Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Позволено ли е в училищата ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2002

Позволено ли е в училищата ...

Разрешено ли е в училищата да се ползват лаптопи вместо тетрадки? Изобщо забранено ли е да се ползва такова нещо в час? Замислих се днес и рекох да попитам .

2.  

3. Тук е от
    Sep 2005

Re: Позволено ли е в училищата ...

мисля, че със закон не е забранено......но предвиждам,че ще те изхвърлят от час заедно с лаптопа.Аз лично бих се борила за правата си.....бих опитала.Може би ти ще станеш създателя на едно ново течение в образованието.....
    Смятам,че идеята ти си я бива.....най-малкото ще стане шоу :Super:

4. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Целта на тетрадките е да те научат на правопис бе приятел.

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Няма кирия да ходиш с играчката на даскало. Иначе ако имах един за мъкнене в училищя, спокойно бих го ползвал, а ако е проблем на някой даскал, ще трябва той да се оправи

6. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от Vandal
    Целта на тетрадките е да те научат на правопис бе приятел.
    Правописа не се учи задължително на тетрадки.....краснопис може би имаш предвид. Момчето има новаторско мислене, ако нямаше хора като него .....още нямаше да има тетрадки....ако ме разбираш.......

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Creator, а представи си, че даскала го мързи да пише с тебешир на дъската и влиза в клас с проектор под мишница...

А ако има и "infrared", направо на лаптопа ще ти излиза...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Creator, а представи си, че даскала го мързи да пише с тебешир на дъската и влиза в клас с проектор под мишница...

btw това си е факт в едни по-развити страни... но мисля си, че е малко рано още в училище да се "компютъризира" човек... и без това извън него човек има доста среши с тази машинка...

10. Member
    Тук е от
    May 2002

Според мен не толкова на даскалите им пука дали ще си с лаптоп или не, колкото се съобразяват с околните около теб и се стараят да не се дразнят от нещата които ти имаш и ги превъзхождаш. Честно казано би било 100000000 пъти по - добре да ползваш лаптоп най - вече от удобство . Представете си накрая на годината учителя да иска тетрадките на всички учецини за проверка? Ако имат лаптопи само ще вземе на дискове или дискети док файлове и с един сърч ще ги претърси всичките . Еххх, мечти ... но факт . Интересно ми беше дали е забранено да се ползва такова нещо. Тай като съм чувал, че ГСМ-ите са забранени, то си мислех, дали преносимите компютри са и те в това число.

11. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Е то GSM Laptop, Noteboock- името няма значение - това си е техника. За някои няма и за калкулатор да се ползва (не знаят как), за други може и совалки да управляват - знаят как. Тези неща вече присъстват в живота ни всеки ден. Какво нередно има да се ползват?? Аз съм представител на 50 - годишните, но не намирам нищо лошо или трудно да се ползват всички достижения на техниката. Нали затова са направени! Въпросът е "КОЙ КАК ГИ ПОЛЗВА".

12. Member
    Тук е от
    Jan 2002

имам един познат, който последната година в гимназията ходеше с ноутбук-а си на у-ще. в началото даскалите му правили проблем, но после той ги убеди, че печата достатъчно бързо и така се чувства по-подреден, а той имаше много грозен почерк... единственото, което даскалите не загряха, е че пича принтваше "тетрадките" направо на пищови...

13. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Да - последният пост показа "проблема"!
    Няма подготвени преподаватели за това!!!
    ТОВА е проблемчето. Децата ще усвоят всякаква материя - няма кой да я преподава!
    Дали ходи със суперкомпютър няма значение (освен за мацките). Какво може да прави е важно!

14.  

15. Тук е от
    Apr 2003

А какво по-голямо удоволствие има от това да "отстреляш от упор" в челото един даскал (със споменатите пищови, разбира се )? 5 години след завършване на даскало като видях кои от съучениците (съученичките) ми са станали даскали, щях да получа мозъчен кръвоизлив

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от IvO™

Ами евала на даскала който влезе с проектор под мишница. Аз лично съм за. В моя университет това се толелира от ръководството, пък и за даскала е по лесно.

17. Member
    Тук е от
    May 2002

Смятам, че няма нищо нередно да си носиш пц-то на даскало. Ми те утре ще кажат и покет пц-тата, че неможе да си носят учениците, после и смарт фоните . Не искам да обиждам никой тук (ако има учители), но мисленето им е много консервативно и тъпо...

18. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Ми то за какво са училищата тогава - всеки да си стои у дома- хем настолният е по-евтин от преносимият компютър.
    Нещо се поувлякохте.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 28
    Последно: 20-06-03, 14:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе