Разрешено ли е в училищата да се ползват лаптопи вместо тетрадки? Изобщо забранено ли е да се ползва такова нещо в час? Замислих се днес и рекох да попитам.
Разрешено ли е в училищата да се ползват лаптопи вместо тетрадки? Изобщо забранено ли е да се ползва такова нещо в час? Замислих се днес и рекох да попитам.
мисля, че със закон не е забранено......но предвиждам,че ще те изхвърлят от час заедно с лаптопа.Аз лично бих се борила за правата си.....бих опитала.Може би ти ще станеш създателя на едно ново течение в образованието.....
Смятам,че идеята ти си я бива.....най-малкото ще стане шоу :Super:
Целта на тетрадките е да те научат на правопис бе приятел.![]()
Няма кирия да ходиш с играчката на даскало. Иначе ако имах един за мъкнене в училищя, спокойно бих го ползвал, а ако е проблем на някой даскал, ще трябва той да се оправи![]()
Правописа не се учи задължително на тетрадки.....краснопис може би имаш предвид. Момчето има новаторско мислене, ако нямаше хора като него .....още нямаше да има тетрадки....ако ме разбираш.......Първоначално публикувано от Vandal
![]()
Creator, а представи си, че даскала го мързи да пише с тебешир на дъската и влиза в клас с проектор под мишница...
А ако има и "infrared", направо на лаптопа ще ти излиза...![]()
btw това си е факт в едни по-развити страни... но мисля си, че е малко рано още в училище да се "компютъризира" човек... и без това извън него човек има доста среши с тази машинка...Първоначално публикувано от IvO™
Според мен не толкова на даскалите им пука дали ще си с лаптоп или не, колкото се съобразяват с околните около теб и се стараят да не се дразнят от нещата които ти имаш и ги превъзхождаш. Честно казано би било 100000000 пъти по - добре да ползваш лаптоп най - вече от удобство. Представете си накрая на годината учителя да иска тетрадките на всички учецини за проверка? Ако имат лаптопи само ще вземе на дискове или дискети док файлове и с един сърч ще ги претърси всичките
. Еххх, мечти ... но факт
. Интересно ми беше дали е забранено да се ползва такова нещо. Тай като съм чувал, че ГСМ-ите са забранени, то си мислех, дали преносимите компютри са и те в това число.
Е то GSM Laptop, Noteboock- името няма значение - това си е техника. За някои няма и за калкулатор да се ползва (не знаят как), за други може и совалки да управляват - знаят как. Тези неща вече присъстват в живота ни всеки ден. Какво нередно има да се ползват?? Аз съм представител на 50 - годишните, но не намирам нищо лошо или трудно да се ползват всички достижения на техниката. Нали затова са направени! Въпросът е "КОЙ КАК ГИ ПОЛЗВА".
имам един познат, който последната година в гимназията ходеше с ноутбук-а си на у-ще. в началото даскалите му правили проблем, но после той ги убеди, че печата достатъчно бързо и така се чувства по-подреден, а той имаше много грозен почерк... единственото, което даскалите не загряха, е че пича принтваше "тетрадките" направо на пищови...![]()
Да - последният пост показа "проблема"!
Няма подготвени преподаватели за това!!!
ТОВА е проблемчето. Децата ще усвоят всякаква материя - няма кой да я преподава!
Дали ходи със суперкомпютър няма значение (освен за мацките). Какво може да прави е важно!
А какво по-голямо удоволствие има от това да "отстреляш от упор" в челото един даскал (със споменатите пищови, разбира се)? 5 години след завършване на даскало като видях кои от съучениците (съученичките) ми са станали даскали, щях да получа мозъчен кръвоизлив
![]()
Ами евала на даскала който влезе с проектор под мишница. Аз лично съм за. В моя университет това се толелира от ръководството, пък и за даскала е по лесно.Първоначално публикувано от IvO™
Смятам, че няма нищо нередно да си носиш пц-то на даскало. Ми те утре ще кажат и покет пц-тата, че неможе да си носят учениците, после и смарт фоните. Не искам да обиждам никой тук (ако има учители), но мисленето им е много консервативно и тъпо...
Ми то за какво са училищата тогава - всеки да си стои у дома- хем настолният е по-евтин от преносимият компютър.
Нещо се поувлякохте.