По този въпрос е изговорено и изписано доста. Причината да повдигна отново темата, беше един чат-разговор наскоро в необятните канали на "мирката", където едно момиче, след няколко мои реплики, възкликна:
- Ama ti pishesh na bulgarski!!!
Брех, мама му стара! Прозрение!
Викам:
- Ами да. Нали съм българин, както и ти си българка всъщност. Проблем ли има?
И тя вече ме закопа със следното:
- Molia te pishi na latin shtoto taka sum sviknala da cheta!
Гръм и мълнии! Накъде вървим, накъде отиваме? Българският език скоро ще потъне в забвение и само някой пра-пра-пра-внук на някой псевдо Индиана Джоунс ще се опита да разчете "древните рунически символи", наречени "български език". Младото поколение е страшно подвластно и пристрастно на тази тематика, да не говорим за най-елементарните правописни грешки, плод от влиянието на дългите чат-разговори, където латиницата е безспорен лидер № 1. Ясно е, че единствено компютърът [и по точно - Интернет] е виновен за тази, как да я нарека... масова интервенция на латиницата у нас. Въпросът ми е отправен към по-възрастните посетители на форума, тези, които имат деца: Забелязвате ли някаква промяна в това отношение и мислите ли, че им помагате да я преодолеят и да запазят родният си език "чист" и "натурален"? Естествено, нека и всеки друг се опита да даде своето мнение.
<font color="blue">EDIT:
P.S. FearMe, да, "рунически" е, ама предполагам, че си решил, че е грешка в бързината, защото все пак знам, че се пише "руна", а не "руина". []</font id="blue">