Първо сори, че не съм написал ясно заглавието на темата, ама няма как, защото то е бая дълго.
Та значи казуса е следния - едни мои познати притежават първия етаж от двуетажна къща, + гаража, а пък втория етаж и останалите стопански (или други) постройки се притежават от друг човек. Познатите ми искат да продадат първия етаж, обаче съседа от втория етаж им заявил, че не могат, защото пък мястото, на което е построена къщата било негово (не знам дали е така на наистина, но имал документ уж). И сега се оказва, че моите познати имат само първия етаж, но не притежават част от мястото, и поради това май няма да могатда продадат къщата.
Съответно са му предложили на съседа им да купи той първия етаж, но той не искал, и по-лошото - не иска да продаде част от мястото, за да могат познатите ми да продадат първия етаж.
Искам да попитам какво може да се направи по въпроса? Четох разни закони, но нищо не разбрах оттам. В единия пишеше, че в такъв случай мястото е на двамата собственици на етажите, но пък ако наистина има документ ....
Съжалявам, че нямам много информация по въпроса, не съм виждал документите и на двете страни, а и не ми е работа де.
Казах им на моите познати да се консултират с адвокат по въпроса.
Благодаря предварително!