Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 23 от общо 23

Аре МАЧА !!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Аре МАЧА !!!!!

много се мъ4ите за заместите Ми4мана,......но не можете !

нека застанем зад нашите мом4ета нали все пак са БЪЛГАРИ, нали все пак България е на евротурнира ...нали ако ние с вас можехме да играем футбол нямаше да си 4ешим езиците тук и да се пуцаме на кънтър а щяхме да ираем там и нас щяха да овикват след това !

ДАВАЙТЕ МОМ4ЕТА ! ДА ВИ Е ЯК Г*** ИТАЛЯНЦИ И ДАТ4АНИ !

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аре МАЧА !!!!!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">много се мъ4ите за заместите Ми4мана,......но не можете !

нека застанем зад нашите мом4ета нали все пак са БЪЛГАРИ, нали все пак България е на евротурнира ...нали ако ние с вас можехме да играем футбол нямаше да си 4ешим езиците тук и да се пуцаме на кънтър а щяхме да ираем там и нас щяха да овикват след това !

ДАВАЙТЕ МОМ4ЕТА ! ДА ВИ Е ЯК ГЪЗА ИТАЛЯНЦИ И ДАТ4АНИ !

<div align="right">Originally posted by mxkolev*-*15/06/2004*:* 14:06:37</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

По скоро, ако те можеха това което можем ние, едва ли щяха да търчат подир няква топка. [:D][:D][:D]

Иначе и аз искам да се представят добре, ама птиченцето веднъж каца на рамото!

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Аре МАЧА !!!!!

Бях си наумил да не пиша по темата преди четвъртфиналите, но откровено нихилистичните писания ме провокират да отговоря. Имам претенциите да я разбирам тази игра,защото съм я играл на клубно (не на махленско) ниво, изпълнявал съм скаутски функции и следя почти всичко по европейските терени. Затова не мога да подмина словоблудствата на хора, които, както сами твърдят "не разбират и не обичат футбола".

Та по темата. Категорично не съм съгласен с твърдението, че нашите са некадърници. Само искам да припомня, че от игралите вчера 14 души, 10 са "чужденци", т.е. хора, които са оценени извън България. И за каква "друга страна на бариерата" може да става дума? Какво общо имат "купените мачове на Левски и ЦСКА" с вчерашния? Сашковата теза, че у нас се играело нещо различно от това в чужбина е неприложима за националния отбор - просто в него играят предимно "чужденци".

За мача.

Защитата ни наистина не беше на ниво. Фактът, че имахме 4-5 неуспешни опита за изкуствени засади, говори за липса на синхрон, пък дори и за липса на тактическа дисциплина. Фугата беше най-зле в това отношение и носи определена вина и за третия, и за петия гол. Ивайло Петков се опита да играе "модерно", ама май повече беше "ляво" - оголваше недопустимо фланга и неслучайно през неговата зона станаха повечето пробиви. Росен Кирилов игра на обичайното си напоследък "средно" ниво и не впечатли особено с намесите си - нито нас, нито шведите... Пажин пък за пореден път се опита да играе като либеро. Което при постройка на защитата "в линия" беше безумно. Вярно, че се опитваше да запушва дупките, оставени от крайните защитници, но по този начин в центъра зейваха още по-големи пробойни. Пак ще повторя - лош синхрон и слаба тактическа грамотност. Два примера - центриране към Ибрахимович, персоналният му пазач Кирилов скача и... удря една глава на оголилия фланга Иванов; статично положение, центриране... и в малкото наказателно поле се оказва, че е само Стенли, който безпомощно разперва ръце към реещите се около дъгата централни защитници...

