Молба към всички, разбиращи от немски и от ...
... и от купуване на коли от германия
иде реч за следното:
активно купуване на коли от http://autoscout24.de ,
Проблема е, че се изтърват, буквално със стотни, няколко коли за последните дни.
След едно проучване сред хората в Германия се оказа, че там имат развита система за информация за наличие на оферта, по предварително зададени критерии, за кола, като така са винаги с едни гърди пред нас за най-апетитните оферти. Ние имаме хора там, които стоят там на стенд-бай и чакат да им пратим адрес и телефон за да вземат колите, но те нямат време и не умеят да ползат подобен род хай тек известяване за офертите.
По наблюдения от там, известяването става по пейджър, като информацията, която получава е не само, че има такава кола, а направо номер, адрес, и информация за състоянието и парите за колата.
За жалост с немския не съм много навътре, основно хората, които се занимават с разговорите с хората, продаващи колите, се водят на доста слаб немско-англииски ..
молбата ми е следната, по скоро молбите,
моля, ако разбирате немски, отделете няколко минути да се регистрирате на сайта, и ако е възможно, потърсете опция за известяване по поща за информация за нови оферти
другата ми молба е, ако имате хора, занимаващи се с подобен род купуване на автомобили, то помолете ги да ви кажат от кои сайтове пазаруват, и дали имат подобен род услуга известяване за обява
предварително благодаря на всичко отзовали се
справих се сам с немския и речниците [;)]
Разкатан,
имам една молба към тебе.
Понеже и на мен ми се върти подобна идея - да си купя кола лично аз, с предварителен избор от сайтове, договорка по телефона, полет и закупуване- имам ли шанс да осъществя идеята си. Какво мислиш по въпроса?(Не ти пращам личен въпрос, тъй-като темата може да е интересна и на други).
от Варна ли си?
ако да - ще ти кажа точно къде да отидеш, с хората там ще обсъдиш това,
като ще имаш възможност да им кажеш `искам точно тази кола`,
техен човек отива на място и я гледа дали е читава,
ако е - свързват се с тебе, ако те удовлетворява цената, условията и срока - твоя е
имаи впредвид обаче, че ако колата ти е примерно 700-800 евро, за да дойде до тук читава, то може няколко пъти да мине тази сума, ако е ударена де, ако не - около двойно повече излиза,
като не става дума за комисионната, която ще ти вземат, а за разходите, без които не може - автовоз, митнически такси и т.н., тези и сам да отидеш, и да ти подарят колата - няма как да ги избегнеш
иначе не виждам защо ще искаш билет и т.н. от нас - не сме туристическа агенция, ако искаш сам да си гледаш колата - обърни се към тях
а инак, щом нащия човек ти каже `читава е колата` то това значи е така,
практикува се следното : диктува ти по телефона пълното състояние, особенно ако има ужулено или е удряна колата,
като пристигне тук ако нещо не отговаря на информацията, дадена от нашия човек, то ти се връща капарото веднага и не си длъжен да купиш колата
така се практикува от много време, няма ни една върната кола за сега [:)]
а инак какво си мисля ако ти отидеш да вземаш и т.н. ли ? ще станеш един от хилядите, мислещи си ` ще съм по на далавера ако сам е взема`
това е така, стига да си запознат с географията на Германия, говориш немски, имаш транспорт там, перфектно си запознат с устройството на колата и можеш да прецениш дали е ОК или не, ако имаш няколко дена за губене, и после, най страшното - два дена пътуване, много рушвети по митниците, риск от ПТП, от обир, проверки и моткане - това се избягва ако е на автовоз колата
Има възможност да избереш и друг език - руски например[8D].
Добавено:
При мен няма проблеми с езиците.
базата данни не работи, крашва се при всеки език, различен от Немски,:
Microsoft VBScript runtime error '800a01f4'
Variable is undefined: 'getMakeNameById'
/obtree/member/searchjobs/all/asp-as24-searchjob-UI.inc, line 32
писах няколко пъти вече на webmaster@auto* но няма отговор, явно толкова и ги интересуват другите езици [;)]
От софия съм и ще се радвам някои с идентична дейност като тази на познатите на разкатан да се свърже с мен с цел закупуване на кола от Германия, Австрия или Холандия.
и аз искам такава услуга в софия :)
Айде кой внася коли по поръчка?
Защо не отидете на Горубляне - там има десетки хора, които с това си изкарват хляба, а ако поразпитате - не може да не намерите и някой познат.
muncho e прав
или заповядайте във Варна [:)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">От софия съм и ще се радвам някои с идентична дейност като тази на познатите на разкатан да се свърже с мен с цел закупуване на кола от Германия, Австрия или Холандия.
<div align="right">Originally posted by commguy_79*-*13/07/2004*:* 10:47:22</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Сина ми снощи замина за Германия.Прави "екскурзии" за коли с микробус.Ще ти дам ICQ то му и телефониа като се прибера от работа.Екскурзия 200 лв.
[quote]От софия съм и ще се радвам някои с идентична дейност като тази на познатите на разкатан да се свърже с мен с цел закупуване на кола от Германия, Австрия или Холандия.
1. Извинявам се НО ЕБА ТИ ФОРУМА. Не мога да се логна 5 мин.Правих 4 опита.
2. По същество : ICQ195222170 ; 0898770730 ; 0886123567
Снощи към 23 часа тръгна .Очаквам да се върне някъде около 21 ви.Сега замина за Кембниц, имаше наводнение и съответно евтини коли след оглед на застрахователите.
Ох, а аз като се замисля, една хубава 5-6 годишна кола струва 15 000 лева мамицата мууууууууу... и то САМО кола, сега ще обясня какво имам в предвид, и ЗАЩО искам да си купя НОВА кола
Значи таковата как стоят нещата при закупуване на нова кола, да речем от 20 000 лева крайна цена, Шевролет някакъв гледах, или KIA, а може и нещо като Fabia.
Тези коли си имат ABS, Airbags, климатици алабала...
Тези коли са НОВИ, не миришат на... не знам какво...
Тези коли имат гаранция 3 години или 100 000 км.
От тази сума възстановяваш 3-4 000 лева ДДС
Имаш 3 години амортизация като фирмен разход
Даваш първоначално 20% а за другите му мислиш после [8D] ама караш нова кола
Като казах после, имах впредвид нещо като лизинг, а може и в брой, въпрос на личен избот [8D]
И като претегля нещата вземам да се чудя, защото карам една 14 годишна Вектра без никакви екстри, а май не го заслужавам.
Всъщност никой не го заслужава, нали?
пропускаш нещо [:)]
няколко неща [;)]
за да е регистрирана кола на фирма за да направиш както ти си мислиш, то тя трябва да е.. как беше - повече от 6 местна, имаше там разни изисквания, не е толкова просто [;)] малко хора имат връзки или фирми за да го направят това
за 15 000 знаеш ли каква лимка 2ра ръка ще си вземеш? верно е на 2-3 години, но да ти кажа, ако имаш късмет... [;)]
тези low end коли - Киа, Фабиа, новия Шевролет... качвал ли си се в тях ? Е като каруци возят, да не говорим за качеството на ламарините и самите части - но от цената мисля всеки сам може да си направи изводи [:)]
инак новото си е ново, но като ще е ново, поне да е рошаво / като Королата на Кайсо [:D] [;)] /
@Krassy
Принципно си прав - няма нищо по-хубаво от новата кола, НО съм склонен да се съглася с Pa3KaTaH напълно и да добавя: за 15 000
можеш да си намериш Вектра (понеже нея споменавш) - слънце с всички екстри.