Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22

Позволено ли е в училищата ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Re: Позволено ли е в училищата ...

Като започнете да помагате на децата си за уроците в училище, тогава сами ще разберете трябва ли да са разрешени лаптопите в училище.
    За студентите - Да - там е съвсем друга работа.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2005

A дали ако всички учат с РСта в училище ще внимават какво им се преподава (не че иначе пак внимават всички). Все пак компа не е скучна пишеща машина. От опит знам, че повечето ще се занимават с нещо странично. Все пак мисля, че е неизбежно в недалечно бъдеще и по скоро не учениците ще си носят лаптопи, а ще им се предоставят РСта на място.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Pat ми взе думите от устата ...! училище-не университета -задължително !

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Според мен в училище е абсурд да се мъкнеш с лаптоп. Като за начало учениците са прекалено недисциплинирани, като за 2-ро за много неща лапата няма да ти свърши работа. Я си представете едно елементарно уравнение, няма значение дали е математическо, физическо, химическо или каквото още се учи, ако се учи изобщо нещо как ще се запише. За записване на лекции в университета - да удобно е. Аз лично пиша на клавиатура по-бързо от колкото на ръка.

6. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

Аз си мисля, че трябва да са позволени, за да може всеки ученик да записва урока, който се преподава от учителя. Така ще има възможност да наблегне на личните му думи и в крайна сметка преподавателя ще остане много доволен от заученето. При наличието на такъв аудио запис и родителите ще са в "час" за какво учат децата им в момента и как се справят. Ще могат да им помагат по-адекватно с материала, с който имат затруднения децата им. Децата ще могат да "виждат" правописните си грешки. Друг е въпроса дали ще могат да правят разлика от шльокавицата, на която са свикнали. Преподавателите ще могат да проверяват и оценяват по-реално и бързо учениците си. Аз съм за използването на техниката. Но мисля, че още е рано и трябва да бъдат пуснати на пазара специални машинки за ученици, които да са по-упростени за употреба и по-достъпни за родителите им.

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

И ако се скапе някоя "машинка"? Ученика ще идва на училище без "тетрадка" ли?

Има доста плюсове, а също и доста минуси. По-добре е да се търси някакъв "олекотен" вариант, например, електронен бележник, или някакъв вид PDA само за въвеждане на текст и формули. Ако е с лаптоп, ще ме прощавате, ама учениците нищо няма да "вдянат". Освен това лаптопа е "скъпа" играчка за нашите стандарти, трябва много внимателно да го разнасяш напред-назад, а за да го използваш трябва да имаш все пак някакви минимални познания, които не ми се вярва да имат всички ученици. Замислете се за пародията... "първокласник с лаптоп на рамо". Бруталноооо!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от dark
    и без това извън него човек има доста среши с тази машинка...

Особено с интернет, и после масово чета в "преводите", правени от хора, които знаят английски, но явно не особено добре български:* незнам, немога, каде, маняк, съжелявам, интелегентен, искуство, специялно, италянски, а вчера гледах един филм, в чийто субтитри навсякъде бяха написали "по-бързайте"*

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 28
    Последно: 20-06-03, 14:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе