Резултати от 1 до 6 от общо 6

Какви са тези университети - Киевски Славистичен университет

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    48
    #1

    Какви са тези университети - Киевски Славистичен университет

    Здравейте,

    Започвам тази тема, тъй като скоро бях ученик в Киевския славистичен университет. Бях такъв и поради причини свързани с политиката на университета реших да напусна.
    В интерес на истината след като напуснах се позаинтересувах, дали все пак тази година, която изкарах там (защото изкарах само една година) ще ми бъде призната от останалите ВУЗ. В крайна сметка се оказа, че всички изпити, които съм взел са невалидни. Скоро четох някъде, че не са акредитирани като висши учебни заведения по българското законодателство, което от своя страна ме кара да мисля, че всяка една диплома издадена от този университет е невалидна.

    Нека всеки, който е бил, в момента е или иска да бъде студент в университет предлагащ подобно дистанционно обучение да изложи мнението си и вижданията.

    Предлагам да погледнете този линк (Министерство на образованието и науката) тука са всички акредитирани университети.

    http://www.minedu.government.bg/open...enu/registers/



  2.  
     
  3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #2

    Re: Какви са тези университети - Киевски Славистичен университет

    Ха, това е интресно...разгледах линка и според него и университета, който завърших, по време на дипломирането ми не е имал акредитация

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    48
    #3

    Re: Какви са тези университети - Киевски Славистичен университет

    Ето още един уникален университет, с подобна схема на преподаване - Московски университет. Истината е, че хората предпочитат такива университети именно поради лесните изпити и дните в които се водят лекции. Кандидатстването става чрез тест по макро и микроикономика при икономическите специалности. Изпита е елементарен, тъй като за него университета има издадени учебници, в които е описано какво точно ще се води на изпита или най-малкото те насочват. Ако някой иска може дори да се запише за три дневен курс по макро и микро, с което вярвайте ми изпита е минат.
    Самите изпити са елементарни, да не говорим, че по време на изпита безпроблемно можеш да препишеш. Хората си затварят очите, тъй като в крайна сметка ти си им купуваш дипломата, а тях не ги интересува какво ще ти е образованието и какво ще си научил, след като вече се дипломираш. Въпросът е да те държат като ученик при тях, ти да си им плащаш 300 лв. на семестър и всичко е ОК.

    Жалко е, че все пак тези университети продължават от доста време да водят такава дейност и много хора се залъгват, че университета им издава легитимна диплома. А още по лошото е, че никой няма да си мръдне пръста да ги спре и да не се допуска този или онзи да преподава по подобен начин.


  5. Rossi Kitanova
    Guest
    #4

    Re: Какви са тези университети - Киевски Славистичен университет

    Тази статия изключително много ме заинтересувар тъй като аз "уча" в колеж към Московския университет... Попринцип сум 11 клас ж Математическа гимназия и от този колеж ни агитираха като казваха че схте си караме изпити като редовни студенти и като завършим гимназията ще сме приети съответно 2ри или 3ти курс в зависимост от това колко изпита сме взели. Сле дтова можело да продължим образованието си както в ***** така и тук задочно.
    Но доколкото разбирам от вас тази диплома няма да ми се признае? Това си е направо гавра :knuppel2:

  6. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    947
    #5

    Re: Какви са тези университети - Киевски Славистичен университет

    Тия "университети" бяха преди едно - Славянски университет но се разпадна защото имаше 2 ректората (един на университета и един на организацията) и (това си е мое мнение ) са пълна БОЗА. Може би така мисля защото когато кандидатствах в ТУ и доста четох а тия които кандидатстваха там и ги приеха, после като се разпадна ги преместиха кой където желае. така стана че такива които не можеха и да сънуват за СУ, УНСС и УАСГ ги взеха без никакъв проблем макар че никакъв х*й не става от тях. Аз не мога да проумея как така има хора, които си дават парите ( и то не малко пари ) да "учат" в университет без акредитация, при условие че знаят за това
    но все пак това си е тяхна работа де

    http://www.vobg.net/article.php?id=94

  7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    48
    #6

    Re: Какви са тези университети - Киевски Славистичен университет

    Ето какво намерих отново и то съвсем пресно

    http://www.standartnews.com/archive/...gate/index.htm


  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Замислих се с тези 13-ки..
    От Symptom във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 64
    Последно: 18-11-12, 14:29
  2. Отговори: 4
    Последно: 01-04-08, 13:21
  3. Отговори: 60
    Последно: 01-11-06, 22:49
  4. Пак тези сметки
    От silverfox във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 12-08-06, 14:47
  5. "Еревански университет"???
    От commguy_79 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 18-10-04, 11:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе