Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Дайте ми компетентна диагноза, молим

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2004

Каквото и да захвана свързано с пеце все на зле отива.

Сложих си 2000, не му работеше видеокартата и го ъпгрейднах на XP, заработи. Обаче като си пуснах адсл не можа да се инсталира пустия му модем и затова го изтрих и си сложих пак 2000, намерих му драйвери и заработи всичко. После изчезна звука и ме мъчи страшното прозрение, че е саундкарта ама как и да е. Това не е най важното. Тъй като си мислех, че е от драйверите и си сложих и ХП този път нова инсталация да си ги имам двечките виндосчета. Този път се ИНСТАЛИРА модема без проблем. и сега имам интернет и под двете системи, т.е би трябвало да имам.

Пускам от време на време един лайв линукс - Кнопикс му викат, ( Слеро ми заключи темичката, щот нямам аналитична мисъл ) Та сега тоя Кнопикс вече не ще да зарежда, тръгва спира и до там. Помислих си, че ще да е от файловата система и след като видях как се сменя тая фаилова система в хелпа я смених и ... се смени, обаче ми се появи папка програм фаилс на диск д където не съм инсталирал нищо и не мога да я махна, нищо де. Кнопикса пак не работи, как така просто реши че вече няма да тръгва на това пеце умът ми не го побира.

По принцип ползвам Sygate personal firewall защото е юзър френдли. На XPто реших да пробвам Zone alarm резултата е че вече под XP нямям интернет сигурно единственото решение е да махна зоун аларма.

Като се рових тука из форума и открих че има и програма BS spyware и си я свалих и си я сложих ама тя при всяко пускане забива. Та реших да мина на по-простичкия вариант Lavasoft. Пуснах я да сканира и като намери лошите му там работи дадох да ги изчисти. Изчезна ми адрес бара на ИЕксплорер и не мога да го намеря да го сложа пак и имам чуството че въобще го няма.

view>toolbars>adressbar нема братче, мога да кажа къде искам да отида само като сетна старт пейдж.

Сега съм на файърфокс както си му е реда.

Друго нещо:

Реших да направя една страничка и да си разпродам колекцията цдта.

Регистрирах се в ибей, купих си домейн и си пуснах една тестова страничка. Всичко си работеше в началото и шопинг карт и бутони и после внезапно пез да съм пипал нищо всичките бутони пращат директно към страницата на пейпал?! Без да съм пипал нищичко. Откъде как и защо стана това не ми е ясно.

страницата е www.muziekhuis.com (моля да не се приема от дълбокоуважаемите и строги, но справедливи модератори като реклама тъй като в татковината може да се намери винаги по добра цена)

Не мога да разбера в резултат на какво са всички тия мои патила. Ако имате предположения съвети или предполагаеми разрешения, bienvenido

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

това да ти кажа ми намирисва на ВИРУС в драиверите , или някаква "гъба с оцет " в тях !

Може да е инсталацията на Windows -те , най- лесно пробвай - формат всичко , вземи чисто копие ( работещо ) от познат , и пробвай пак , ако забие по време на иснталация - Хардуер , ако нещо се гъби пак при разпознаване - хардуер + софтуер

ако не можеш се оправи , и си от София- Звънкай на Гаджет & Докера , Deat Knight - те са спецове

ако си от Варна - пиши ми на мен, Kayso , Pat - ще видим какво можем да открием - срещу скромен хонорара естествено.

А ако са гаранционни -бегай у фирмата те да си оправят бакиите.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ами самият факт, че zonealarm ти е спрял нета и ти не си могъл да го пуснеш е показателен, че просто се пробваш с лъжици, по-големи от устата ти. хеле 2000, хеле xp, хеле knoppix - къде пипаш, като очевидно нещата са ти мътни? а безразборното "тестване" на програми определено не води до нищо добро, още повече ако не знаеш точно какво да правиш с тях. не се обиждай, но всеки един от "проблемите" ти не е проблем, а просто или кофти настройки, или претенциозни driver-и. най-правилното нещо - нова инсталация на xp, с внимателно инсталиране на driver-и, само необходимия ти software, без експерименти, и ако не разбираш някоя програма - недей цъкай наслуки и после трий, а помоли някой да ти я настрои

видях ти страничката - не си я писал ти, така че човекът, който може да ти помогне е единствено webmaster-ът на site-a, или този, който ти я е писал и качил там.

5. Тук е от
    Jul 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">това да ти кажа ми намирисва на ВИРУС в драиверите , или някаква "гъба с оцет " в тях !

Може да е инсталацията на Windows -те , най- лесно пробвай - формат всичко , вземи чисто копие ( работещо ) от познат , и пробвай пак , ако забие по време на иснталация - Хардуер , ако нещо се гъби пак при разпознаване - хардуер + софтуер

ако не можеш се оправи , и си от София- Звънкай на Гаджет & Докера , Deat Knight - те са спецове

ако си от Варна - пиши ми на мен, Kayso , Pat - ще видим какво можем да открием - срещу скромен хонорара естествено.

А ако са гаранционни -бегай у фирмата те да си оправят бакиите.

<div align="right">Originally posted by Mr.TECHNO - 16/08/2004 : 11:45:17</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не съм в България и затова не мога да потърся кавалифицирана помощ на място, а испанец с пеце много не се връзва, та трябва да си помагам сам, пък и да се понауча. Имам два харда и два windowsa. 2000 bootable и XP , който не бутва или поне аз не знам как. Затова първо качвам 2000 и после имам три варианта, ъпгрейд на ХР или втора инсталация. Това което ми направи впечатление е, че 2000 не иска да направи фаиловата система ntfs при инсталацията или нещо бъркам.

Така или иначе, не мога да форматирам и двата диска защото имам архив на де и нямам записвачка.

Не мога да разбера инсталирайки нова опер. система как може стария драйвер да рефлектира върху нея и може ли изобщо, надявам се един формат само на С: да спаси положението.

Това което не мога да си обясня е защо кнопикс спря да работи.

6. Тук е от
    Jul 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ами самият факт, че zonealarm ти е спрял нета и ти не си могъл да го пуснеш е показателен, че просто се пробваш с лъжици, по-големи от устата ти. хеле 2000, хеле xp, хеле knoppix - къде пипаш, като очевидно нещата са ти мътни? а безразборното "тестване" на програми определено не води до нищо добро, още повече ако не знаеш точно какво да правиш с тях. не се обиждай, но всеки един от "проблемите" ти не е проблем, а просто или кофти настройки, или претенциозни driver-и. най-правилното нещо - нова инсталация на xp, с внимателно инсталиране на driver-и, само необходимия ти software, без експерименти, и ако не разбираш някоя програма - недей цъкай наслуки и после трий, а помоли някой да ти я настрои

видях ти страничката - не си я писал ти, така че човекът, който може да ти помогне е единствено webmaster-ът на site-a, или този, който ти я е писал и качил там.

<div align="right">Originally posted by FearMe - 16/08/2004 : 12:36:22</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Който се учи той ще сполучи [:D] така съм чувал, не вярвам ти да си станал спец без да си инсталирал и преинсталирал 100 пъти. При това имам възможност да се уча само по метода на пробите и грешките. Купил съм си и наръчник на системния администратор но сам се сещащ, че за 90+% от въпросите си не намирам отговора там.

Нямам кой да помоля да ми настрои нещо така,че мога да разчитам единствено на себе си и на някои добронамерен съвет естествено.

Колкото за страничката ми естествено че не съм я писал а съм исползвал дримуивър 4 и автоматичния генератор за бутони на пейпал, но си е мое творение до последния пиксел, а ако питаш някой дизайнер люто ще я наплюе и ще каже че не струва за нищо, но съмнението ти, че съм я правил аз ме изпълва с кеф, защото поне се съмняваш, че е правена от и_диот какъвто явно си мислиш, че съм. Правейки си експерименти не рискувам нищо освен загуба на време, но за сметка на това се опитвам да трупам безполезен опит (пфу, каква тирада му праснах)

Така, че в крайна сметка нищо койзнайкакво не се е случило. Кажи ми все пак обаче, ако знаеш разбира се каква е според теб причината да спре да зарежда кнопикса при условие,че смених файловата система?

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

[/quote]

********************************************.

Така или иначе, не мога да форматирам и двата диска защото имам архив на де и нямам записвачка.

Не мога да разбера инсталирайки нова опер. система как може стария драйвер да рефлектира върху нея и може ли изобщо, надявам се един формат само на С: да спаси положението.

<div align="right">Originally posted by Vagabundo*-*16/08/2004*:* 12:05:48</div id="right">

[/quote]

Да - можеш да си форматираш само C:\, но трябва да внимаваш все пак - да не забършеш и D:

форматирай, инсталирай , сложи драйверите които ти трябват , , влез и си ъпдейтни Windows-a и опитай отново

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Kude si be Vagabundo - ako ne e taina de ?

A 6to se otnasya do u4eneto - napulno si prav - ama ako go primesi6 s malko rovene i 4etene predi tova 6te si spesti6 50% presinstalirane (no tova e samo ako si pada6 malko murzeliv

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

<font color="blue">--- offtopic ---</font id="blue">

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="red"><u>Не съм в България</u></font id="red"> и затова не мога да потърся кавалифицирана помощ на място, а <u><font color="red">испанец</font id="red"></u> с пеце много не се връзва

<div align="right">Originally posted by Vagabundo</div id="right">

2+2=4

<font color="blue">--- offtopic ---</font id="blue">

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

vagabundo, най-малко от всичко съм искал да те подценявам, но просто подобно паническо инсталиране и деинсталиране на програми, без да се вникне във всяка една от тях има точно обратен ефект - влошаване на положението.

малко по "въпросите" ти - файловата система има толкова общо с операционната система, колкото е самата поддръжка от страна os. нека позная - llinux не ти тръгва просто защото няма как да го избереш в началото от менюто на операционните системи, нали? това се оправя с един boot manager - по твой избор (да речем lilo).

най-добрият съвет за теб би бил: инсталирай чист xp, сложи driver-ите и недей ровичка много много и после да даваш ok, сложи само най-необходимия ти soft, без никакви излишни неща, всяка програма, която не ти е позната разучавай бавно и не се отказвай на 5-тата минута. това ще ти спести маса преинсталации...

за страничката ти - не си мисля, че си идиoт, просто е достатъчно, ако пазиш работещия вариант (ако има такъв) да сравниш бутоните преди и след това и да разбереш защо сега ти се отваря paypal, а преди ти е работело както трябва.

12. Тук е от
    Jul 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

малко по "въпросите" ти - файловата система има толкова общо с операционната система, колкото е самата поддръжка от страна os. нека позная - llinux не ти тръгва просто защото няма как да го избереш в началото от менюто на операционните системи, нали? това се оправя с един boot manager - по твой избор (да речем lilo).</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Нали кнопикса е лайв цеде, т.е. бутва от диска. Натискам ф 12 пристарта, избирам бут от цедето и той тръгва да зарежда, преди тръгваше, сега блокира по средата.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">най-добрият съвет за теб би бил: инсталирай чист xp, сложи driver-ите и недей ровичка много много и после да даваш ok, сложи само най-необходимия ти soft, без никакви излишни неща, всяка програма, която не ти е позната разучавай бавно и не се отказвай на 5-тата минута. това ще ти спести маса преинсталации...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

ще пробвам да преинсталирам та да видим какво ще стане

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">за страничката ти - не си мисля, че си идиoт, просто е достатъчно, ако пазиш работещия вариант (ако има такъв) да сравниш бутоните преди и след това и да разбереш защо сега ти се отваря paypal, а преди ти е работело както трябва....</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

мисля, споменах, Че не съм пипал нищо спря да работи без моя намеса.

<div align="right">Originally posted by FearMe*-*16/08/2004*:* 23:57:27</div id="right">

13. Тук е от
    Jul 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Kude si be Vagabundo - ako ne e taina de ?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

http://www.hotelsviva.com/home.php?lng=uk

Cala Mesquida, нощна рецепция

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2000

За кнопикса, с F1 или F2 погледни какви опции има и пробвай и с 2-та кернела. Има шанс да не е забиване, изчакай по-дълго при буута на кнопикса.

16. Тук е от
    Jul 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">За кнопикса, с F1 или F2 погледни какви опции има и пробвай и с 2-та кернела. Има шанс да не е забиване, изчакай по-дълго при буута на кнопикса.

<div align="right">Originally posted by KOKOSH - 17/08/2004 : 02:34:34</div id="right">

ще го пробвам още днес 10х

Еврика[:D][:D][:D]

къвто съм си застрелян забравих кой Ф трябваше да натисна и натиснах Ф10 и зареди, напрао е пушка.

тръгна ми кнопикса, скоро ще мина на линукс аз, само малко да се понауча, щото ми писна, имам 4 вируса от които един троянец, при все, че съм супер предпазлив - касперски, последни ъпдейти, мозила и файъруол, нема спасение братче освен друга ос

тава виндоса без пари дами го дават нема да го зема!

а картата ми е изгоряла щом не дава звук и кнопикса, който не се влияе от виндовските драйвери и вируси, прав ли съм или пак се заблуждавам?

17. Тук е от
    Aug 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Каквото и да захвана свързано с пеце все на зле отива.

Сложих си 2000, не му работеше видеокартата и го ъпгрейднах на XP, заработи. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Здравей!

Let me introduce myself...

Всъшност от това няма нужда... да започна директно:

-----

???

Аз съм тъпа нали знаеш! Ама да питам -> проблема е бил че картата все пак е работила като Стандартен (S) VGA адаптор?

или все пак нищо не си виждал на монитора?

Сейв Моде, -> триене и -> рестарт?

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Пускам от време на време един лайв линукс - Кнопикс му викат, ( Слеро ми заключи темичката, щот нямам аналитична мисъл ) Та сега тоя Кнопикс вече не ще да зарежда, тръгва спира и до там.

Помислих си, че ще да е от файловата система и след като видях как се сменя тая фаилова система в хелпа я смених и ... се смени, обаче ми се появи папка програм фаилс на диск д където не съм инсталирал нищо и не мога да я махна, нищо де. Кнопикса пак не работи, как така просто реши че вече няма да тръгва на това пеце умът ми не го побира.

Изтрий му свап файла, който е направен от него при първото му поскане. Казва се knopix.swp или Кнопикс се пишеше с 2 н? knnopix...

Проблема не е от никакви боот менюта... Тоя кнопикс го стартираш от бутабъл ЦД, предполагам, не си го качвал на хдд то!

Освен всичко друго в него се пази и конфигурацията на системата взета от win => ако си смянял нещо ИМА проблеми...

FS => changed? От ква на ква?

По принцип ползвам Sygate personal firewall защото е юзър френдли. На XPто реших да пробвам Zone alarm резултата е че вече под XP нямям интернет сигурно единственото решение е да махна зоун аларма.

Ами да тя слага труу вектор бля бля и блокира всичко... Ама не само под 6.1 ами още и под 4.1х така правеше, => настройките по време на инсталациятя.

Следователно... Пускаш я и я конфигурираш после ръчно като разрешаваш на определени програми да се свързват към интернет и/или да "доставят услуги"... предполагам не си я държал със "заключен катинар"?

?

Моор пикс?

http://www.ajde.de/pix/za/za1.jpg, http://www.ajde.de/pix/za/za3.jpg, http://www.ajde.de/pix/za/za5.jpg

----

http://www.muziekhuis.com/

----

NAME: THE BEST!!!

IDEA: VERY BEST!!!

EXE: OK!

Останалото Бля Бля...[:I]

S.P. (So Personal): Ти май също си Готина и РУСА и... дъ бести като мене ... с това: "смених файловата система..." без да кажеш от каква на каква

и Не ми работеше Видеокартата без да кажеш въобще ли не предава образ или стандартна

Ода се Бъркам!?

-----

P.S. нямам и идея да досаждам, ама тея форуми много бавна "просиджър" за регистрация!

П.П. ама наистина ли има хора които не могат да настроят една ЗОНА АЛАРМА!?

Ами тогава да гледат картинката (thanks ЛИЛИната продукция

фри обяд нема!)

10кз... на Vagabundo най-искрено!

Искрена и ваша Лили!

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Lili - има и хора които незнаят !!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам Диагноза "Autocom CDP Pro Cars"
    От zizo във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 12-11-12, 16:44
  2. Отговори: 10
    Последно: 28-10-12, 14:50
  3. Продавам Диагноза"Autocom CDP Pro Cars".
    От zizo във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 15-08-12, 10:46
  4. Необходима ми е компетентна помощ за избор на климатик!
    От Redasi във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 25-08-10, 21:05
  5. дайте идея
    От stan4o във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 6
    Последно: 19-07-03, 14:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе