един час. Пробвай няколко пъти.

  17. neo
    neo е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    5
    #14

    Re:NEO 2100 TXK проблем с цветовете

    zxc0 Минах и през този проблем.Той слава бог у е обратим.Поради незнайна за мен причина и на мен ми се на магнити кинескопа, но с изключване не мина номера.Просто си взех една бубина от не работещ телевизор и си реших проблема с едно кръгче около кинескопа. Имам съмнения ,че проблема възникна поради честото включване и изключване от контакта, а това го правя защото по някого по няколко пъти изключват и включват тока тези от енергото на ден , а когато не съм си във вкъщи няма контрол.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с цветовете при Philips 42PFL7662D
    От juliante във форум Philips телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 04-10-13, 19:58
  2. Проблем с цветовете на Philips 32PFL5604H
    От gogych във форум Philips телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 13-06-11, 13:27
  3. Проблем с цветовете на Panasonic
    От obshtinska_mishka във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 30-06-07, 09:07
  4. Проблем с настройката на цветовете в AV
    От lazarus18 във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-10-06, 02:36
  5. Проблем с цветовете от Direct3D
    От y0y0 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 07-05-03, 22:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе