Искам да си купя цифрова камера и се чудя какъв модел да си взема. Цената няма значение важното да е добра. Ако някой може да ми даде линк с характеристиките на някой модели.
Очаквам всякакви предложения.
Мерси.
Искам да си купя цифрова камера и се чудя какъв модел да си взема. Цената няма значение важното да е добра. Ако някой може да ми даде линк с характеристиките на някой модели.
Очаквам всякакви предложения.
Мерси.
С позволението на spun, [] понеже и мен ме вълнува тази тема, искам да доуточня въпроса: Да е над 1М пиксела, да има възможно най-малко шум при снимане на слабо осветени места. Друг важен момент според мен е начина на прехфърляне на информацията на компютър. Видове изходи и съвместимост с Windows XP.
За цената - все пак да сложим някаква прилична граница до 1600 лв. Все пак става въпрос за камера с една CCD матрица. [] В противен случай @spun, [] всяка една професионална камера с 3 CCD матрици ще ти хареса и ще ти върши работа. Вчера гледах няколко такива в Технополиса за около 4000 - 7000 лв [:D]
И аз гледах в сайта на "Sony" камери за по 400 EUR но според мен аз не съм професионалист и излиза едано доста скъпо удоволствие[] Спрях се на 2 с по тънки цени еднатае:
1<u>. Sony DCR-DVD201 </u>- http://www.sonystyle.com/is-bin/INTE...VD101&Dept=dcc
<u>2. Sony DCR-PC330</u> - http://www.sonystyle.com/is-bin/INTE...PC330&Dept=dcc
Първата записва на DVD за нея пише че снима на 1,000К това ме итересува 1М пиксела ли е. И по точно каква разделителна способнос е 1М пиксел. Ето и как става прехвърлянето : http://www.sony.de/PageView.do?site=...M+DVD+Handycam
А итересува ме какво означава ( 1/5" Advanced HAD.tm CCD imager with 690K effective video pixels provides excellent detall and clarity)
Втораият модел поне до колкото разбрах записва на касетка а може и на мемори карта. Но тя е с значително по добро качество и цена[:D] снима на 3.05М пиксела.
Та въпросами е коя от двете камери си заслужава да си взема. Ако някои разбира нека да им разгледа характеристиките и да драсне някой ред. Също ме интересува дали ще има кой знае каква разлика в качеството ако ги сравним.
Ще очаквам вашите мнения.
[:D][:D][:D] НЕ СЪМ ДОСТАТАЧНО БОГАТ ЗА ДА СИ КУПУВАМ ЕФТИНИ РАБОТИ[:D][:D][:D]
Иска ми се да ти помогна, но нямам минутка време, а отговора на въпросите ти изисква доста повече.
При избор на камера има толкова много параметри, а и различните хора имат различни изисквания за по-маловажните характеристики. (Например освен широкоизвестните параметри, от съществено значение за мен е и къде са разположени настройките, а това го няма в техническите характеристики, трябва да се види на място)
Затова ще те посъветвам следното: Ако си се спрял на Сони (което е и правилното решение, според мен), звънни или пиши или иди в представителството на Сони за България или в UVT и ги помоли за обяснение и съвет - мисля, че няма да ти откажат да те консултират. (Но според мен хубава камера Сони на ниска цена няма.)
Ако си съгласен на компромис, можеш да помислиш за Panasonic - има по-стари модели 3CCD които вече са на цена до 1000 долара.
Желая ти успех!