Халфовете. Без да блести Мариян Христов като че ли бе най-наясно със задачите си - покриваше голям периметър и отне доста топки в средата на терена. За съжаление в градивен план не показа нещо изключително, но въпреки това се представи добре. Марто започна нахъсано, цялото първо полувреме тормозеше защитата на шведите, но накрая поиздъхна и логично бе сменен. Освен това, изненадващо поне за мен, почти не се включи в защитни действия. Това е валидно и за Пеев, когото освен с три центрирания и с две "петички" няма с какво да запомним. Голямото разочарование обаче, като че ли беше Стенли. Така и не показа, че е капитан на отбора и че може да поведе нашите към обрат. Наистина беше единственият халф, който се опитваше да помага на защитата ни, но в офанзивен план заложи предимно на "сигурни" пасове по ширина на игрището, не опита пробиви и само веднъж се осмели да стреля отдалече. Зоран Янкович игра на обичайния си пост - "свободно плаваща шамандура", опитваше се да помага на Бербатов, а волето му в 16-тата минута беше просто "класика в жанра". В крайна сметка обаче показа ниска ефективност. Позицията му предполагаше да разиграва с Пеев, Стенли и Фугата, но нещо не се получи. Изобщо отдясно определено издишахме, докато Марто, Христов и Петков отляво все пак си взаимодействаха относително добре.

Нападението. "Сама птичка пролет не прави". Бербо показа класа, въпреки че малко топки стигаха до него. Освен чудесната си игра с глава, демонстрира и добро чувство за пласиране, увличаше по един-двама от шведите и откриваше пространства за Марто и Зоран. Нямаше късмет да отбележи, но за това "заслуга" има и Исаксон, който с върха на неизрязаните си нокти изби удара му в 28-ата минута. Лично мнение - ако това положение беше влязло, мачът може би щеше да има друго развитие.

Смените. Само Велизар игра (беше на терена) малко по-дълго - Електричката и Манчев нямаха време да покажат възможностите си. Пък и тримата като че ли са играчи, които биха били най-полезни ако водехме с 1:0...

Треньорът. Останахме с впечатлението, че се беше разпоредил да премачкаме шведите. Само че как да стане това с един-единствен нападател? И наистина ли е вярвал, че ще ги надбягаме? Дали е очаквал Пажин и Кирилов да бъдат по-бързи от Ибрахимович и Ларсон? Правилната (според мен) постройка на отбора (4-5-1) предполага и определено игрово поведение - по-продължителни разигравания, използване техничността на играчите ни, надеждно подсигуряване на защитата, атаки от втора линия или контри, за които разполагаме с подходящи изпълнители. Няма какво да се лъжем - всичките ни значими футболни успехи са постигани с подобна, не много зрелищна, но за сметка на това разумна и ефективна тактика. И всичките ни романтични опити да играем красиво са завършвали еднакво катастрофално... Така че, за мен основните разочарования са хората, от които играта ни зависи най-много - треньорът и капитанът.

Съдията. Със съществен принос за три от головете в нашата врата. Можете да се убедите от повторенията за двете засади, а "дузпата" я оставям без коментар. Не ни е виновен само той, но все пак направи каквото можа...

Сега ни остава да се надяваме на традицията, че като почнем с тежка загуба, продължаваме добре. И на шведите, че ще бият докрай...

И накрая - не искам да звуча като "последна инстанция", но умолявам хората, за които футболът е "глупав, хамалски, противен спорт" да си направят темичка за бадминтон, кърлинг или крикет и там на воля да си пишат. А великата игра да я оставят на мира. Още повече, ако разбират, че не я разбират...

5. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Аре МАЧА !!!!!

И аз си бях наумил да не пиша, но след подробния анализ на RAID и понеже съм Българин (всеки разбира от футбол, секс и политика) и понеже и аз съм я играл тази игра искам да вметна следното:

<u>Не ме интересува</u>, че имаме толкова чужденци - всеки е част от отбора в който играе, но за стиковането не е виновен само тренера - нима в другите отбори не преобладават "чужденци" ?

<u>Аз искам</u>, когато гледам националният ни отбор да виждам 95 минути игра - като не могат - да се връщат - да не харчат повече пари.

А да се правят аналогии с 1994 (успех след кофти старт) ми се струва като тъга по изгубена девственост - знаеш че не може да се върне, ама много ти се иска.

Действителността е жестока - много сме зле.

И в заключение - най-ми е смешно, когато казват, че са рухнали психически - е нали са <u>професионалисти</u>.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Аре МАЧА !!!!!

@muncho

Позволявам си да изразя известно несъгласие.

За треньора.

По-правилно е да се използва терминът "селекционер". От него не се иска да открива таланти или да създава някакви нови умения у играчите. Работата му е да подбере <u>готови</u> футболисти, да сглоби от тях <u>отбор</u>, да постави пред него <u>постижими</u> стратегически цели, да му възложи <u>адекватни</u> тактически задачи в кон****** мач и <u>да ръководи</u> този мач.

Къде, според мен, Марков би могъл да се представи и по-добре?

1. Подбор на националната гарнитура. Почти безспорен избор. Това са футболистите, с които разполагаме. Е, всеки от нас си има любимци, всеки би могъл да каже "бе защо не взе Коко (Гого, Фифи)", но като цяло Марков е подбрал подходящите хора.

2. "Да сглоби отбор". Е тук нещата вече не са наред. Може би наистина обстановката в отбора е ведра, играчите са задружни (на масата?), няма вътрешни конфликти, но това не е достатъчно. Повтарям се вече, но наблюдаваната липса на синхрон по звена и по зони не е добър атестат за треньора.

3. Поставяне на изпълними стратегически цели. За какво всъщност сме отишли на това първенство? Можеш да прочетеш изказванията и на треньор, и на играчи, и на ръководство преди началото на първенството. Целта ни е "достойно представяне". Зад тази мъглява формулировка могат да се крият различни неща - приятна за зрителите игра, измъкване на някоя и друга точка, победа над Италия (примерно), класиране на четвъртфиналите, спечелване на европейската титла. И като гледах как нашите скочиха в началото на мача на шведите, все си мисля, че май сме били тръгнали за последното... Колкото и абсурдно да звучи.

4. Възлагане на адекватни тактически задачи. Ами вече писах по-горе - не може да наредиш отбора по една схема и да възложиш неподходящи за нея задачи. Още по-зле, ако се окаже, че играчите не са изпълнили тактическите указания на треньора. На липсата на тактическа дисциплина трябва да се реагира своевременно, а от ръководенето на мача не пролича Марков да е недоволен от нещо такова - всяка от смените вършеше същото и като сменените. Това и във връзка с ръководенето на мача...

А иначе всеки иска "да гледа 95 мин. игра" и аз си мисля, че нашите са способни да ни я предложат. Не очаквай обаче сами да си определят тактиката и да се ръководят на терена.

//edit

Ама правилата срещу abusive language на форума са железни [:D]

По-горе съм написал KOHKPETEH (тук е на латиница) и KPETEH ми го замества със звездички []

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Аре МАЧА !!!!!

@Raid

Много добре и грамотно си се изразил - това което твърдиш е вярно, но не мога да разбера отношението ти към селекционерът. Не искам да обвинявам/оправдавам никого - след като се обърне каруцата... -за мен вината му е ясна, но и нивото му е като нивото на играчите.

Също така не се сещам кога нашите са играли на 100% поне 75% от времето, та според теб могат да ни го покажат. За мен това е "достойно представяне".

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Аре МАЧА !!!!!

@muncho

Ами и аз не мога да си определя отношението към селекционера, нищо чудно че не си го разбрал []. От една страна смятам, че е най-добрият на този пост в последните години и че няма конкуренция сред българските си колеги. От друга страна имам известни несъгласия с него - и конкретно за воденето на този мач, и за тактическата постройка в контролите, и за селекцията. Ама то в България има сигурно още стотина хиляди души, които си мислят, че биха били по-успешни национални селекционери []...

А за това, че Марков е на нивото на играчите, съм напълно съгласен. Само че ми се щеше да не е така. Вълшебната формула на Пенев ("ти гледай да не се бият помежду си, пък те на терена знаят какво да правят") при този отбор няма начин да сработи. И тайничко се надявах, че вместо с феноменални играчи можем да постигнем някакви успехи с добър селекционер...

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Аре МАЧА !!!!!

<font color="orange">Постарайте се да пишете без лични нападки! </font id="orange">

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Топалов-Крамник пред скандално прекъсване на мача?
    От Wise във форум Коментирай новина
    Отговори: 51
    Последно: 19-11-06, 20:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе