Каквото и да захвана свързано с пеце все на зле отива.
Сложих си 2000, не му работеше видеокартата и го ъпгрейднах на XP, заработи. Обаче като си пуснах адсл не можа да се инсталира пустия му модем и затова го изтрих и си сложих пак 2000, намерих му драйвери и заработи всичко. После изчезна звука и ме мъчи страшното прозрение, че е саундкарта ама как и да е. Това не е най важното. Тъй като си мислех, че е от драйверите и си сложих и ХП този път нова инсталация да си ги имам двечките виндосчета. Този път се ИНСТАЛИРА модема без проблем. и сега имам интернет и под двете системи, т.е би трябвало да имам.
Пускам от време на време един лайв линукс - Кнопикс му викат, ( Слеро ми заключи темичката, щот нямам аналитична мисъл ) Та сега тоя Кнопикс вече не ще да зарежда, тръгва спира и до там. Помислих си, че ще да е от файловата система и след като видях как се сменя тая фаилова система в хелпа я смених и ... се смени, обаче ми се появи папка програм фаилс на диск д където не съм инсталирал нищо и не мога да я махна, нищо де. Кнопикса пак не работи, как така просто реши че вече няма да тръгва на това пеце умът ми не го побира.
По принцип ползвам Sygate personal firewall защото е юзър френдли. На XPто реших да пробвам Zone alarm резултата е че вече под XP нямям интернет сигурно единственото решение е да махна зоун аларма.
Като се рових тука из форума и открих че има и програма BS spyware и си я свалих и си я сложих ама тя при всяко пускане забива. Та реших да мина на по-простичкия вариант Lavasoft. Пуснах я да сканира и като намери лошите му там работи дадох да ги изчисти. Изчезна ми адрес бара на ИЕксплорер и не мога да го намеря да го сложа пак и имам чуството че въобще го няма.
view>toolbars>adressbar нема братче, мога да кажа къде искам да отида само като сетна старт пейдж.
Сега съм на файърфокс както си му е реда.
Друго нещо:
Реших да направя една страничка и да си разпродам колекцията цдта.
Регистрирах се в ибей, купих си домейн и си пуснах една тестова страничка. Всичко си работеше в началото и шопинг карт и бутони и после внезапно пез да съм пипал нищо всичките бутони пращат директно към страницата на пейпал?! Без да съм пипал нищичко. Откъде как и защо стана това не ми е ясно.
страницата е www.muziekhuis.com (моля да не се приема от дълбокоуважаемите и строги, но справедливи модератори като реклама тъй като в татковината може да се намери винаги по добра цена)
Не мога да разбера в резултат на какво са всички тия мои патила. Ако имате предположения съвети или предполагаеми разрешения, bienvenido